UMP: ”AMERICA RECÂȘTIGĂ CONTROLUL ASUPRA ȚĂRII” . Adrian Onciu: Ce vrea și ce poate noul președinte al SUA
De Adrian Onciu
Joi, 07 noiembrie 2024
Articole relaționate
Sursa foto: The Daily Beast Trump a dat ”o lovitură grea” organizațiilor care promovează drepturile transsexualilor și LGBTQ
De ce a fost readus Trump la Casa Albă: Israelul devine noua Ucraină – fostă Covid
Câteva observații despre alegerile din Statele Unite:
1. Trump va avea la dispoziție patru ani pentru a încerca să-i elimine pe globaliștii care dețin frâiele puterii la Washington de câteva decenii. El a promis că va demola Deep State-ul (aka ”birocrația federală americană” combinată cu miliardarii filantropi care militează pentru guvernare globală). Potrivit noului vicepreședinte JD Vance, a doua administrație Trump ar trebui să concedieze mii de funcționari publici și să pună în loc loialiști MAGA. Pare că republicanii vor deține controlul atât la Senat, cât și la Camera Reprezentanților – aspect esențial pentru ca Trump să poată guverna fără opreliști.
2. Marele semn de întrebare va fi în ce măsură Trump va reuși să-și pună favoriții în poziții-cheie din interiorul serviciilor secrete – în mod special în CIA și în celelalte instituții din zona de securitate. După cum bine știm, Agenția Centrală de Informații cu sediul în Langley, Virginia, este principalul instrument (alături de Pentagon) prin care globaliștii își derulează proiectul în toate colțurile lumii. Cu sprijinul imperiului Soros, a corporațiilor controlate de Blackrock și a unor politicieni șantajabili, lipsiți de orice scrupule.
3. Rețelele sociale au învins-o pe Kamala Harris. Mass-media mainstream a trecut în planul doi, din lipsă de credibilitate. Elon Musk a fost esențial în ecuație, dar și influesări ca Joe Rogan sau Tucker Carlson. Vedetele noastre trimise peste ocean ca să o scoată pe Kamala președine (alde Mîndruță și Striblea) au constatat cu stupefacție că prea mulți români stabiliți în America îl preferă pe Trump. Evident, niște putiniști.
4. Va fi interesant de văzut cum se va poziționa Trump față de instituțiile globaliste. După cum ne amintim, în timpul mandatului 2017-2021 Trump a scos Statele Unite din Organizația Mondială a Sănătății. Apoi Joe Biden a reparat, imediat, ”greșeala”.
5. Este de așteptat ca lupta cu încălzirea globală să fie ridiculizată în mandatul lui Trump. Asta va avea un impact serios asupra afacerilor cu energie convențională (petrol, gaze, cărbune), cu energie verde (eoliene, baterii, panouri fotovoltaice), ca și asupra industriei auto și a tranzacțiilor cu certificate de carbon. Apocalipsa Climatică se amână până după 2028, iar Agenda 2030 sub egida ONU ar putea să sufere. Niște miliardari vor plânge în pumni.
6. Imperiul Soros va avea mult mai puțini bani pentru Europa (inclusiv Moldova și Ucraina). ONG-urile, mass-media și agenții de influență din România vor trebui să acceseze finanțări locale, guvernamentale, pe lângă banii primiți de la corporațiile globaliste.
7. Trump va reuși să oprească războiul din Ucraina doar printr-un număr de magie. Totuși, afacerile industriei de armament vor merge în continuare strună, grație contractelor semnate de administrația Biden și presiunilor pe care Trump le va face asupra partenerilor din NATO pentru majorarea ”taxei de șmecher”. Statele Unite vor adopta politici comerciale protecționiste atât față de China, cât și față de Europa. Trump va redeveni calul de bătaie al presei mainstream (și ținta predilectă a unor asasini spălați pe creier de mass-media sau dirijați de diverse servicii secrete).
8. Globaliștii vor încerca să compromită prin orice mijloace administrația Trump, în așteptarea alegerilor din 2028. Planul lor este cu bătaie lungă. Proteste violente de stradă nu sunt deloc excluse. Dacă Trump va reuși să epureze aparatul de stat înțesat de globaliști și să ridice nivelul de trai, atunci suveraniștii de pretutindeni ar putea avea o șansă în perspectivă.
9. Până astăzi, Grover Cleveland a fost singurul președinte american care a avut două mandate neconsecutive. Au trecut 127 de ani de atunci. El a condus Statelor Unite mai întâi din 1885 până în 1889 și apoi din 1893 până în 1897.
10. Medvedev pe X: ”Kamala este terminată… Lăsați-o să continue să râdă contagios. Obiectivele operațiunii militare speciale rămân neschimbate și vor fi atinse”.
*
Președintele Klaus Iohannis participă, astăzi și mâine, la summit-ul Comunității Politice Europene și la reuniunea informală a Consiliului European, desfășurate la Budapesta. O altă mică excursie, cum ar veni.
Anterior au existat propuneri de boicotare a întrunirii din capitala Ungariei, sub pretextul ”acțiunilor controversate de politică externă ale lui Viktor Orban”. Victoria clară a lui Trump i-a pus pe liderii europeni cu botul pe labe. Se pare că Orban a devenit peste noapte mai mult decât frecventabil. A devenit chiar veriga-cheie de legătură cu Casa Albă.
Ideologic, noul președinte al SUA merge pe aceeași linie cu Netanyahu, Putin, Orban, Fico și Erdogan. Vorbim despre așa-numiții ”autocrați”, care urmăresc cu prioritate interesul național. Prin puterea exemplului, din ianuarie 2025 este foarte probabil ca valul suveranist din America să inunde și alte colțuri ale lumii.
Ar fi o iluzie să ne imaginăm că în următorii patru ani globaliștii vor sta cu mâinile-n sân. E drept că vor fi lipsiți de importante fonduri guvernamentale dirijate de Casa Albă și de Congres, însă asta îi va împiedica prea puțin să-și ducă planul mai departe. Fie și cu frâna de mână trasă. Imperiul Soros și-a infiltrat agenții atât de profund, încât o eradicare ireversibilă este aproape exclusă. Doar în măsura în care mandatul lui Trump va fi încununat de succes, iar următoarele alegeri îl vor aduce la Casa Albă pe noul vicepreședinte J.D. Vance (sau un alt lider conservator de calibrul acestuia).
Până atunci, problemele-cheie de rezolvat în viitorul apropiat rămân conflictele din Ucraina și Orientul Mijlociu. Să le abordăm pe rând. Punerea la masa negocierilor a celor două părți implicate în războiul din Ucraina va fi un gest inutil în lipsa unui punct comun de plecare. Moscova spune că punctul de plecare ar fi recunoașterea noilor granițe, cu Crimeea, Donețk, Zaporojie, Herson și Lugansk înglobate în Rusia. Ar fi vorba de circa 109.000 kilometri pătrați de pământ (plus câteva milioane de ruși). Adică de vreo trei ori mai mult decât suprafața Republicii Moldova.
Pentru ca Zelensky să accepte o astfel de ”provocare” ar trebui ca Trump să-i ofere ceva consistent la schimb. Transnistria ar fi bună, dar are doar 4.163 kilometri pătrați. Nesemnificativ. Și includerea în NATO ar fi bună, dacă nu s-ar dovedi imposibilă. Iar reconstrucția Ucrainei, investițiile occidentale masive și aderarea la UE într-un viitor incert sunt monede de schimb care i-ar încălzi prea puțin pe supraviețuitorii războiului. Regimul Zelensky se vede nevoit să meargă până la epuizarea completă – până la ultimul ucrainean aflat pe linia frontului. Sau să arunce prosopul în ring. Așa că Trump va trebui să se recunoască învins de realitatea dură din teren.
Dincolo, în Orientul Mijlociu, se îndepărtează complet perspectiva cu cele două state. Israelul va încerca prin orice mijloace să distrugă sau să stopeze programul de înarmare nucleară a Iranului. Regimul Netanyahu, blamat pe bună dreptate pentru zecile de mii de victime inocente din Gaza și Liban, rămâne în continuare un inamic feroce al globaliștilor. Statul Israel practic ar dispărea în viziunea miliardarului George Soros, care sprijină în mod cinic organizațiile pro-palestiniene. Și o face mai deloc de dragul păcii și a empatiei față de suferințele palestinienilor, ci pentru a bifa încă o regiune fără granițe. O regiune numai bună de alipit imperiului liberal cu centru unic de comandă.
Orientul Mijlociu va rămâne călcâiul lui Ahile al globaliștilor cât timp Israelul va continua politica sionistă de izolare în mijlocul unor state arabe ostile. Iar Trump nu are soluții miraculoase, mai ales după asasinarea generalului iranian Soleimani.
De altfel, e posibil că Trump să se axeze în special pe economia SUA și pe eliminarea ideologiei ”woke” – proiecte majore în care ar avea mult mai multe șanse de succes în comparație cu Ucraina și Orientul Mijlociu. Și ar asigura premise bune în perspectiva alegerilor din 2028.
Parteneriat OPOZIȚIA
Comenteaza