Dle. Coja,

“Pe „Aleea Dreptilor” din Padurea Ierusalimului, „Yad Vashem” are datoria sa planteze un pom al recunostiintei, „Pomul generalului roman Tudor Cristescu Orezeanu”. I s-ar cuveni generalului distinctia de „Drept al Popoarelor” cu asupra de masura. Si recunostiinta noastra intru eternitate.”
Perfect de acord cu dvs. Numai ca publicarea pe saitul dvs. nu rezolva problema. Va propun sa actionam impreuna, operativ.
Va rog sa-mi transmiteti toate datele pe care le aveti ( daca aveti si documente, si mai bine) sau sa dati domnului Solomovici toate datele despre mine pentru a putea sa stabileasca o legatura directa cu mine.
Pentru mine va fi o datorie de onoare si o deosebita placere sa stabilesc legatura cu factorii de decizie de la Yad Vashem pentru ca numele si faptele acestui OM sa fie cunoscute si apreciate ca atare.Tinand seama si de varsta fiului, trebuie actionat cat mai repede cu putinta ”. PUIU

NOTA REDACȚIEI Așadar, pe siteul nostru, www.ioncoja.ro, a apărut acest comentariu, de mai sus, pe marginea textului semnat de dl Teșu Solomovici și publicat zilele trecute. Cum eu nu mai am adresa dlui Teșu, apelez la cititori să dau de urma sa și să-l pun în legătură cu dl Puiu. N-aș fi crezut că doi evrei atât de importanți nu știu unul de altul și trebuie să le fac eu cunoștință! Asta mă face să mă simt important. Îl felicităm pe dl Puiu că va pune încă un nume românesc pe Aleea Drepților, dar dacă e să-i pună pe toți românii care ar merita acest titlu va fi nevoie ca Aleea să devină Codrul Drepților!
De ce nu? Ar fi o replică peste secole la Codrul Cosminului semănat de Ștefan cel Mare.

Deci, cine ne pune în legătură cu dl TEȘU SOLOMOVICI sau cu fiul ori alt urmaș al generalului TUDOR CRISTESC OREZEANU?