CD
1.043 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

 

MĂRUL TĂU CHINEZESC
De Larry Romanoff

Vreau să precizez încă de la început că nu am nicio problemă cu celularul sau cu produsele Apple. Nu sunt un fan Apple, dar milioane de oameni iubesc produsele Apple, si cu un motiv întemeiat, iar Apple a devenit un mare moft. Cu toate acestea, există o latură foarte murdară în toate acestea, una pe care mass-media occidentală și mai ales din SUA o ascund cu disperare, cu o cenzură totală.

Apple este astăzi la știri din cauza tulburărilor severe ale muncii de la principala sa fabrică de asamblare din Zhengzhou, China, mass-media occidentală furnizând aproximativ 98% dezinformare. Aceasta este ultima parte a moștenirii lui Steve Jobs, care a creat un fel de monstru sociopat din culise, care nu este deloc în concordanță cu imaginea drăguță, și prietenoasă pe care Apple încearcă să o transmită ca companie.

Apple nu fabrică sau asamblează niciunul dintre produsele lor, toate acestea fiind subcontractate altora, Apple pur și simplu colectând profiturile. Procesoarele și piesele specifice sunt fabricate în China, Taiwan, alte țări, apoi toate sunt livrate la principala fabrică de asamblare a Apple din Zhengzhou, China, pentru asamblare, testare, ambalare și expediere.

Aceasta este sursa tuturor necazurilor. Compania responsabilă de această afacere, o firmă taiwaneză numită Foxconn, are facilități în Zhengzhou cu aproximativ un milion de lucrători pentru produsele Apple, un sit care a fost operat practic ca un lagăr de concentrare de ani de zile. Situația este binecunoscută în China, dar niciun cuvânt nu pare să fi scăpat vreodată în mass-media occidentală.

Acești tineri care lucrează pentru Foxconn care asambleaza produsele Apple lucrează în schimburi foarte lungi, locuiesc în „cămine” care au camera cu puțin peste 9m2 fiecare și sunt practic prizonieri în acest „campus al fabricii”. Presiunile au fost întotdeauna intense. În urmă cu câțiva ani, era atât de rău încât au existat rafale de sinucideri la fabrică, în care tinerii pur și simplu nu puteau face față tensiunii și presiunii.

Salariile nu au fost niciodată bune, iar condițiile de muncă, groaznice. Cei care au acceptat aceste slujbe au făcut-o pentru că aveau puține alte opțiuni, dar curentele subterane ale brutalității au fost mereu acolo. Lipsa de îngrijorare față de acești tineri din Occident a fost de neconceput. Am fost uluit să citesc un raport despre sinucideri din mass-media occidentală, în care cineva a scris că rata de sinucidere per milion pentru angajații Foxconn era mai mică decât cea pentru China în general și că acest lucru a dovedit că este un loc bun pentru a lucra. Pe lângă faptul că sunt neadevărat, cu greu îmi pot imagina o inimă mai insensibilă să scrie așa ceva.

Doar datorită aranjamentului făcut de Jobs cu Foxconn, Apple este profitabilă – „cea mai valoroasă companie din lume”. Dacă acei tineri ar fi angajați la orice unitate normală, ar fi plătiti cu un salariu mai bun, Apple nu a facut nimic, cel puțin din punct de vedere financiar. A fost întotdeauna o surpriză pentru mine că guvernul chinez nu a închis doar întregul loc. Una dintre probleme este că atât Apple, cât și Foxconn au primit în mod constant permisiunea să încalce aproape toate legile muncii din China, de obicei, pretinzând o legislație neclară.

Un rezultat este că Apple s-a asigurat că costurile rămân scăzute prin Foxconn, solicitând personalului lor să lucreze 10 și 12 ore pe zi, uneori 7 zile pe săptămână, dar cumva neglijând sau refuzând întotdeauna să plătească orele suplimentare.
Săptămâna trecută, lucrurile par să fi ajuns în sfârșit într-o criză.
La Foxconn a început să crească enorm presiunea asupra acelor tineri pentru o producție mai mare (și mai ieftină) în pregătirea sezonului de Crăciun, dar mai mult de 100.000 de angajați au renunțat.
Foxconn a reușit să recruteze încă 100.000 de înlocuitori, dar peste 20.000 dintre aceștia au demisionat în aceeași zi în care au ajuns când au descoperit că Foxconn nu avea intenția de a plăti salariile și bonusurile pe care le-au promis de fapt în procesul de recrutare.

CNN l-a citat pe Foxconn spunând că aceasta a fost „o eroare”, dar nu a fost o eroare. A fost doar o continuare a politicilor sociopatice și psihopatice pe care Apple și Foxconn le-au urmat întotdeauna în China. Nu au renunțat din cauza COVID; au renunțat pentru că au fost din nou mințiți și înșelați. Foxconn a oferit chiar și o creștere a salariului cu 38%, dar nimeni nu le-a crezut și a renunțat oricum.

Resentimentele pare să fi atins un nivel critic, care este contagios în rândul întregului personal, iar acum există rapoarte despre mult mai multe demisii și ceea ce este în esență o grevă a tuturor lucrătorilor. Și nu înainte de vreme. Mass-media occidentală depun astăzi un efort mare pentru a transfera vina către China, dând vina pe politicile țării privind COVID, dar acest lucru este aproape în întregime irelevant pentru situație.

COVID a înrăutățit puțin lucrurile, dar nu este în niciun caz cauza a ceea ce se întâmplă. Rapoartele din presă sunt 98% gunoi, atât de mult încât nici nu mă voi deranja să încerc să le infirm. Iată link-uri către unele dintre ele. Citiți și decideți singuri. Crede orice îți place.[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Aceasta este o introducere la un articol pe care l-am trimis și astăzi, intitulat „Apple’s Rotten Core“, care însuși face parte dintr-o serie pe care o fac despre corporațiile criminale. Am publicat până acum doar unul, pe P&G.[7]
Acesta de pe Apple este al doilea din serie.

Situația este foarte rea, lipsită de etică, inumană și absolut criminală, mult mai rea decât ar indica scurta mea descriere de aici. Cititorii ar putea crede că acest lucru este foarte răutăcios din partea mea, dar sper cu ardoare că necazurile lui Foxconn (și ale Apple) sunt fatale, că întreaga companie se prăbușește și își încetează activitatea și să ia Apple cu ea. După cum am spus de la început, nu am nicio nemulțumire pentru produsele Apple, dar, dintre toate întreprinderile multinaționale criminale occidentale care operează astăzi în lume, Apple, cel puțin în opinia mea, este foarte aproape de capul listei și merită exterminarea.

Arhiva lui completă poate fi văzută la
https://www.bluemoonofshanghai.com/ + https://www.moonnofshanghai.com

El poate fi contactat la:
2186604556@qq.com

Note:
[1] Dependența Apple de China devine periculoasă odată cu haosul în orașul iPhone
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-11-25/china-iphone-factory-tensions-flamed-by-xi-jinping-s-covid-zero-policy?leadSource=uverify%20wall
[2] China Covid: Proteste furioase la fabrica gigantică de iPhone din Zhengzhou
https://www.bbc.com/news/world-asia-china-63725812
[3] Lucrătorii fabricii Apple iPhone se ciocnesc cu poliția din China
https://www.ft.com/content/e917d76a-62af-4cfc-95d1-aec67cde4e84
[4] Peste 20.000 de noi angajați au părăsit uzina din Zhengzhou a furnizorului Apple Foxconn din China, spune un raport
https://indianexpress.com/article/world/china-apple-supplier-foxconn-zhengzhou-plant-many-leave-8288713
[5] Muncitorii fug de cea mai mare fabrică de iPhone din China din cauza focarului de Covid
https://edition.cnn.com/2022/11/01/tech/china-covid-workers-zhengzhou-iphone-factory-hnk-intl/index.html
[6] Apple are o problemă uriașă cu o fabrică de iPhone din China
https://edition.cnn.com/2022/11/25/tech/apple-foxconn-iphone-supply-china-covid-intl-hnk/index.html
[7] Corporații criminale – Proctor & Gamble – Față curată, inimă murdară
https://www.bluemoonofshanghai.com/politics/en-larry-romanoff-criminal-corporations-proctor-gamble-clean-face-dirty-heart

Traducerea: CD