ANTIROMÂNISMUL😪
Mesaje primite

Dumitru Buta
joi, 28 sept., 15:41 (acum 1 zi)
către adi_cartaleanu@yahoo.com, ateneubc@gmail.com, apopamuscel@gmail.com, moancea@acad.ro, mstefan@acad.ro, ioan.dumitrache@acad.ro, Mircea, sabina.ispas@acad.ro, –, ACADEMIA, Constanta, Dora, Dumbrava, ANGI, bucuresti@pnl.ro, baroularges.secretariat@gmail.com, leonard, secretariat@baroulconstanta.ro, contact@baroul-cluj.ro, Daniel, Daniela, Cornelia, consiliulocal@primariacraiova.ro, consiliul@cjarad.ro, ccdbuc@gmail.com, cjc@cjcluj.ro, ccd@ccdcluj.ro, Cristi, cjt@cjtimis.ro, spital.campulung@gmail.com, revista.cetatealuibucur@gmail.com, const.diamantine@gmail.com, ligascriitorilor.clb@gmail.com, catcop63@yahoo.com, contact@observatorcultural.ro, office@contemporanul.ro, cronicatimpului@gmail.com, curteadearges@gmail.com, ckomartin@gmail.com, ioanbarbu@curierul.ro, Comunicatedepresa, casadeeditura@maxblecher.ro, Constantin, CRISTIAN, dumitrumaxim@gmail.com, Daniela, Doina, Dimitriu, Daniela, Daniela, Daniela, Daniela, Daniela, Daniela, Darie, Debrich, Diana, Diana, Dinica, Doina, Doina, Doina, Domnica, Domnița, Dora, Draga, Dragos, Dragos, Dragos, Dumitrescu, Dumitru, Dumitru, Dumitru, DUMITRU, Dumitru, Gurita, Guzu, Dumitru, edjunimea@gmail.com, Elena, Eugen, fdochia@gmail.com, ghedragomir@gmail.com, horiagarbea@gmail.com, infopub@senat.ro, eu, ioncoja@gmail.com, ionelmarin55@gmail.com, Ioan, Dumitru, Johnny, latitudinea@rexlibris.net, Larisa, Liliana, Lucian, musatinia@gmail.com, MARIA, mihailjianu@yahoo.com, Marietta, Marcoci, Mihaela, Nicolae, Nadia, Daniela, office@ziare-nationale.ro, office@iasitvlife.ro

ANTIROMÂNISMUL😪

În anul 2021, Statul Român a alocat 120.000 euro cercetarii arheologice, o sumă de toată jena si oricum alocata preferențial doar anumitor cercetători, pusi bine cu sistemul.

În anul 2021, Statul Român a alocat 2.000.000 euro Institutului Elie Wiesel, ca să continue sa ne explice noua, romanilor, cat de urat ne-am comportat noi cu evreii. Ma intreb pana cand ni se va tot explica?

În anul 2021, Statul Român a eliminat titulatura de ”Istoria Românilor” din manuale si a scos masiv informatii legate de perioada veche (marile culturi neolitice precum Cucuteni, Hamangia, Gumelnita etc sau perioada geto-daca), iar despre marii nostri voievozi abia se face referire.

În anul 2021, Statul Român a hotarat ca manualul de ”Istoria Evreilor. Holocaustul” sa devina OBLIGATORIU la nivel de liceu, desi acest lucru nu se justifica in niciun fel.

În cel mai bun caz, acest domeniu ar fi putut fi studiat ca un capitol intr-un manual generalist legat de regimuri totalitare etc, ci nu ca un manual de sine statator, bagat pe gâtul elevilor români.

În anul 2021, Academia Română a anuntat ca infiinteaza si ea un grup de studiere a antisemitismului si holocaustului in România, in contextul in care exista deja institutul amintit mai sus plus inca zeci de consilieri prezidentiali, guvernamentali etc, care se ocupa de aceste aspecte.

În intervalul 2010-2021, Statul Român a avut grija sa DESFIINȚEZE toate programele de masterat de la universitatile de stat dedicate perioadei antice autohtone (dacice), inlocuindu-le EXCLUSIV cu programe dedicate culturilor imperiului roman, grecesti si evreiesti. In momentul de fata exista doar 10 specialisti in arheologia epocii geto-dacice, din care o parte pensionari.

Asociatiile, fundatiile si ONG-urile care activeaza pe zona de cercetare-promovare a istoriei nationale, nu mai sunt sustinute de Statul Roman.

Acesta, in schimb, finanteaza masiv centre culturale ale minoritatilor, activitati ”culturale” ale miscarii LGBT si campania de stampilare a românului cu descrierea de antisemit si xenofob

În perioada 2010-2021, Statul Român a asistat impasibil, fara reactie, la eliminarea sau modificarea unor simboluri fizice ale culturii si istoriei romanesti (ex.: eliminarea statuii lui Mihai Viteazul din Oradea, acoperirea statuii lui Mihai Eminescu din Oradea, inscriptionarea unor statui si busturi ale unor oameni de cultura români cu apelativul ”antisemit” la initiativa institutului Elie Wiesel etc).

Intențiile unor studenți la istorie de a se specializa pe cercetare privind epoca geto-dacă sunt efectiv anihilate de unii profesori universitari aserviți politic (ex. cazul zonei Dobrogei, unde este pur și simplu interzis sa se facă săpături arheologice în sit-uri getice).

Statul Român a alocat milioane de euro în ultimii 10 ani pentru restaurarea unor biserici evangheliste, protestante și catolice din Ardeal, aparținând minorității maghiare, în timp ce multe cetăți dacice sau de scaun ale voievozilor români sau casele memoriale ale multor personalități ale culturii românești zac în paragină (ex. modul în care Kelemen Hunor aloca fondurile pe când era ministrul culturii).

Lista poate continua, iar concluziile le trageti singuri !
Nu trebuie sa fii nici antisemit nici xenofob, dar se simte antiromânismul tot mai agresiv al multora, chiar nepermis de mulți.
M.P

Sent from my mobile phone