Pensii speciale / Renunțare cotă unică / Instituire impozit progresiv
Mesaje primite
x

Toma Balasoiu
18:35 (acum 1 oră)
către contact@declic.ro, Ludovic, Marcel, Calin, Dan, Victor

Stimată doamnă HORTOPEANU,
Regret că sunt nevoit să vă comunic că nu voi semna această petiție deoarece consider că demersul dvs. privind reducerea pensiilor speciale este populisto-demagogic, cu perfidă tentă politico-electorală.
În caz că DECLIC intenționează cu sinceritate să se afirme pe plan social ca fiind o comunitate nu numai responsabil IMPARȚIALĂ, ci și – mai ales – exemplar ECHIDISTANTĂ d.p.d.v. politic, cred că ar trebui să promoveze o petiție prin care, pornind de la constatarea că preocuparea actualului guvern de a realiza venituri la buget prin reducerea salariilor și a pensiilor este fundamental G R E Ș I T Ă ( ar spori agravant nemulțumirea socială pe care o va genera diminuarea puterii de cumpărare necesară / vitală pentru stimularea creșterii economice), să se adreseze Parlamentului, guvernului, partidelor parlamentare, societății civile etc., etc. să adopte U R G E N T o lege prin care să promoveze renunțarea la sistemul impozitului cu cotă unică, care nu mai poate fi menținut în condițiile actualei crize, și trecerea la instituirea impozitului progresiv aplicabil T U T U R O R instituțiilor care obțin – pe piața românească – venituri mai mari de 1 milion euro/an.
Veniturile obținute astfel la bugetul statului vor fi – cu prisosință – îndestulătoare pentru depășirea dificultăților create de actuala criză, cu consecințe favorabile certe privind asigurarea creșterii economice a țării noastre.
Aștept cu mare interes răspunsul dvs.
Vă mulțumesc,

Cu deosebit respect,
Prof. Toma Bălășoiu
Contribuabil la bugetul statului
Membru activ al electoratului