caroline gunderode
386 aprobate

google.bex
caroline.gunderode@gmail.com
109.133.42.42
ATENTIE ATENTIE : PE FURIS !!! ARGENTINA PLATESTE DESPAGUBIRI VICTIMELOR COVIDEMENTEI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vaccinarea anti-Covid: Argentina va compensa victimele efectelor adverse
Autor(i)
Teresita Dussart, pentru FranceSoir
Publicat pe 30 iulie 2022 – 22:00
Imagine
Vaccinare
Argentina va compensa victimele efectelor adverse ale vaccinului Covid-19.
AFP/Siphiwe Sibeko
CRONICĂ – Lunea trecută, pe furiș, fără rezonanță internațională, guvernul argentinian a instituit o procedură de „ despăgubire ” pentru persoanele care ar fi suferit de „ efecte adverse ” după ce i s-a impus „ vaccinul menit să genereze imunitate dobândită împotriva Covid-19, întrucât parte a Planului strategic de sănătate aprobat la 29 decembrie 2020 ”.

Textul a fost semnat de Carla Vizzoti, ministrul Sănătății, aceeași care a implementat planul de injecție în masă, optând adesea pentru aceleași forme coercitive ca cele utilizate în prezent în Europa: excluderea angajaților nevaccinati, stigmatizarea socială, vaccinarea a sute de mii de oameni neinformați cu privire la posibilele efecte secundare, mai ales în „vilele miserias”, aceste favele argentiniene, în care milioane de oameni sunt înghesuiți fără existență administrativă. Este așadar prima țară din lume în care liderul politic al unui atac asupra sănătății umane stabilește un mecanism de compensare și admite oficial existența unor efecte adverse. Produsele în cauză sunt cele ale laboratoarelor Moderna, AstraZeneca, Pfizer-BioNTech, Johnson & Johnson și Sputnik V,

Rezoluția 7/2022 nu este încă perfectă, dar este o premieră mondială. Statul argentinian recunoaște statutul, nu al victimelor, ci al „persoanelor afectate”. Pentru a iniția procesul de compensare, solicitantul trebuie să raporteze reacția adversă prin „Sistemul de informații privind sănătatea integrată din Argentina” (SISA). Textul prevede că realizarea de studii care să demonstreze efectele adverse este responsabilitatea victimei, ceea ce ar putea limita înregistrarea persoanelor aflate în marja accesului la serviciile medicale. Solicitarea se face către o Comisie Medicală a Supraintendenței Riscurilor Profesionale (SRT).

În ultimă instanță, entitatea care va trebui să decidă cu privire la legătura de cauzalitate dintre produs și evenimentul patologic raportat este Comisia Națională pentru Siguranță și Vaccinuri, CONASEVA prin acronimele sale în spaniolă. CONASEVA va trebui să se exprime pe baza „ criteriilor de diagnostic, temporalitate și excludere a cauzelor alternative și poate solicita toate studiile medicale pe care le consideră relevante ”.

Dacă CONASEVA concluzionează că există o legătură de cauzalitate între efectul advers raportat și vaccin, atunci comisia medicală responsabilă va stabili procentul de invaliditate și va anunța reclamanții. Potrivit acestei rezoluții, victimelor li s-ar putea acorda un cadru de handicap și ar putea beneficia de o schemă de pensionare anticipată. „ Supraintendența riscurilor profesionale, în conformitate cu instrucțiunile Ministerului Sănătății, poate adapta și completa instrumentul menționat pentru evaluarea categoriilor de vârstă neprevăzute, inclusiv gradul pediatric ”.

Această ultimă parte, includerea copiilor, răspunde unei imprudențe dictate de efectul de imitare a măsurilor europene și americane. Pe 2 iulie 2021, un „decret de necesitate și urgență”, cunoscut în Argentina sub numele de DNU, sau un sistem de ordine executivă, a deschis accesul la vaccinarea anti-Covid pentru uz pediatric și pentru toate categoriile de vârstă.

Decesul prin administrarea vaccinului este menționat în mod explicit. În cazul decesului victimei, rezoluția prevede raportarea „evenimentului” de către un terț. În cazul în care se demonstrează legătura de cauzalitate, Fondul de Reparații Covid-19 va acorda beneficiarilor compensații echivalente cu 140 de salarii ale defunctului. Viața șomerilor nu valorează nimic, în cazul de față. Dar cel puțin statul argentinian recunoaște potențiala letalitate a produselor.

Fondul de reparare Covid-19 este destinat să despăgubească persoanele care suferă de o problemă de sănătate legată de administrarea unuia dintre „vaccinurile” împotriva Covid-19. Rezoluția nu oferă un indicator al sumei care va fi alocată acestui fond, într-o țară care trece printr-una dintre cele mai grave crize economice din istoria sa. Cert este, pe de altă parte, că toate costurile vor fi suportate de statul argentinian, Argentina, ca toate celelalte națiuni, fiind nevoite să semneze un cec în alb la laboratoare. Posibilitatea de raportare a efectelor adverse prevede o perioadă de trei ani de la data vaccinării, peste care se va dicta prescripția.

Această fereastră de raportare ar putea oferi o nouă vizibilitate, deși nu exhaustivă, asupra numărului de decese prin vaccinarea Covid în Argentina și, prin extrapolare, compararea criteriilor de vârstă egală și a altor parametri, la nivel mondial.

Această lege ar trebui să servească drept stimulent pentru raportarea reacțiilor adverse. La nivel global, subdeclararea este estimată în funcție de valori care variază în funcție de țară și pentru care este imposibil să se stabilească un reper serios. Raportările cazurilor raportate, dar neînregistrate de echipele medicale, sunt extrem de documentate. În plus, pentru a inventaria daunele, este dificil să ne bazăm pe obiectivitatea echipelor care au luat parte la daunele aduse sănătății oamenilor.

Argentina este o țară plină de contraste: campioană a inflației și a default-urilor la liniile sale de credit, o națiune în care au defilat cei mai histrionici președinți, este și țara cu cele mai multe Premii Nobel pentru Medicină, unde se practică turismul medical datorită calității. a diagnosticului său și a generozității sistemului său de sănătate. Și este, de asemenea, ciudat, în ciuda corupției, o țară foarte impregnată de spiritul Legii.

sursa:

https://www.francesoir.fr/politique-monde/vaccination-covid-largentine-indemnise-victimes-effets-indesirables
Vaccination anti-Covid: l’Argentine va indemniser les victimes des effets indésirables
Auteur(s)
Teresita Dussart, pour FranceSoir
Publié le 30 juillet 2022 – 22:00

Sarbatorim cu frumusete:
Alfred Brendel – Schubert – Four Impromptus, D 935
https://www.youtube.com/watch?v=j1rCDLGcVhs