Domnule profesor Ion Coja, ce părere aveți despre situația teribilă din Gaza, din Palestina, din Israel?

Cred că putem discuta acest subiect, cred că am înțeles ce se întâmplă în toată povestea asta, începută în 7 octombrie. Cred că este una dintre cele mai mari șarlatanii din istoria lumii. După datele care există, rezultă clar că pe 7 octombrie trupele Hamas au acționat într-un scenariu în bună înțelegere cu armata israeliană. Armata israeliana, pregătită pentru a apăra fiecare centimetru din Israel, dintr-odată a fost absentă de pe frontul deschis de Hamas și nu a ripostat nimeni câteva ore la atacul Hamasului. Am publicat pe site mărturia unui evreu dintr-un kibutz atacat de așa-zișii teroriști Hamas și care a constatat că armata israeliană, în loc să intervină împotriva teroriștilor, a stat deoparte câteva ore, lăsându-i pe teroriști să-și facă numărul, adică să omoare oameni nevinovați și să ia ostatici cât au putut. Intervenția armatei israeliene s-a produs după câteva ore de neimplicare. Iată declarația evreului de care vorbeam, o declarație care concordă cu tot ce știam despre felul cum era organizată apărarea Israelului.  Citez de pe site, din textul intitulat Farsa din 7 octombrie:

„A apărut o mărturie teribilă relatată de un israelian de origine română. El arată surpriza totală de care au avut parte israelienii din kibbutz la apariția Hamas, ținând cont de apărarea ultrasofisticată a graniței israeliene, și cum militarii israelieni nu au intervenit absolut deloc în timpul atacului

Sute de soldați au așteptat în afara kibbutzului Be’eri în timp ce teroriștii erau înăuntru, spun supraviețuitorii. The Times of Israel a relatat mărturia tulburătoare a unui membru al echipei de securitate civilă a kibbutzului, care a luptat până la ultimele gloanțe în calvarul din 7 octombrie, relatare preluată de stiripesurse.ro.

Trupele Forțelor de Apărare ale Israelului au refuzat să atace teroriștii din Kibbutz Be’eri pe 7 octombrie și i-au lăsat pe membrii kibbutzului să se lupte singuri cu ei, a povestit un membru al echipei civile de securitate a comunității într-un interviu pentru Channel 12 difuzat miercuri, citat de publicația israeliană.

„Lucrul cel mai traumatizant pentru mine din acest calvar a fost să fiu evacuat după ore întregi de lupte și să ajung la intrarea în kibbutz și să văd 500 de soldați staționați în mod organizat și ordonat, stând și uitându-se la noi”, a declarat Yair Avital, unul dintre membrii supraviețuitori ai echipei de securitate a kibbutzului.

Ce putem deduce din această atitudine surprinzătoare a armatei israeliene?

Deducem, în primul rând, că a existat o înțelegere între șefii armatei israeliene și conducătorii Hamas. Au căzut de acord să se producă atacul terorist al Hamas, cu rezultatele știute. Insist: e vorba de o înțelegere între șefii armatei Israelului și șefii Hamas.

Ce s-a urmărit prin această înscenare incredibilă?

S-a urmărit ceea ce a urmat, ceea ce se întâmplă în momentul de față în Fâșia Gaza, și anume, un veritabil genocid al palestinienilor. O întrebare legitimă: liderii Hamas nu și-au dat seama că asta va urma? Că replica Israelului va fi nimicitoare? Este justificată concluzia mea, că liderii Hamas au fost de acord cu ce se întâmplă acum în Gaza. Au fost de acord cu ce se va întâmpla în zilele următoare.

Hamas este o Fratie desprinsa din Fratia Musulmana, deci o francmasonerie musulmana, si ca orice francmasonerie de orice culoare sau naționalitate este infiltrată de evrei.

Pe de alta parte ajutoarele internaționale pentru Gaza, indiferent de originea lor, erau livrate populației din Gaza de evrei, care cam știau cât ajunge la populație și cât la Hamas.

Cea mai plauzibila varianta este următoarea: probabil că a fost o înțelegere cu Hamasul ca aceștia să pornească o răzmeriță ușoară, după care armata israeliană să intervină și să mai încerce o dată să îi împingă pe Gazani în Egipt. Gaza reintrând chiar și ilegal, în administrația Israelului și acesta poate începe exploatarea gazelor naturale din zăcământul Leviatan.

IDF-ul nu a știut si încă nu știe de ce resurse militare dispune Hamasul și de aceea au pornit această manevră riscantă. Hamasul a profitat si a produs o răzmeriță de mari dimensiuni luându-i prin surprindere pe IDF. Atacurile au fost extrem de bine calculate strategic și de o intensitate și durată ce a depășit imaginația IDF-ului.

Au folosit tot felul de mijloace sa disrupă citirile de pe radarurile IDF, au folosit drone, zmeie jucării pentru copii, parapante motorizate și orice altceva ce era capabil să se ridice în aer și să confuzioneze sistemul de radare. Pregătirea unui asemenea atac a fost făcută de un specialist/specialiști militari, ce au experiența luptelor din ultimele decenii din Iraq si Siria, cât si cunoștințe solide ale ultimelor tehnologii militare ale IDF.

Și ce credeți că se va întâmpla?

Genocidul, adică lichidarea fizică a zeci de mii de palestinieni va continua prin bombardamentele din Gaza, iar palestinienii care vor supraviețui vor fi evacuați din Gaza. Deja se discută că acești palestinieni vor fi relocați în Peninsula Sinai. În momentul de față, Egiptul respinge o asemenea soluție, dar i se oferă o recompensă greu de refuzat: în schimbul palestinienilor acceptați în Sinai, Egiptul va fi iertat de datoriile pe care le are către diverse state occidentale, și în primul rând față de SUA. În felul acesta, Israelul dobândește ce a visat încă de la înființare, în 1948: o epurare etnică a teritoriului, izgonirea ultimilor palestinieni de pe teritoriul statului Israel. În același timp Israelul rămâne singur stăpân al resurselor naturale aflate pe teritoriul palestinian. Resurse greu de ignorat…

Este adevarat ca Abdel Fattah El-Sisi, presedintele Egiptului are mama evreica si o inclinare spre trib, dar aparatul administrativ si legislativ cat si armata este încă musulmana. Au refuzat să-i primească pe gazani doar ca sa le prezerve statutul de cetățeni ai Palestinei și nu ai Israelului sau ai Egiptului.

China care este acum privită ca o putere de mare influență internațională si se bucura de încrederea statelor din lumea a treia si a statelor nealiniate la Transatlantiști, ea este asteptată cu o soluție care sa mobilizeze statele din zona, sa înlăture orice influenta a statelor ce nu aparțin zonei, dar au interese in zona si sa se negocieze o pace durabila, nu una ad hoc. Deocamdată IDFul continuă cu prudența lor lașa atacurile asupra Gazei.

Dar ce se va întâmpla cu miile de luptători Hamas?

Israelul încearcă să tergiverseze tratativele si intre timp sa aducă, așa cum le este lașul obicei, cât mai multe distrugeri Fașiei Gaza.

Iranul care isi cunoaște marfa a amenințat cu lovituri aplicate flotei SUA din Bahrein daca IDF ul mai continuă carnagiul din Gaza. Deci Iranul ataca la cap si pare foarte hotărît, drept care SUA a rugat China să stăpânească Iranul știind poziția pacifistă a Chinei de care SUA vrea sa profite.

E greu de spus ce va face Iranul. Dar daca va lovi portavioanele SUA înseamna ca China si Rusia sunt bine pregătite de război. Țările astea nu încep ceva doar ca sa sperie, ci pentru ca sunt capabile să termine ceea ce au început.

Cat despre luptătorii Hamas aceștia se vor ascunde cât mai bine până ce lucrurile se vor lămuri într-un fel sau altul.

Nu ar fi de mirare ca Iranul sa lovească navele SUA, iar acestea să fugă noaptea pe furiș așa cum au făcut-o in Afganistan, nu mai sunt ceea ce au fost și nu prea mai sperie pe nimeni.

Problema se complica prin interventia Hezbollah care vazand ce face Iranul nu va ezita sa loveasca si ei navele SUA din Mediterana, au rachete potrivite pentru asta si totodata sa atace dur si la sud IDFul.

Majoritatea dintre ei vor pieri în luptele cu armata israeliană. Sunt obligați să iasă din tuneluri, iar când ies la lumina zilei sunt împușcați ca niște câini. Nu sunt luați prizonieri, nu sunt identificați decât după ce sunt omorâți.

Asta înseamnă că Hamas se sinucide?

Hamas, ca orice organizație, are niște conducători. Acești conducători au ajuns la înțelegere cu armata israeliană și foarte probabil că acești conducători vor scăpa cu viață. În orice caz, după părerea mea, ceea ce se întâmplă este un act de trădare a cauzei palestiniene. Nu mi-e clar ce oferă Israelul în schimbul acestei trădări, dar ea s-a produs.

Să nu uitam ca Gaza are graniță cu Egiptul si sute de tuneluri deja pregătite, iar egiptenii vor închide ochii si nu vor vrea să vadă nimic.

Vă dați seama de gravitatea ipotezei dumneavoastră?

Nu e ipoteză, e calcul logic, rațional. Bazat pe câteva fapte deja dovedite, a căror explicație e greu să fie alta. Mai întâi, comportamentul armatei israeliene care pur și simplu a dezertat și a lăsat populația civilă israeliană la discreția teroriștilor Hamas. În al doilea rând, trebuie să ne mirăm de faptul că teroriștii Hamas au mizat pe lipsa de reacție a armatei israeliene, într-un anumit interval de timp și într-o anumită zonă a Israelului. Au știut că nimeni nu li se va opune. Și, într-adevăr, n-a existat decât opoziția unor civili curajoși, care au plătit cu viața dezertarea armatei israeliene. Da, acesta este cuvântul pentru ce a făcut armata israeliană, a dezertat de la misiunea pentru care fusese pregătită. Toată lumea vorbea de sistemul de apărare al Israelului, conceput să împiedice orice infiltrare militară. Era de neimaginat să se producă un atac cum a fost cel din 7 octombrie!

Așadar armata Israelului a trădat? 

Nu! Armata Israelului nu a trădat, ci a primit ordin de la șeful statului să permită incursiunea teroriștilor Hamas pentru a face din această agresiune teroristă pretextul unei acțiuni militare de mari proporții, care să pedepsească organizația Hamas, iar în final să evacueze populația palestiniană din Fășia Gaza! Sigur că a fost un act de trădare, dar cei care au trădat au  fost liderii Hamas care au aranjat cu omologii israelieni scenariul acestei farse care a debutat cu atacul terorist din 7 octombrie. Un atac programat printr-o înțelegere între lideri Hamas și lideri din Israel!

Și ostatecii ce rol au în acest scenariu?

Autorii scenariului au considerat că episodul ostatecilor va face mai dramatică toată povestea, mai convingătoare! Soarta ostatecilor va cădea în responsabilitatea liderilor israeliți! Ei au acceptat riscul la care sunt supuși bieții oameni! Sunt gata să-i sacrifice pentru a-și realiza strategia de epurare etnică! În cazul acestor ostateci se poate vorbi de trădare, ostatecii au fost trădați de liderii israeliți care au negociat detaliile farsei! Nu le-a păsat acelor lideri de suferințele prin care vor trece ostatecii, de riscul de a plăti cu viața această farsă tragică în care s-au trezit.