caroline gunderode
113 aprobate
gmail.comx
caroline.gunderode@gmail.com
109.133.42.42

Cand Dumneavoastra scrieti :

„Nota redacției – Ne face plăcere să publicăm un nou text semnat de domnul Constantin Cojocaru Țuiac „fost plutaș pe Bistrița”. Înțelegem din textele dlui fost plutaș ce meserie complicată și riscantă a fost plutăritul pe Bistrița. Cum facem să nu dispară din memoria neamului? Ar merita să aflăm mai multe despre această îndeletnicire atât de bărbătească!”

Felicitari, stimate Domnule profesor Ion Coja :

NOBIL INSTINCT AVETI , CAND VRETI SA OPRITI ISTORIA IN LOC PENTRU A O CONSEMNA !

VA INTARESC PREZUMPTIA :
ACUM VREO 70 DE ANI AM FOST SI EU PE BISTRITA, COPIL FIIND, CU PARINTII MEI, TOTI TREI CU RUCKSACUL LA SPINARE, SI AM COBORAT CU PLUTELE PE BISTRITA, LUATE DIN AMONT :

ERA EXTREM DE PERICULOS CACI SE MAI INTAMPLA SA SE MAI DEZLEGE CATE UN BUSTEAN SI SE LASA SI CU MOARTE DE OM !

PLUTASII ERAU NISTE INGERI DE BLANDETE SI DE BUNATATE UMANA SI DE OMENIE .

CEL MAI PERICULOS A FOST CAND AM COBORAT PE CATE O PLUTA IESIND DIN HOMOANCA, IESIRE/COBORARE DE LA UN NIVEL MAI INALT AL APEI, LA UNUL INFERIOR, UNDE APA TE INVADA SI PANA LA BRAU .

DECI ESTE MARE ADEVAR CAND DORITI SA FIXATI IN ISTORIA PLUTARITULUI PE BISTRITA, UN CURAJ NEBUN DIN PATREA PLUTASILOR ROMANI , CARE TRAIAU SI -SI INCORDAU FORTELE SI VIETILE, SUPRAVIETUIND INTR-UN VIS DE FRUMUSETE A NATURII, CUM NUMAI IN RAI EXISTA !

TOATA ADMIRATIA PENTRU FASCINATIA CE O DOVEDITI EROILOR PE CARE-I REDATI NEMURIRII !
FELICITARI DOMNULUI : Constantin Cojocaru Țuiac „fost plutaș pe Bistrița”!

Mai vrem sa aflam si mai multe dintre amintirile Domniei sale !!!

MULTUMIM .

*

Nota redacției – Avem toate motivele s-o invidiem pe doamna Rodica pentru amintirea de „acum vreo 70 de ani. Am fost și eu pe Bistrița!…” Grozavă amintire!