Izmene pe călători!… sau Cu aprobarea cui a scos Mugur Isărescu aurul României din țară?!…

surena • 12 hours ago

Articolul este interesant si documentat, dar are o scapare…
Isarescu care este principalul asasin economic al Romaniei nu isi putea realiza jocurile daca nu modifica Legea de functionare a BNR, in acest moment BNR este orice numai Banca Nationala a Romaniei. La 2 ani dupa ” federalizarea BNR” sau ” corporatizarea” sistemului bancar romanesc aparea cartea profesorului Puiu – Strategiile bancare – principala cauza a crizei economiei romanesti in care erau trase numeroase semnale de alarma asupra politicii BNR, ale cardasiei acesteia cu bancile straine ca sa nu mai vorbim de politicile monetariste luate dupa ureche care in majoritatea situatiilor au anihilat politicile economice ale guvernelor.
BNR a devenit sustinatorul no.1 al neoliberalismului si capitalismului salbatic in Romania la orice masura sociala a unui guvern – Asasinul economic iesea la atac in conferinte de presa, apoi prin jocuri de culise ( transferuri de bani, blocari de bani, cumpararea de obligatiuni USA, micsorarea plafoanelor ) aducea masurile in ridicol .
Aurul a fost vandut si nu depozitat, au fost cumparate obligatiuni americane. De ce ? Pentru ca aurul inseamna lichiditate, in orice moment aurul se transforma in cash, in timp ce obligatiunile americane, dat fiind gradul de indatorare urias al SUA, nu mai sunt cautate ( de ‘ nteles) de China, Japonia, Arabia Saudita etc., asa ca tari precum Belgia, Romania, R.Moldova au inceput sa fie interesate de hartiile americane.
Inainte de corporatizarea BNR, Romania se putea imprumuta de la BNR. Acum BNR imprumuta statul prin intermediul bancilor ( nu CEC si Eximbank – banci ale statului si nici B.T – banca romaneasca privata) care imprumuta Romania. Practic capitalul strain isi mai adauga cateva procente moca fara sa-si asume nimic .
Daca Romania decide sa adopte anumite masuri keynesiene si doreste sa dea drumul la tiparnita cu bani acest lucru nu se poate, BNR fiind stat in stat nu va accepta acest lucru. Situatia inversa cand Guvernul a decis retragerea unei cantitati din masa monetara pentru a se evita cresterea inflatiei, BNR a dat drumul la tiparnita cu bani si s-a accelerat inflatia. Apoi in conditii inflationiste a facut presiuni si s-au realizat privatizari ale intreprinderilor de stat de milioane, sute de milioane de dolari pe preturi ridicole. Sa mai amintim cazul IMG ?
Economia Romaniei a fost distrusa din interior si a fost distrusa planificat si organizat in care un rol important are acest economist mediocru care, datorita faptului ca este securist, a fost promovat si sustinut politic . Isarescu era cea mai buna persoana sa devina asasin economic – slab pregatit, lipsit de patriotism, dornic sa parvina etc.. „Tragedia” lui Isarescu este ca beizadelele lui sunt niste degenerati, la fel si nepotii asa ca in curand va urma o ” damnatio memoriae”, un fel de ” fanarism bancar”despre care nimeni nu va mai dori sa vorbeasca de ” cel mai longeviv asasin economic”