A dat Dumnezeu și Academia Română a trecut la fapte !
No issue detected

Stan Pățitu8 hours ago
.
academia să-și vadă de treburile ei. Are destule pe cap. De atacurile cibernetice are cine să se ocupe. Sau academia a ajuns o extensie a serviciilor de securitate. Academia să vadă ce face cu educația copiilor, arheologia, lingvistica, genetica, cercetarea, și altele. Nu e de competența ei să se ocupe de atacuri cibernetice.
copiii nu știu să scrie și au mai fost și zăpăciți de regulile ortografice cu  din A. E o mare jale cînd îi vezi cum scriu pe net. Educația e la pămînt. Sănătatea de asemenea. Ce să mai vorbim de cultură?! Dar așa cum spune românul, țara arde și baba se cheaptănă. Nu avem profesori, medici, institute de cercetare, iar acum dăm bani pe mofturi, cînd alții sînt plătiți pentru asta.
academia s-a muncit să introducă reguli noi de ortografie, fără motivații fonetice, lingvistice, etc., dar nu ia atitudine față de scrierea fără diacritice. Oare de ce? Toate națiile pe pămînt își respectă diacriticele, accentele, sedilele, etc., pe net. La asta academia închide ochii. Tastatura engleză nu satisface scrierea în limba română, și nici cea latină.
apoi ar mai fi englezismele care ne stîlcesc limba. Infuzia necontrolată de englezisme e un mare pericol la adresa limbii. N-avem nevoie de neologisme englezești peste tot. Singurul domeniu care se justifică e cel al tehnologiei informaționale. Acolo e vorba de neologisme. Restul sînt de prisos, deoarece aveam cuvinte. De ce academia închide ochii la astfel de lucruri mult mai grave de educație, cultură, sănătate, cercetare, și dă curs unei acțiuni pentru care nu are nici pregătirea și nici responsabilitatea?
cred că e o manevră pe modelul Șoroș-Clinton în care rușii sînt responsabili pentru toate relele pe pămînt, inclusiv amestecul în alegerile din America. Nu vreau să-i scuz pe ruși sau să nu admit că există atacuri cibernetice, dar cred că academia are probleme mult mai grave de rezolvat, pentru care are pregătirea și responsabilitatea să se ocupe. Are cine să se ocupe de așa ceva, mai ales că serviciile de securitate sînt și plătite pentru asta. Ele sînt responsabile și au și pregătirea să se ocupe de atacuri cibernetice. Pentru asta sînt plătite, ca să ne apere, nu academia. Da ca tot ce merge prost în România, trebuia și academia să meargă prost, și să i se dea sarcini în afara domeniului ei de competență, ca să nu mai aibe timp să se ocupe de probleme ce-i revin. Dacă vrei ca un domeniu să meargă prost, îi dai sarcini în afara competenței și responsabilităților, ca să nu mai aibe timp să pună lucrurile la punct în zona competenței. Cred că cineva lucrează la greu să îndepărteze academia de la sarcinile cei revin, ca să-i anihileze activitatea pe care ar trebui s-o desfășoare. Este o altă metodă planificată de distrugere. Ții oamenii ocupați cu probleme care nu le intră în atribuții, ca să nu aibe timp să și le rozolve pe-ale lor. Mai mult se împușcă doi iepuri dintr-o dată. Nici n-au timp de-ale lor și nici nu rezolvă problemele extra-profesionale, deoarece nu sînt pregătiți pentru că nu sînt calificați.
fiecare știe să facă ce știe să facă și ce-a învățat. Numai acolo e bun și are randament. Nu poți să faci minerii țărani, sau țăranii croitori, etc.
academia nu vede că se dau diplome la bijniță pe bandă rulantă, cînd copiii nu știu să scrie sau să numere, abia trecînd bacalaureatul într-un mic procentaj. Rolul ei este să facă analize și să facă presiuni asupra ministerului culturii și a parlamentarilor. Nu mai avem nici școli profesionale, după care îi împingem pe tineri să meargă la muncă. La ce munci? La ce sînt ei pregătiți? La nimic, stimată academie. Cine trebuie să pună lucrurile la punct? Stimata academie. Ca să nu mai vorbesc de salariile de mizerie ale noilor absolvenți, din care cauză majoritatea tinerilor capabili, care au făcut ceva școală, după ce-și iau diploma pleacă la muncă afară, creînd deficit de profesori, medici, economiști, ciberneticieni, etc., oameni cu studii superioare. Cum poate avansa o țară fără ei? Iar acadmeia e interesată de atacuri cibernetice, cînd atacurile din interior sînt de o mie de ori mai destructive, decît cele de afară, deoarece ne afectează economia, educația, sănătatea, mediul încojurător, adică tot ce mișcă. Astea-s problemele grave de care academia ar trebui să se ocupe, nu să devină o extensie a serviciilor de securitate. Pentru asta avem servici de securitate plătite din buzunarul guvernului, adică de la fraierii de români. Academia să-și vadă de trebuile ei, că are slavă cerului destule pe cap și nu le rezolvă, și să rezolve problemele grave cu care se confruntă România și-i intră în atribuții și responsabilități. Altfel nu știu de ce mai e plătită din buzunarul guvernului, adică de fraierii de români.
academia e obligată să traseze jaloanele la nivelul culturii și dezvoltării. Tot ea e obligată să intervină cînd parlamentul ia decizi și hotărîri de capul lui cu efecte catastrofale. Academia e obligată să acționeze cînd ministerele de resort nu acționează corespunzător și implementează decizii și hotărîri date de nespecialiștii politruci din parlament, sau de senatori necalificați, care-și urmăresc doar interesele personale. E valabil și în justiție, la fel ca și-n ecologie. Din păcate academia doarme de 27 de ani, iar acum și-a găsit cu totul altceva de făcut decît ar trebui să facă, pentru bunul mers al României.