LOCAL

UC Merced denunță tweeturile antisemite ale profesorului. Petiția solicită concedierea lui

ACTUALIZAT LA 31 DECEMBRIE 2020 18:21
Profesorul Abbas Ghassemi, membru al facultății de la UC Merced School of Engineering, și-a șters săptămâna trecută contul de Twitter, care conținea o mulțime de posturi ofensive, potrivit Jewish News of Northern California, un site de știri online care a dezvăluit pentru prima dată Tweets într-o poveste marți .
Profesorul Abbas Ghassemi, membru al facultății de la UC Merced School of Engineering, și-a șters săptămâna trecută contul de Twitter, care conținea o mulțime de posturi ofensive, potrivit Jewish News of Northern California, un site de știri online care a dezvăluit pentru prima dată Tweets într-o poveste marți . FOTOGRAFIE UC MERCED

O serie de tweet-uri antisemite de la un profesor UC Merced care au fost șterse de atunci a determinat o anchetă, au confirmat oficialii universității marți târziu.

Universitatea a început să efectueze o anchetă asupra profesorului Abbas Ghassemi , membru al facultății de la Școala de Inginerie UC Merced, care a postat mai multe comentarii disprețuitoare pe un cont personal de Twitter care includea imaginea unui „creier sionist” cu etichetele „bani frontali” lobul ”,„ centrul de memorie al Holocaustului ”și„ lobul dominației lumii ”.

Ancheta va determina dacă Ghassemi a încălcat standardele și politicile școlii. În funcție de concluzii, oficialii universității vor decide „ce consecințe sunt adecvate”, potrivit unei declarații a cancelarului Juan Sánchez Muñoz.

„Opiniile prezentate în acest cont Twitter nu reprezintă UC Merced sau Universitatea din California”, a spus Muñoz. „Au fost urâți și respingători pentru noi și pentru mulți dintre colegii și vecinii noștri; au fost dăunătoare universității noastre, studenților noștri și anilor noștri de muncă pentru a construi o comunitate incluzivă și primitoare. ”

Universitatea va dezvolta, de asemenea, un program pentru semestrul de primăvară care va aborda libertatea de exprimare, discursul de ură și antisemitismul din mediul academic. Muñoz speră că cursul va „promova modalități de a contesta insinuările discriminatorii atunci când și oriunde apar în comunitatea universitară”.

În plus, universitatea își va actualiza politicile de socializare pentru personal și facultate pentru a clarifica „așteptările sale împotriva intoleranței”.

Ghassemi nu a răspuns miercuri unei cereri de comentarii.

Ca răspuns la anchetă, Ghassemi a păstrat serviciile juridice ale lui Michael J. DeNiro, un avocat specializat în problemele Primului Amendament în mediul academic, potrivit Jewish News of Northern California, o organizație de știri care a dezvăluit prima dată Tweets într-o poveste săptămână.

DeNiro nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Contul lui Ghassemi, care a fost creat în 2019, a fost înregistrat la „@ ProfessorGhass1” și conținea postări acuzate de trafic de teorii ale conspirației antisemite. Înainte de a-și șterge contul, a publicat sau a retuiat de mai mult de 2.200 de ori, a raportat site-ul, care se numește și el „J.”.

Primele titluri de azi

Înscrieți-vă la Actualizarea după-amiezii și primiți cele mai mari povești ale zilei în căsuța de e-mail.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate Google și Termenii și condițiile .

Înainte de ștergerea contului, J. a creat o arhivă a tweet-urilor lui Ghassemi, care includea, de asemenea, mai multe afirmații că sioniștii controlează guvernul SUA, sistemul bancar și mass-media.

De asemenea, profesorul a folosit frecvent „IsraHell” în locul „Israel” în multe dintre postările sale.

Tweeturile au stârnit indignare în rândul studenților și absolvenților, care au solicitat de atunci universității să îl concedieze pe profesor într-o petiție online începută săptămâna trecută. Petiția, care a adunat 41 de semnături, cere ca Ghassemi să fie concediat pentru „opresiunea” și „ura” sa.

Chiar dacă nu este evreică, Ashely West, în vârstă de 28 de ani, absolventă care a început petiția, i-a spus The Bee că rezonează cu comunitatea ca o femeie neagră, ciudată.

„În calitate de profesor are datoria de a educa oamenii cu privire la greșelile istoriei și are o platformă de educare a oamenilor”, a spus ea. „Știe cum funcționează internetul? Viețile se pierd din cauza unor postări precum tweet-ul său. ”

Mai multe organizații evreiești importante din toată țara au denunțat, de asemenea, comentariile lui Ghassemi și îndeamnă universitatea să „investigheze problema pe deplin”.

Organizația non-profit StandWithUs, o organizație educațională auto-descrisă pro-Israel, a trimis săptămâna trecută o scrisoare către liderii universităților, cerând acțiuni împotriva lui Ghassemi. Scrisoarea menționează că postările sale „promovează trope antisemite flagrante și manifestă o ură alarmantă pentru evrei, israelieni și sioniști”.

Un purtător de cuvânt al universității, miercuri, nu a răspuns la întrebările cu privire la durata așteptării anchetei.