Fw: American Marxism) de Mark R. Levin, NY, 2021 Cronica si comentarii de Nicolae Dima
Mesaje primite

Nicholas Dima
00:54 (acum 16 ore)
către eu

–– Forwarded Message ––
From: c b
Sent: Thursday, November 18, 2021, 09:44:55 AM MST
Subject: American Marxism) de Mark R. Levin, NY, 2021 Cronica si comentarii de Nicolae Dima

American Marxism) de Mark R. Levin, NY, 2021

Cronica si comentarii de Nicolae Dima

Anul acesta a aparut in librariile din Statele Unite cartea Marxismul in America; un ‘semnal de alarma’ care ar trebui sa deschida ochii multor cititori. Statele Unite se indeapta spre socialism si populatia nu intelege pericolul de care se apropie. Ca persoana care a trait comunizarea Romaniei ma simt obligat moral sa atrag atentia asupra alunecarii spre neo-marxism. Daca nu se iau masuri acum, America de maine va arata ca Venezuela de azi. Perspectiva nu ii deranjeaza pe marxisti. In fostele tari comuniste din Europa de Est o infima parte a populatiei traia regeste, o mica parte traia confortabil si restul populatiei se zbatea in mizerie. In acei ani multi oameni asteptau sa-i salveze America. Pe cine vor astepta Americanii daca marxistii ajung la putere la Washington?

Mark Levin, autorul cartii, e constient de ce se intampla si de scopul urmarit de neo-marxisti. El a analizat cu rigurozitate evolutia politicii in ultimele decenii, a urmarit pas cu pas atitudinea si actiunile noii stangii, si a ajuns la concluzii alarmante. Utilizand numeroase organizatii aparent inocente si profitand de mijloace de informare in masa, controlate in mare parte de stanga, neo-marxistii Americani au ajuns sa domine discursul public si sa-si impuna agenda.

Pentru a-si atinge scopul, Levin sustine ca marxistii urmaresc distrugerea totala a actualelor aranjamente sociale. In acest sens, ei exacerbeaza problemele cu care se Statele Unite, indiferent daca acestea sunt reale sau imaginare. E vorba de relatii inter-rasiale, de presupusa exploatare a clasei muncitoare, de abuzarea imigrantilor, deteriorarea medului inconjurator si altele. Scopul final este anihilarea societatii traditionale si rescrierea Istoriei Americii. In cuvintele cunoscutului autor, “se urmareste distrugerea imperialismului American’si realizarea unei societati fara clase; lumea comunista.” (P. 118) Daca se va reusi, sustine Levin, Statele Unite se vor prabusi complet-total social collaps.

In vederea atingerii obiectivelor vizate, neo-marxistii Americani au inventat expresii, slogane si teorii noi si bombardeaza mass media cu ele pentru a le impune publicului si a le imprima in mintea populatiei. Citez cateva din cele mentionate: Green new Deal (Noul acord verde), Critical Race Theory (Teoria critica a raselor), Critical Gender Theory, (Teoria critica a sexelor), Antifa, BLM si altele. In ce priveste sexele, de exemplu, in opinia noii stangi marxiste, nu exista sexe naturale, acestea au fost chipurile inventate de burghezie.

Majoritatea teoriilor lansate de neo-marxisti par inofensive si urmaresc inducerea in eroare a populatiei neinformate si naive. Extrema stanga se ascunde sub asemenea denumiri ca liberali, progresisti, libertarieni, activisti ecologici, trotkisti si alte ‘ambalaje’ si toti se pretind drept democrati. Unele cercuri Marxist-Leniniste nu se mai ascund insa si afirma clar ca urmaresc “sfarsitul exploatarii capitaliste si peluarea puterii de catre popor” (Power to the people). In mod trist si alarmant, precizeaza Mark Levin, toti leftistii activeaza sub umbrela complicita a Partidului Democrat, recent instalat la Casa Alba.

Adeptii noii stangi sustin ca marxismul reprezinta ideologia dreptatii, fiind singura capabila sa infaptuiasca o lume ideala. Ei afirma ca in trecut ideologia communista a fost prost aplicata, dar ramane cea mai buna optiune pentru omenire. Adevarul este ca societatea capitalista Americana e departe de a fi perfecta, ca are multe lacune si ca a facut si continua sa faca greseli. De altfel, Winston Churchill afirma ca societatea capitalista reprezinta un sistem rau de guvernare, dar ramane cel mai bun din cate au fost incercate in istoria lumii. Analisii sustin deasemenea ca omul insusi este o fiinta imperfecta si nu poate atinge nici odata perfectiunea in ceea ce face. In consecinta, ideia realizarii societatii ideale, raiul pe pamant, este o imposibilitate. Tot ce putem face este sa imbunatatim ceiace avem. Marxistii resping insa ideia imbuntatirii actualei societati. Ei vor o revolutie radicala care sa-i propulseze la putere si in acest sens au inventat curentul Cancel Culture.

Curentul cancel culture, sustine Levin, tradus liber prin anularea sau anihilarea culturii, este nenatural si contra firii omului. Sustinatorii curentului resping valorile traditionale; denunta famila normala alcatuita din mama, tata si copii; resping distinctia dintre sexe; si batjocoresc religia si patriotismul. Si pentru a demola modul vechi si traditional de viata si a creia societate noua, marxistii aplica formula scopul scuza mijloacele. In acest sens, ei incurajeaza contradictiile sociale, creiaza noi crize, organizeaza demonstratii si manifestari stradale, disemineaza zvonuri si minciuni si declanseaza conflicte.

Promotorii noii ordini sociale sustin totodata ca revolutia comunista este iminenta. In opiniile lor, asemenea revolutii au repurtat mari succese in trecut in asemenea tari ca URSS si China si mai recent in Venezuela. Pentru ei nu conteaza faptul ca zeci de milioane de oameni au fost sacrificati in numele revolutiei; scopul final e important, anume, paradisul care va veni. Intre timp, ideia distrugerii a tot ceace este vechi s-a raspandit si in acelasi timp au aparut in America temple dedicate lui satana. Mark Levis se intreaba incotro merge tara si aminteste de una din declaratiile fostului presedinte Ronald Reagan: “Libertatea este intodeauna doar la un pas de disparitie.” (p. 13) Levin aminteste ca pierderea libertatii traditionale a inceput deja la Washington sub actual administratie a presedintelui Biden. “Se intampla deja pe marile coridoare ale puterii prin actiuni legislative si ordine executive si pe marile strazi unde au inceput sa domine actele de violent,” scrie Levin. (pp. 38-39)

Ca cetatean American nascut si crescut in Romania, imi amintesc de anii copilariei si ai primei tinereti si de metodele prin care s-au impus comunistii. Intre altele, au terfelit simbolurile nationale; au daramat monumentele vechilor eroi ai natiunii inlocuindu-le cu statui comuniste; au schimbat numele romanesti ale unor bulevarde; au promovat in posturi de conducere unelte docile si lichele; si au arestat si decimat opozitia. Deocamdata, in Statele Unite s-a inceput cu distrugerea statuilor si cu promovarea unor indivizi interlopi. Infractorul George Floyd, de exemplu, a fost inmormantat intr-un sicriu de aur fiind onorat ca mare erou. Si este doar inceputul.

Mark Levin scrie in incheiere ca ideologia comunista este nu numai fara nici un dumnezeu, dar si impotriva naturii omului. Omul a fost creiat in imaginea divininitatii si are suflet si constiinta. El are menirea sa se salveze pe sine si sa-si ajute si semenii. Majoritaea Americanilor sunt oameni cu frica de Dumnezeu, dar in mod bizar sunt tacuti si par resemnati in fata tendintei pro-marxiste de azi. Si cartea se incheie cu o chemare: Patrioti Americani, uniti-va! Alegeti libertatea!

Prof. Dr. Nicolae Dima, USA, Noembrie 2021

(Nicolae Dima, fost redactor la Vocea Americii, este autorul cartii “Romanii si Romania—Intre Pamant si Cer,” carte in curs de aparitie la Bucuresti.