Cedarile teritoriale sprijinite de francezi in favoarea Ungariei au inceput cu accederea la putere a lui Bela Kun si au continuat pentru Horthy de frica bolsevicilor. Noi am pierdut teritorii cu retragerea armatei romane la ordinul regelui Ferdinand pentru Ungaria in proaspatul regim al lui Horthy sprijinit de francezi de frica bolsevicilor! Deja cu Bela Kun la putere se stia ca nu vom recupera intreaga Transilvanie si inlaturarea lui Bela Kun a venit ca o necesitate pe promisiunile francezilor in problema Banatului . Numai ca francezii in sulfaria lor aveau contracte grele cu Iugoslavia si pentru asta nu am reusit sa obtinem decat jumatate din Banat din care o parte a ajuns la Horthy .
Cu accederea lui Bela Kun la putere francezii incepusera sa-i sprijine pe unguri incat Romania si Bratianu s-a trezit intr-o situatie imposibila! Vezi culisele interventiei armatei romane pentru inlaturarea lui Bela Kun!E pe You Tube!
Cedarea a 2/3 din Maramures vine dupa ce trupele cehoslovace au fost invinse de Bela Kun pentru care francezii s-au reorientat catre invingatori, adica catre Ungaria si aici a fost marea tradare pentru ca Slovacia(Cehoslovacia) nu avea nici un drept istoric si etnic pe Maramures.
Cedarea a jumatate din Banat vine in sabotajele si in tradarea lui Take Ionescu care astazi are monumente in toata Romania. In retragere armata sarba a devastat primaria din Timisoara pentru care militarii si ofiterii sarbi fugeau din primaria din Timisoara cu scaunele si cu mesele in spinare- situatie unica in tot primul razboi mondial. Ce nu se mai stie astazi e ca armata sarba a jefuit si muzeele din Banat pentru care piese de o valoare inestimabila sunt si astazi in muzeele din Belgrad.
La Trianon turcii din Deliormanul de la sud de Cadrilater in frunte cu muftiul Deliormanului au cerut unificarea la Romania in schimbul garantarii dreptului la propietate. E un moment unic de mandrie nationala cenzurat de regalisti si de casa regala urmat de masacrele armatei bulgare si a comitagiilor bulgari in care primii bulgari in capitala regionala TARGOVISTE vechi oras romanesc turcizat din timpul lui Mircea cel Batran apar sub protectia armatei bulgare in casele confiscate . Primii bulgari pe litoralul Marii Negre apar dupa razboaiele balcanice si dupa expulzarea in masa a minoritatii grecesti din Burgas si de pe tot litoralul Marii Negre. Pana la razboaiele balcanice nu existau in statistici bulgari pe litoralul Marii Negre .
Iugoslavia (Yugoslavia) a primit de aiurea la Trianon jumatate din Banat si Timocul fara nici un drept istoric pe aceste teritorii. Putini stiu ca Alexandru Ioan Cuza a cazut pentru Timoc cand sub influenta amantei sarbioaice Maria Obrenovici Romania a permis un transport de arme dinspre Rusia catre Serbia ce a infuriat imperiile incat nu mai era mult si se desfiinta Mica Unire . Furia oltenilor nu mai era mult si se ajungea la revolta generala impotriva lui Cuza pentru ca vine dupa anexarea Timocului de catre Serbia si dupa campaniile antiromanesti ale printului Obrenovici. Pretul tradarii a fost o sabie daruita de printul Obrenovici si doi copiii care i-a facut lui Cuza Maria Obrenovici. De pe internet: un istoric croat vorbea si de biserici roamnesti confiscate in Bosnaia, e de cercetat, nu stiu.