Surena
1.772 aprobate
Constat că avem 40 de habarniști plătiți cu salarii europene și vreo 3 milioane de cetățeni care vor ceva ce există. Ce să facă Președintele când e reglementată clar căsătoria la noi? Mergem la Noul Cod Civil și citim art. 259: „Căsătoria este uniunea liber consimțita între un Bărbat și o Femeie, încheiată în condițiile legii”. O uniune intre Bărbat și Femeie. Nu e clar articolul din Codul civil? Art. 48 alin 2 din Constituția spune clar :”condițiile de încheiere, de desfacere și de nulitate a căsătoriei se stabilesc prin LEGE”. Care Lege? Noul cod civil, respectiv art. 259.
Să nu ne trezim, cum ne-am trezit și în UE, că prin referendum se apare altceva care chiar să desființeze instituția căsătoriei așa cum o știm. În dreptul românesc întotdeauna prin soți s-a înțeles un bărbat și o femeie, lucru pe care îl spune clar ca lumina zilei art. 259 din NCC. Deci, asta e o falsă problemă cu definirea soților.
Ar trebui să facem referendum pentru următoarele lucruri:
1) Rezultatele unui referendum să fie aplicate imediat, nu cum am avut cu reducerea numărului de parlamentari și nu s-a aplicat. Cu alte cuvinte puterea obligatorie a referendumului
2) Referendum cu privire la forma de guvernământ dorită de populație : monarhie constituțională sau republică, dacă se vrea republică tipul acesteia (parlamentară sau prezidențială) pentru a se elimina struțo-camila de acum.
3) Cetățenia româna să fie acordată și retrasă (cetățenia se mai și retrage nedemnilor) în baza unui referendum
4) Stabilirea numărului de ministere și a organigramei acestora să se facă prin referendum național iar a numărului de funcționari din administrație locală prin referendum local
5) Concesionarea resurselor naturale către companiile străine să se facă numai pe bază de referendum local sau național, în funcție de resursa.
6) Referendum cu privire la viitorul nostru în UE și în NATO
7) Referendum cu privire la eliminarea imunității parlamentare, a pensiilor și salariilor speciale.
Nu cred că este nevoie să modificăm Constituția că să oferim prilejul politicienilor noștri corupți să o zăpăceasca de tot.
Poate când o să avem o clasă politică onestă o să facem o constituție mai bună. Până atunci textele din Constituția și fin lege spun clar că la noi, la români, căsătoria poate să aibă loc numai intre un bărbat și o femeie. Punctum. Cine vrea altă formă de căsătorie se poate duce într-un stat care ii permite și poate să rămână și acolo.