După 33 de ani de deconstrucție este timpul pentru reconstrucția României. Opinia ta contează!
Săptămâna trecută, alături de membri și simpatizanți ai AUR, dar și specialiști în diverse domenii de activitate, am continuat să luăm țara la pas și să prezentăm românilor programul de guvernare al AUR în 15 puncte – „Reconstruim România”.

M-am văzut cu românii din Galați, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Alba, cu care am discutat despre planurile noastre de guvernare și propunerile concrete pentru a scoate România din hăul în care a fost aruncată. Suntem singurul partid din România care pune în dezbatere publică programul de guvernare, spre îmbunătățire.

Evenimentele de prezentare a programului de guvernare AUR vor continua în perioada următoare în toate județele din țară, dar și în comunitățile de români din străinătate. Dorim să aflăm de la voi părerea cu privire la propunerile AUR, dar și să perfecționăm documentul „Reconstruim România: Programul de Guvernare AUR în 15 puncte” prin observațiile pe care ni le transmiteți, atât în cadrul evenimentelor publice, cât și pe site-ul https://programaur.ro/.

Am sărbătorit Ziua Drapelului Național la Târgu Mureș, în mijlocul românilor
La sfârșitul săptămânii trecute, alături de mii de români patrioți ne-am adunat la Târgu Mureș, în inima României, pentru a sărbători în avans Ziua Drapelului Național.

Alături de membrii și simpatizanții AUR am organizat Marșul Tricolorului, care s-a încheiat cu un concert românesc la Teatrul de Vară. Am colorat străzile orașului în roșu, galben și albastru, arătând tuturor, în special guvernanților vremelnici de la București, că suntem o forță, iar semnificația tricolorului va dăinui mereu în inimile noastre.

Respectul pentru istorie și simbolurile țării sunt valori care ne definesc și tocmai de aceea vom continua tradiția celebrând românește acest simbol național.

Vezi video
AUR, alături de minerii aflați în greva foamei
Săptămâna trecută, mai mulți angajați de la termocentralele pe cărbune de la Turceni, Rovinari, Ișalnița, Craiova și Iași au intrat în greva foamei, în fața Ministerului Muncii.

Am mers să discut cu ei și să vedem ce putem face pentru a rezolva nemulțumirile acumulare. Aceștia s-au plâns că Ministerul Muncii nu respectă Legea 197, care le-ar permite să iasă la pensie la 52 de ani pentru că lucrează în condiții grele. De asemenea, oamenii se tem și că își vor pierde locurile de muncă odată cu închiderea termocentralelor pe cărbune.

Noi suntem alături de mineri și vom întreprinde demersurile necesare pentru ca ministrul Muncii să își facă treaba. În acest context, promitem că în viitoarea guvernare a AUR vom abroga legile rușinoase care au permis vânzarea termocentralelor și închiderea minelor și carierelor de suprafață.

PLATFORMA AUR: aplicația mobilă care bate sediile, combinațiile și corupția lor
Platforma AUR este sediul nostru central, locul unde românii se pot înscrie în AUR și pot veni în echipa noastră. Prin intermediul aplicației vom putea fi mai aproape de români.

Fac un apel către toți membrii AUR și românii care ne simpatizează și vor să ni se alăture să își descarce aplicația „Platforma AUR” sau să acceseze aur.mobi, unde pot pune umărul pentru ca în 2024 polul suveranist să câștige.

Pe platforma AUR vă veți putea plăti cotizația, veți avea legitimația de membru și veți fi recompensați pentru vechimea în partid: primiți puncte pentru fiecare eveniment la care participați și pentru fiecare persoană pe care o aduceți pentru a forma echipe. Vrem să schimbăm modul în care lucrurile merg în țară și să avem alți conducători și o altă clasă politică. Pentru a face asta avem nevoie de implicarea fiecăruia.

Platforma AUR poate fi descărcată de aici: https://partidulaur.ro/ap/ sau se poate accesa în varianta web de pe https://aur.mobi/

Interesele României trebuie să primeze în implementarea Green Deal
Tranziția verde urmărită de actuala Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen și impusă statelor Uniunii Europene trebuie realizată în condiții juste și echitabile, care să țină cont de specificul și de realitatea din țara noastră.

În acest context, colegul meu Valentin-Rică Cioromelea i-a adresat o întrebare pe cale parlamentară ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, prin care dorim să știm dacă cei de la guvernare se vor asigura că ritmul realizării tranziției verzi în România nu va fi impus de Bruxelles, ci va ține cont de realitatea din țara noastră, astfel încât economia și societatea din România să nu fie afectate.

Nu putem elimina fără să punem mai întâi ceva în loc. Dacă limităm și chiar interzicem utilizarea combustibililor fosili și a energiei din surse clasice fără să ne asigurăm mai întâi că există o pondere suficientă a energiei din surse regenerabile, nu vom face decât să ne subminăm propria economie.
Propunerea legislativă AUR privind clauzele abuzive din contracte, respinsă la vot de către partidele sistemului
Împreună cu colegii din AUR am depus o propunele legislativă de completare a Legii privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesionişti şi consumatori, astfel încât prețurile din contracte să fie stabilite doar în moneda națională a României, adică în lei.

Astfel, am putea oferi o protecție mai mare consumatorilor, pentru o mai mare stabilitate financiară a acestora și, implicit, a economiei naționale, pentru că în cazul în care moneda națională se depreciază față de moneda în care a fost stabilit prețul contractului, cel care oferă un serviciu beneficiază de o creștere nemeritată a veniturilor, în timp ce consumatorul este nevoit să facă față unor creșteri neașteptate ale cuantumului datoriilor.

Din păcate, propunerea legislativă AUR L315/2023 a fost respinsă la vot în plenul Senatului. Vom continua să elaborăm legi în beneficiul românilor, demascând interesele ascunse ale celor din sistem.
Suntem alături de comunitățile istorice românești, oriunde s-ar afla!
Săptămâna trecută, împreună cu colegul meu Claudiu Târziu am cerut oficial autorităților de la București să le atragă atenția omologilor ucraineni să renunțe definitiv la folosirea sintagmei sovietice de „limbă moldovenească”, atât la nivel de stat, cât și în spațiul public.

Sub Klaus Iohannis și Bogdan Aurescu, care nu au reușit nici măcar să oprească tipărirea de manuale de așa-zisă „limbă moldovenească” în Ucraina, soarta românilor de acolo devine din ce în ce mai grea, aceștia fiind lipsiți de drepturi și respect din partea autorităților.

Autoritățile de la Kiev și cele separatiste de la Tiraspol sunt singurele din această lume care mai susțin existența falsei „limbi moldovenești”. O politică externă responsabilă coordonată de AUR va restabili adevărul și va proteja interesele comunităților istorice românești.

AUR se opune încercării sistemului de a transforma Parlamentul într-o anexă a Guvernului
Prin ordonanțele de urgență pe care le-au adoptat în ultimii ani peste capul Parlamentului, guvernele României conduse împreună sau separat de PSD și PNL au încercat să se substituie forului legislativ suprem al țării, falsificând grosolan democrația.

Doar în 2022, guvernul a promovat aproape 600 de acte normative, din care 192 de ordonanţe de urgenţă, asta în contextul în care Constituția României și recomandările naționale prevăd explicit reducerea numărului momentelor în care guvernul legiferează prin ordonanțe de urgență.

În acest context, săptămâna trecută alături de parlamentarii AUR am votat împotriva proiectului de lege privind abilitarea guvernului de a emite ordonanţe pe timpul vacanței parlamentare. Considerăm că principiul separației puterilor în stat trebuie să se aplice în orice democrație care se vrea a fi funcțională. Treaba guvernului nu este să facă legi, ci doar să le pună în aplicare.

.

Nota redacției: HAI AUR !!!