Domnule nicu constantin,
eu nu contabilizez geniile din România.
Problema mea e alta, şi, pentru că dv nu aţi înţeles-o deşi am expus-o cât se poate de clar, o mai repet o dată special pentru dv.
Există posturi TV şi ziare care zi de zi şi ceas de ceas militează pentru desprinderea Transilvaniei de România. O fac nişte nulităţi, intelectual sub zero, în ce priveşte caracterul şi mai jos. Cel care a scris negru pe alb “M-am săturat de România” nu e aruncat la pubelă cum ar merita ci făcut vedetă la cel mai mare trust de presă română (!) din Transilvania. El, şi alţii ca el, ne explica zi de zi cât de rău e că România e întreagă (sau aproape) şi ce bine am duce-o noi dacă hotarul ar fi nu pe Feleac, cum de-abia a reuşit bietul Horthy, ci taman pe Carpaţi. Că nu avem autostrăzi, că pensiile sunt mici, că toată industria ne e la pământ iar agricultura în aer, toate s-ar rezolva dacă am muta frontiera pe Carpaţi, iar vama nu ar mai fi la Nădlac ci la Predeal.
Deci, astea nu se şoptesc pe la colţuri de stradă şi prin cafenele ci se spun clar la TV, ziua-n amiaza mare. Şi nu undeva, în străinătate, într-o ţară ostilă şi revanşardă, ci în România, în limba română!
E o incitare la crimă nu numai asupra poporului român ci asupra întregii sale istorii.
O incitare la crimă asupra unui om e pedepsită de lege, dar incitarea la crimă asupra unui popor întreg e “dreptul le opinie” şi e difuzată prin toate canalele de presă.
În tot acest timp, domnule nicu constantin, există nişte valori, preţuite de întregul popor român (dacă-l curăţăm de virusuri), preţuite şi în străinătate, chiar şi acolo pe unde trăiţi dv, nişte puternice autorităţi pe care dv le bagatelizaţi dar care, în ciuda ironiei dv, continuă să existe şi să lucreze pentru binele neamului românesc pe care îl iubesc cel mai mult după Dumnezeu. Am dat, spre exemplificare, ca să nu las impresia că vorbesc în abstract, numele unora dintre aceşti mari bărbaţi de care acum, mai mult decât oricând, avem atâta nevoie. M-am limitat la Ardeal, la zona cea mai expusă catastrofei de care vorbeam, dar aria ar putea fi extinsă la întregul spaţiu românesc, inclusiv Basarabia.
Ce spuneam? Că există asemenea oameni, dar prezenţa lor e oprit să fie arătată, vocea lor nu e lăsată să fie auzită.
Ca să rezum, eu semnalam fenomenul că în timp ce propaganda antiromânească e susţinută mănos, gesturile de apărare sunt şterse, cenzurate, ca şi cum n-ar fi.
Că dv această stare de lucruri vă convine, vă priveşte personal, nu mă voi obosi eu să vă schimb convingerile.
Pe mine însă mă revoltă.
Acesta este singurul motiv pentru care mă întâlniţi aici unde dl profesor Coja ne oferă posibilitatea să ne manifestăm, aşa cum, în altă parte, într-o societate atât de liberă, nu o putem face.

Anonimul Român

Mesaj de pe blog