„Acest lucru să nu-l uităm!”
Mesaje primite
România Magnifică
19:57 (acum 2 ore)
către eu
Romulus Cândea (n. 7/19 octombrie 1886, Avrig, Sibiu – d. 19 ianuarie 1973, Avrig, Sibiu) a fost profesor, istoric bisericesc (nehirotonit), Profesor Universitar Doctor, Decan al Facultăţii de Litere şi Filosofie din Cernăuţi între anii 1923-1924, Rector al Universităţii din Cernăuţi între anii 1925 – 1926, membru corespondent al Academiei Române din 1929, membru laic în Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Cernăuţilor şi în Congresul Naţional Bisericesc, deputat şi senator din partea Universitaţii din Cernăuţi.
„În aceste clipe de înduioşată bucurie cuvine-se să ne aducem unii altora smeriţi aminte, ca o mărturisire pentru viitor, că sutele de mii de soldaţi, cari s’au mistuit pentru înfăptuirea visului secular, au căzut cu faţa îndreptată spre Alba-Iulia.
Patria-mamă, când a pornit războiul de liberare nu a pus condiţii. Patria-mamă n’a pus condiţii când şi-a trimis ce a avut mai bun şi mai preţios, flăcăii săi viteji, în gura morţii, pentru a ne aduce nouă mântuire! Patria-mamă s-a jertfit, fără să se precupeţească, a mers înainte până la marginea de mormânt, pentru a face unirea tuturor.
Ostaşii lui Ferdinand n’au făcut metafizică, la năroade condiţii nefireşti, ci cu avânt şi iubire şi-au dat pradă vieţile lor tinere tunurilor duşmane, ca pe leşurile lor, să se poată ridica, trainică, libertatea noastră. Acest lucru să nu-l uităm! Să nu-l uităm, ci să-l preţuim şi să învăţăm şi pe urmaşii noştri să-l preţuiască! Căci pe lângă umbrele lui Ştefan şi Mihai, cari stau de pază la Alba-Iulia, străjuesc şi umbrele sfinte ale mucenicilor, căzuţi în războiul de liberare, Coroana română.
Întreg trecutul nostru din cele mai îndepărtate vremi şi până în zilele atât de apropiate de aceste clipe, veghiază asupra Coroanei române. Regele nostru prin sufletul său înfrăţit cu al nostru, este urmaşul lui Ştefan cel Mare şi îndeplinitorul năzuinţei lui Mihai Viteazul. Regele nostru ne înfăţişează trecutul nostru naţional. Conştiinţa trecutului nostru ne va întări puterile pentru viitor. Şi deopotrivă ne închinăm trecutului nostru şi ne juruim viitorului nostru, când în aceste zile de bucurie strigăm cu toţii, recunoscători pentru trecut şi încrezători în viitor: Trăiască Regele!”
Romulus Cândea
ÎNCORONAREA DE LA ALBA-IULIA
Cuvântare ţinută la şedinţa festivă a Universităţii în Sala Sinodală în ziua de 17 Octomvrie 1922
Editura Institutului de Arte Grafice “Glasul Bucovinei”, Cernăuţi, 1922
https://www.romaniamagnifica.ro/?do=%C5%9Ecoala&optiune=ACADEMIA&optiune2=1886.10.07+-+1973.01.27+-+Romulus+C%C3%A2ndea
Respect făuritorilor Marii Uniri!
La mulţi ani, România!
Valentin-Nicolae Bercă
„România Magnifică” – www.romaniamagnifica.ro – un proiect cultural pentru unitatea şi bogăţia spirituală a Românilor de pretutindeni, militând pentru reafirmarea valorilor spiritualităţii poporului român, unit prin limbă, tradiţii şi credinţă creştină, mereu mândru de istoria sa multimilenară în spaţiul carpato-danubiano-pontic.
GLOBAL RESEARCH are si traducere in limba romana.
https://www.globalresearch.ca
Dupa ce a-ti accesat website-ul mergeti la casuta de: Translate Website si alegeti din optiuni Romana.
Articolele din Global Research discută despre preocupările umanitare legitime, punctul său de vedere asupra științei, economiei și geopoliticii este rational si ne interesat/inclinat politic sau ideologic.
Un raport din august 2020 al Departamentului de Stat al SUA “Global Engagement Centre” a declarat că “Global Research” este, cel mai accesat site de stiri alternative , deci opus celor de pe mass media. Acesta a acumulat 12,4 milioane de vizualizări de pagini, cu aproximativ 351.247 de cititori pentru fiecare articol.
Crescut în Elveția, Chossudovsky fiul unor diplomati americani de origine ruso-evreiasca, s-a mutat în Canada și s-a alăturat Universității din Ottawa în 1968. Potrivit ziarului “Cetățeanului” din Ottawa, cercetările academice ale lui Chossudovsky l-au ținut „la marginea mediului academic mainstream”, dar a câștigat laude din partea intelectualilor anti-establishment, cum ar fi Noam Chomsky. În 2005, la scurt timp după ce Chossudovsky a început să scrie despre terorism, ziarul “Cetățeanul” a raportat că Chossudovsky este „o figură populară în rândul activiștilor anti-globalizare” și că unii dintre studenții săi l-au numit „Chomsky al Canadei”. Chossudovsky a contribuit si la revista franceză Le Monde diplomatique. Centrul de Cercetare privind Globalizarea repostează în mod regulat postarile din “Global Research”. Chossudovsky a fost intervievat în filmul documentar “The Weight of Chains”, care a fost parțial sponsorizat de Centrul de Cercetare pentru Globalizare.
În 2001, Chossudovsky a fondat Centrul de Cercetare privind Globalizarea (CRG), devenind directorul său și editorul resursei sale online, Global Research.
Situat în Montreal, Quebec, Canada, CRG se descrie ca o „organizație independentă de cercetare și mass-media”, oferind „analiza pe probleme care sunt abia discutate de mass-media mainstream”.
Pentru astazi un articol care o sa va aduca multe amanunte asupra problemei politice de divizare si manipulare performata de occident, cu un exemplul concret asupra Rusiei:
https://www.globalresearch.ca/vladimir-terrible-fits-needs-us-military-industrial-complex-evil-foreign-enemy-real-putin-well-regarded-many-russians/5762932