APEL: ReUnirea cu Romania – e unica noastra salvare!!

Mesaje primite

Costas(Kostash) Ion

2 iul. 2022, 14:27 (acum 21 de ore)

către cornelnistorescudiego_dyktfrunzeticanaris_generalaurel_cazacuneculai.bahnareanunsavescueularrylwattsioan.lascarninelpeiaGELUDIACpavalucaiuriearpiaroND”Ioan-AurelDacianNicusor714mirceaCostinRazvandecebal.ilinaalina.barascuFlorescuIonPRESEDINTEalexandru.grumazOleg
APEL:
ReUnirea cu Romania – e unica noastra salvare!!
Fac această postare cu toată responsabilitatea, în ideea că trăim timpuri istorice, fie că ne place sau nu asta. Pe lângă situația de criză în care ne găsim, conjunctura internațională ne va acorda o șansă unică pentru unirea cu Republica Moldova, într-un timp foarte scurt la scara istoriei, respectiv în 2, maxim 5 ani. În acest răstimp, în această fereastră de timp, vom avea din nou o șansă pentru acest deziderat, cum am avut-o în 1991, dar ratată de liderii noștri în primul rând din cauza orgoliu, lasitatea si ranza moldoveneasca demnitarilor din R.Moldova in frunte cu presedinte M.Snegur. De data asta va trebui să fim pregătiți, și va trebui să o facem de pe acum.
Pe ce mă bazez? Pe contextul istoric, de fiecare dată când am reușit să ne unim cu alti romani si sa construim Tara -Romania. A fost în momentul în care imperiul Rus a fost slăbită puternic de evenimentele internaționale, iar acum vom avea o nouă șansă. Să ne reamintim, Basarabia a fost smulsă în 1812, dar după Războiul Crimeii, pierdut de Rusia, am recuperat doar o bucățică, Bugeacul, fiindcă atunci nu contam pe plan internațional, totuși am primit ceva înapoi. În 1918, când Rusia era la pământ, am recuperat Basarabia, în 1941 am făcut-o din nou, cu arma în mână, Rusia/URSS fiind învinsă la acea dată. În 1991, când URSS s-a rupt în bucăți, am ratat acea șansă și am scăpat momentul, lăsându-i pe ruși să creeze Transnistria care ne-a ținut despărțiți în continuare.
Acum vine un nou moment astral, mult mai favorabil, și vorba lui Iorga, blestem pe noi dacă îl ratăm și pe ăsta. Rusia va fi slabă, la pământ, și în următorii 2, maxim 5 ani vom avea fereastra de oportunitate pentru unire, acceptarea candidaturii RM la UE este doar un pas, un prim pas, dar noi va trebui să ne urmăm interesele cu strictețe și încăpățânare, fiindcă în cazul în care ratăm și acest moment, vot trece decenii până la următorul moment favorabil, la fel cum au trecut mai bine de 3 decenii de la 1991. Momentul trebuie pregătit constant, zi de zi, dar pentru asta avem nevoie de lideri cu viziune, iar daca nu ii avem, vom avea nevoie de presiunea publică care să îi facă să aibă viziunea necesară înfăptuirii acestui ideal. Trebuie să pregătim momentul de pe acum, să avem cu toții acest scop și ideal, de la conducătorii politici la oamenii de rând.
Repet, Rusia va deveni tot mai slabă în viitorul apropiat, și atunci este momentul, dacă îl ratăm, Rusia va putea reveni, cum a făcut-o de multe ori în istorie. În curând va fi acum ori niciodată, fiindcă în cazul în care ratăm ca și în 1991, nu știu când se vor mai alinia astrele așa de bine pentru noi.
Trebuie sa muncim mult pentru a infaptui ReUnirea cu Tara in speță munca de clarificarea, lamurirea beneficiului unirii cu Tara cu multimea din R.Moldova(cu mos Vasilie, Ion,George matusa Maria, Sofia, Elena), sa fie si ei adeptii ReUnirii, sa ințeleagă că unica salvare si o viata, un viitor mai bun este Unirea cu Romania.
Nu sunt Nostradamus, dar am spus că Ucraina nu va rămâne în granițele sale în următorii 5 ani, ceea ce se vede azi de la distata cu ochul liber. Am zis si punctum!!
Cu RESPECT si speranta ca voi fi AUZIT si sustinut de toti patriotii neamului,
de toata lumea de buna credinta din R. Moldova si Romania!!
Gen(r) Ion Costas