Subject: superb: zis de doru bușcu
…..
Acum o sută de ani, cînd România pierdea războiul și două treimi din teritoriu, clasa politică românească s-a făcut luntre și punte și, la capătul Tratatului de la Paris, a obținut o țară de două ori mai mare decît existase la început.
Atunci, nimeni n-a mai ținut cont de partide, de afaceri, de ura care bîntuia guvernele și Opoziția.
Atunci, inteligența politică a românilor a strălucit pentru un secol întreg. S-au apărat noile granițe, dar și demnitatea națională, s-a discutat aproape de la egal la egal cu mai-marii lumii.
A fost o mobilizare nemaivăzută. S-au cheltuit averi și s-au vîndut moșii pentru a finanța articole în presa occidentală, s-au înființat agenții de propagandă la Berna, Londra și Paris, s-au plătit femei și s-au dat petreceri pentru generalii care negociau hărțile.
Un ministru s-a făcut mason doar pentru a-i putea vorbi premierului englez din aceeași lojă.
O regină l-a fermecat pe Clemenceau. Un stol de prințese ușoare, aduse cu trenul de la București, și-au pus la bătaie frumusețea.
România a fost condusă atunci de oameni educați și pragmatici, care i-au negociat interesele în mod strălucit și care au stîrnit respectul marilor puteri prin tenacitatea, cultura și patriotismul lor.
Practic, marele nostru noroc a fost că, între politicieni, n-am avut pe nimeni de talia lui Klaus Iohannis.
asa e! din pacate….