Jupan voda
0 aprobate
Emil Constantinescu (Cazbici), sprijinit de Mugur Isarescu , a promis celor din occident rezervele de metale pretioase si rare din Romania .
Cazbici . tradatorul de tara , a dat ordin (si numai la ordinul lui putea avea loc operatiunea ramasa secreta ) si intr-o noapte, camerele inseifate de la Institutul de Geologie , unde se afla intreaga documentatie privind resursele de metale pretioase , metale rare etc din Romania , studii facute de geologi romani , pe banii romanilor .Cazbici a dat ordin ca sub supravegherea consilierului prezidential Razvan Popescu , fost student al lui la Geologie , spp-isti din subordinea lui Pahontiu sa goleasca de documentatia privind minereurile de matale pretioase si metale rare , Institutul de Geologie . Cu concursul li Costin Georgescu de la SRI si al SIE , documantatia a plecat din tara , gasindu-se in Toronto , in blocul Turn , la et 52 , pe rafturile unei firme evreiesti de avocatura. De acolo a fost trimis Frank Timis sa ceara concesionarea Rosiei Montane , etc . Dupa oprratiune Razvan Popescu a fost numit director la CAN unde este si acum membru , toti participantii au fost recompensati si au mari beneficii , la fel si Cazbici care a primit mari sume de bani .
Mugur Isarescu , marele tradator de tara , neclintit de la conducerea BNR , nu l-a ajutat doar pe Cazbici . El a continuat operatiunea , refuzind sa mai cumpere aurul si argintul extrase din exploatarile miniere , a vindut rezervele de aur ale Romaniei , a pierdut si dreptul Romaniei de a stanta lingourile de aur , a instrainat si tezaurul de aur , ca sa il vedem ca pe tezaurul de la Moscova. Desi a preluat BNR cu o rezerva de doua miliarde dolari cash , a refuzat in 1990 sa plateasca alimentarea cu combustibil a navelor , determinind arestarea in porturi straine a 128 nave de mare tonaj , primele pe care Romania le-a pierdut , dupa carer Basescu a prins curaj si toata flota a disparut ….
In vremea lui Ceausescu , in minele de aur, cind dadeau de filoane, acestea erau sigilate si verificate lunar sigiliile de catre echipe de securisti ……