D.D. Rujan
24 dec. 2019, 22:23 (acum 2 zile)
către eu, IANCU

Noul Ambasador al S.U.A. despre „importanţa majoră a cultivării valorilor naționale și a libertății de exprimare religioasă.”

Astăzi e o zi în care, în România, se înfăptuiește,macar un moment: istorie. Noul ambasador american, Adrian Zuckerman, în vizita la Patriarhie!

În primele momente ale mandatului dumisale de plenipotentiar . Observăm că se schimbă radical abordarea. S-a terminat cu teoria genului și cu stegulețele curcubeu. Se sfârșește principiul democraților, afirmat și de Hillary Clinton, anume că drepturile LGBTQ+ au întâietate în fața libertății religioase.

Ce observăm cu reala placere de cetatean roman:

1. Ambasadorul SUA declară literalmente că dorește relații strânse cu Patriarhia română.

2. Vizita aceasta, în primele zile ale mandatului, nu este deloc întâmplătoare, mesajul american e clar și puternic.

3. Domnul Ambasador al SUA a decladat că prioritatea sa principală este combaterea traficului de persoane. Apoi a mai spus că este interesat și de,

exact în această ordine, diminuarea emigrației, a corupției și a abandonului școlar.

Se observă limpede că noul Ambasador SUA abandonează limbajul „psihotic” al ambasadelor străine occidentale din România, cel cu privire la

lupta anticorupție, acordându-i acesteia insa ,un binemeritat loc lângă problema abandonului școlar. Aceasta nu înseamnă, evident, că corupția

nu e ceva grav ce trebuie eradicat , ci că SUA dezaprobă instrumentalizarea acestei teme în scopuri pur politice.

4. Domnul Ambasador a vorbit,ca in America, despre „importanţa majoră a cultivării valorilor naționale”. Vă vine să credeți așa ceva?

Poate în sfârșit se vor deschide muzeele de istorie din marile orașe ale României, București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, închise în mod rușinos de decenii, parca pentru ca tineretului român să îi fie retezate rădăcinile. Poate pentru ca să uităm cine suntem.

Aceste muzee de istorie nationala închise de decenii se doreau închise pentru totdeauna.

5. Domnul Ambasador a vorbit despre libertatea de exprimare și libertarea religioasă, subliniind importanța acestor principii. E atât de frumos!

Nu mai speram să auzim așa ceva într-o lume ce părea să se scufunde definitiv în bezna și barbaria globalizarii.

„Domnul ambasador a subliniat faptul că se bucură foarte mult de onoarea de a-și desfăşura misiunea diplomatică în România, țara în care s-a născut și a exprimat dorința cultivării unor relații strânse si cu Patriarhia Română, apreciind rolul social-filantropic și cultural al Bisericii Ortodoxe în societatea românească. De parca ar fi aici ambasador de o viatza, Excelența Sa a menționat ca o prioritate a mandatului său combaterea traficului de persoane. În acest context, Părintele Patriarh Daniel a subliniat că acesta constituie o formă de sclavie modernă și de profundă degradare a persoanei umane ca „făptură a lui Dumnezeu”. În continuare, Domnul ambasador a apreciat realist situația actuală a societății românești, exprimându-și speranța că vor putea fi identificate soluții de diminuare a fenomenului emigrației si a corupției .

Patriarhul României a amintit cu modestie de cele peste opt sute de instituţii şi proiecte sociale derulate de Biserica Ortodoxă Română, de taberele școlare organizate în Patriarhia Română, de care au beneficiat anul acesta aproximativ 30.000 de elevi.

În incheierea întrevederii, a fost subliniată din nou importanţa majoră a cultivării valorilor naționale și a libertății de exprimare religioasă.”