Scrisoare adresata d-lui Nicolae Roman , membru AUR
Domnule Roman, dvs ati facut parte din Grupul pentru Romania si din acest motiv – deoarece stiu ce idei promova acest grup si ce constiinte rare si de mare valoare formasera aceasta entitate civica in care dvs ati intrat ulterior formarii lui si…admis cu interes si speranta – imi permit sa va adresez cateva propozitii , adica ganduri, generate de reactia absolut impardonabila , absolut oripilanta , absolut jignitoare nu doar pentru mine ci si pentru romani, pentru Romania !
Un maghiar , care face parte din grupul etnic UDMR , si-a permis sa afirme de la un microfon public pentru o audienta din care faceau parte si ambasadori ai unor state ale lumii , ca Transilvania nu este doar a romanilor , ci este si a ungurilor, sasilor , secuilor si….. EVREILROR  (!!!!!!).
Ati inghitit linistit aceste mizerii, aceste jigniri pe fata declamate cu legeritate de un etnic din tara boastra, a carei entitate etnica primeste celele mai multe , mari si generoase  drepturi decat orice alta grupare etnica din orice tara a acestei lumi ? Nu v-au deranjat afirmatiile maghiarului !
De ce ati iesit din sala cand Diana Sosoaca a rectionat cu indignare normala , FIREASCA  la pretentia maghiarului cum ca teritoriul Transilvaniei este si al…si al,…si al… adica Transilvania este a tuturor , incercand sa se deschida un drum , in timp, catre alte canale prin care Ardealul sa fie rupt de Romania
Dvs faceti parte din armata, ati fost in ea, sunteti in rezerva, dar tot militar sunteti , ati depus un juramnat, Cum ati permis ca maghiarul din formatiunea etinica UDMR sa peroreze ca Transilvania nu e teritoriu romanes din vremurile imemorabile ?
De ce ati iesit din sala de plen domnule general ? Ati fost de acord cu jignirea fara margini aruncata de maghiar de la microfonul public ?
Sa va fie rusine. Nu aveti dreptul sa fiti in Parlamentul acestui stat ! Dati-va demisia in semn de protest fata de gestul unei formatiuni politice care este in Parlamentul Romaniei , conduse de un incult, arivist , si caracter pervers
Dati-va demisa in semn de revolta fata de pretentiile UDMR-iste, afirmate leger de la cea mai inalta tribuna a Parlamentului, public, de fata cu ambasadorii invitati la aceasta zi festiva pentru poporul roman, care aducea atingere grava deminitatii poporuluiu roman si tarii, iar formatiunea din care faceti parte a ales sa iasa din sala !!!!. Iesind din sala,  AUR a ales  sa sustina afirmatiile maghiarului , a ales sa sustina jignirea, minciuna, iar presedintele scestui partid   a dat mana priteneste cu Marcel Ciolacu !!!!
E inacceptabil, e josnic felul cum a reactionat AUR. Nu e vorba absolut deloc de cea care a laut imediat atitudine fata de peroratiile imbecile ale maghiarului , ci e vorba de apararea demnitatii poporului roman pe care formatiunea politica din care faceti parte a ales sa o ignore sa o dispretiuiasca
Mariana Berechet
*
Nota redacției – Gestul AUR-ului de a părăsi sala este discutabil! La fel cum este discutabilă și reacția dnei Șoșoacă. Deputatul udemerist trebuia lăsat să vorbească în liniște ca să auzim ce enormități debitează. Nu cunosc cum s-a desfășurat adunarea zis festivă, mi-aduc aminte de cele la care am participat și eu, ba am luat și cuvîntul, în legislatura 1992-96. Notă discordantă au făcut mereu udemeriștii. Dar când ești la guvernare s-ar cuveni să ai mai multă cuviință! Cuvîntul există în limba maghiară?