Bărbaților, e nevoie de voi! Criza paternității afectează bunăstarea lumii, spune Lila Rose în serialul Adevărul despre sex

Tații joacă un rol crucial în familie și în societate, dar adesea nu li se acordă suficient credit ca lideri esențiali de care copiii noștri au nevoie, transmite Lila Rose, fondatoarea Live Action, în cel mai recent videoclip din seria „Adevărul despre sex”.

Consecințele lipsei taților din viața copiilor lor
Absența taților din familie contribuie în mare măsură la rata mare de avorturi din SUA, spune Lila Rose. „Nu este surprinzător că numitorul comun a 90% dintre avorturi este lipsa de implicare a tatălui biologic al copilului. Iar bărbatul contează”, spune ea.

Cea mai răspândită și totodată cea mai gravă consecință a absenței taților este uciderea copiilor nenăscuți. Statisticile care arată că în America se fac peste 2.500 de avorturi în fiecare zi, iar în jur de 86-87% dintre acestea sunt la femei necăsătorite. Este o problemă uriașă, deoarece acest lucru înseamnă că, de multe ori, femeile nu beneficiază de sprijin din partea taților copiilor lor.

Mișcarea pro-viață s-a concentrat pe îngrijirea și susținerea mamelor singure, pentru a le da posibilitatea de a alege viața pentru copiii lor în absența unui soț sau partener implicat. Fără acest sprijin, este foarte probabil ca femeia să aleagă avortul.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
O altă consecință a lipsei taților este sărăcia: studiile atestă că cea mai mică rată a sărăciei din Statele Unite este în gospodăriile cuplurilor căsătorite.

Rata de sărăcie este mai mare în rândul familiilor monoparentale și mai ales a familiilor monoparentale din care cel care lipsește este tatăl, mai spune Lila Rose.

De asemenea, ea subliniază că un copil crescut într-un cămin fără tată prezintă un risc mai mare de sărăcie, abuz de alcool sau de substanțe și activitate infracțională. Băieții care cresc fără tată prezintă un risc crescut de a se implica în activități infracționale.

Cauzele lipsei taților
Principalele cauze care contribuie la criza paternității în prezent sunt avortul și contracepția, deoarece acestea le permit bărbaților să refuze implicarea și asumarea paternității.

Datele arată că o creștere a ratei avorturilor se corelează cu o creștere a numărului de familii fără tată.

Din punct de vedere statistic, este mai probabil ca o femeie să comită avort dacă simte că nu are sprijinul tatălui copilului. Acest lucru se leagă de disponibilitatea contraceptivelor, care adesea crește numărul de întâlniri sexuale între persoane care nu sunt implicate unul față de celălalt și care nu intenționează să aibă copii împreună.

Un alt factor care contribuie la absența taților este creșterea numărului de relații sexuale în afara căsătoriei, care duce la așa-numitele sarcini „nedorite” și la tentația semnificativă de a avorta.

Revoluția sexuală a reușit să normalizeze sexul premarital, iar mass-media a făcut din sexul în afara căsătoriei o normă, degradând în același timp valoarea taților; toate acestea au contribuit la destrămarea familiei, avertizează Lila Rose.

Dar cum putem lupta împotriva crizei paternității? Răspunsul este o reafirmare a eticii sexuale tradiționale, spune Lila Rose.

„Putem alege să practicăm abstinența sexuală și să alegem responsabilitatea. Trebuie să repunem sexul acolo unde îi este locul – în căsătorie”, spune ea.

„Avem nevoie și de imagini ale unor tați puternici, plăcuți și devotați în mass-media. Sexul este pentru soți și sexul este pentru tați.”

„Bărbaților, este nevoie de voi! Este mare nevoie de prezența voastră”, afirmă Lila Rose în finalul episodului. „Avem nevoie de voi ca soți, ca tați, ca figuri paterne și ca frați. Avem nevoie de voi ca gentlemeni care să respecte și să protejeze femeile și copiii. Viețile noastre depind efectiv de aceasta!”