Alarmã la Pungesti: au venit, din nou, jandarmii!

FOTO | VIDEO

 

UPDATE:

Rãspunsul jandarmeriei: “exercitiu de rutinã!”

“Astãzi, 27 noiembrie a.c., la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui se desfãsoarã un exercitiu pentru verificarea gradului de pregãtire a efectivelor în conditii de anotimp si stare a vremii, precum si pentru verificarea stãrii de operativitate a tehnicii din dotarea unitãtii. Acest exercitiu este unul de rutinã si se desfãsoarã conform unei planificãri prealabile. Misiunile cotidiene ce revin Jandarmeriei Vaslui nu vor fi afectate de organizarea acestei activitãti de pregãtire.Exercitii de acest tip se desfãsoarã în toate unitãtile teritoriale, conform graficului anual de pregãtire întocmit la nivelul Jandarmeriei Române.Jandarmeria Vaslui actioneazã permanent pentru asigurarea unui climat de liniste si sigurantã publicã la nivelul judetului, iar pregãtirea continuã a efectivelor unitãtii este esentialã pentru îndeplinirea în conditii optime a misiunilor ce revin institutiei.” se aratã în comunicatul trimis de Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vaslui.

Jandarmii se joacã cu nervii protestatarilor

Astãzi dimineatã la ora 6.00 a fost datã alarma la Inspectoratul de Jandarmi din judetul Vaslui. În paralel, la aceeasi orã, la tabãra de rezistentã de la Silistea se strânseserã aproximaiv 200 de oameni. Între timp, cam jumãtate au plecat acasã dupã ce douã masini mari ale jandarmeriei au trecut prin tabãrã si apoi s-au întors spre Vaslui. La aceastã orã, la Pungesti situatie este încã tensionatã peste o sutã de protestatari rãmânând pe pozitii.

Angajatii de la Chevron, pe pozitii

Asearã a ajuns în Vaslui un microbuz cu sapte dintre lucrãtorii angajati sã lucreze pe utilajele care vor sã pãtrundã pe perimetrul de la Pungesti. Acestia au fost cazati la motelul din Munteni de Jos, acolo unde de altfel de mai bine de o lunã sunt adãpostite utilajele. Astãzi dimineatã, lucrãtorii au verificat starea de functionare a utilajelor si, apoi, “s-au plimbat” prin Vaslui, fãcând tot posibilul sã scape de ochii reporterilor.

Alarmã la Pungesti: au venit, din nou, jandarmii!

Aproximativ 100 de jandarmi au ajuns azi dimineatã la Silistea Pungesti. Este vorba de douã masini mari, din care una venitã de la Bacãu. Aproape instantaneu în tabãra de la Silistea s-au strâns peste 100 de locuitori. În fata numãrului mare de protestatari, jandarmii au dat înapoi. Oficial, acestia se aflã la Pungesti “într-un exercitiu de rutinã”.