A murit Alexandru Teofilovici

2021-05-07T11:25:56+03:007 mai 2021|Doctrină naţionalistă|

Tragedie în rugby-ul românesc! Legendarul Alexandru Teofilovici a încetat din viaţă. A scris istorie sub tricolor

Tragedie în rugby-ul românesc! Legendarul Alexandru Teofilovici a încetat din viaţă. A scris istorie sub tricolor
Lumea sportului din România este în doliu. Un nume uriaş din rugby-ul românesc s-a stins din viaţă la vârsta de 92 de ani. Legendarul Alexandru Teofilovici a încetat din viaţă. Acesta a făcut parte din echipa care a bătut Franţa, una dintre victoriile de referinţă din istoria sportului cu balonul oval din ţara noastră.

Tragedia imensă în sportul românesc. S-a stins o adevărată legendă. Este vorba despre fostul jucător şi antrenor al echipei naţionale a României, Alexandru Teofilovici.

Doliu uriaş în România

Teofilovici a fost component al selecţionatei “tricolore” care reuşea prima victorie în faţa Franţei pe 5 iunie 1960. Acesta a decedat la vârsta de 92 de ani, anunţă Federaţia Română de Rugby pe site-ul său oficial.

“Unul dintre jucătorii emblematici ai rugbyului românesc din anii ’60, Alexandru Teofilovici, s-a stins din viaţă, la vârsta de 92 de ani.

Acesta se mutase în Canada din 1972, acolo fiind profesor de educaţie fizică. A făcut parte dintr-o generaţie de excepţie a Ovalului autohton, printre care îi amintim pe Viorel Morariu, Radu Demian, Valeriu Irimescu, Mihai Wusec, Mircea Rusu, Alexandru Penciu. Teofilovici, care evolua pe postul de pilier, a fost component al echipei care învingea în 5 iunie 1960 pentru prima dată Franţa, 11-5, pe stadionul 23 August din Bucureşti.

Federaţia Română de Rugby transmite condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se menţionează pe site-ul FRR.

Teofilovici a scris istorie la Steaua

Originar din Bucureşti, Alexandru Teofilovici a practicat la început luptele, iar apoi trecut la rugby, unde a cunoscut consacrarea pe postul de pilier la clubul CCA (Steaua). De-a lungul evoluţiei la echipa militară a cucerit trei titluri de campion naţional şi 5 Cupe ale României.

O perioadă scurtă a jucat şi pentru echipa Constructorul Bucureşti, pe care a şi antrenat-o. El a debutat pentru echipa naţională a României pe 19 mai 1957, la celebrul meci cu Franţa, pierdut cu 15-18, care a făcut record mondial de asistenţă la o partidă de rugby, 90.000 de spectatori fiind prezenţi pe Stadionul 23 August.

Teofilovici a adunat 22 de selecţii la prima reprezentativă, 6 dintre acestea fiind împotriva “cocoşilor” şi a câştigat de două ori Campionatul European FIRA. Datorită puterii sale fizice impresionante, porecla lui era Tacu (băţul de la biliard) pentru că nu-l putea mişca nimeni în grămadă.

Teofilovici a fost şi selecţioner al României

După ce şi-a încheiat cariera ca jucător, acesta a continuat să fie alături de rugby, îmbrăţişând cariera de antrenor, fiind atât antrenor al echipei naţionale, cât şi antrenor federal în cadrul Federaţiei Române de Rugby, în perioada 1970-1972.

2 Comments

 1. Robert Horvath Cineast SUA 7 mai 2021 la 4:45 pm - Raspunde

  Sa iesim din minciuna !
  Adevarul va reda demnitatea tuturor.

  Prietene
  La fel ca si in cazul celei mai mari
  minciuni din Istorie. Cand din alb se face negru. Holocaustul Romanesc.
  Stiu ca supar pe toti.
  Dar Adevarul trebuie spus.
  In Romania a avut o miscare anti comunista care egaleaza si poate bate
  pe unguri, polonezi sau cehi.
  Se stie ceva despre luptatorii din munti
  dar se minte ,eludand adevarul.
  A fost o miscare a nationalismului autohton cu sprijin si cordonator american. Patriotii se numeau LEGIONARI iar americanii se numeau CIA !!!! A fost o miscare anti ruseasca si anticomunista . Acelasi lucru.
  Acest lucru se ascunde romanilor.
  Este de datoria mea sa spun lucrurilor pe nume. Ca si in cazul Holocaustului
  cand romanii i-au salvat pe evrei ,
  Miscarea Legionara din munti reprezinta un miracol al Istoriei.
  Documentele americane vorbesc de 30.000 de legionari in jurul unor fosti ofiteri din armata regala.
  Este datoria ta prietene, un adevarat patriot sa ma ajuti …..nu pe mine …ci Adevarul.
  Robert Horvath

  • Ion Coja 8 mai 2021 la 1:27 am - Raspunde

   Repet: e momentul să vii cu documentele declasificate pe care zici că le-ai citit! Amestecul american în susținerea parizanilor este bine cunoscut. De Philby ai auzit?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top