MOȘU
242 aprobate

oricare@careofi.com
148.252.146.172

 

A cincea muncă
”… – curăţarea grajdurilor lui Augias. Legenda spune că Augias, regele din Elis, avea peste trei mii de vite şi grajdurile care le adăposteau nu mai fuseseră curățate de peste treizeci de ani. La porunca lui Euristeu, Heracle s-a învoit să le cureţe într-o singură zi, urmând apoi să fie răsplătit de Augias. Heracle a schimbat cursurile râurilor Alfeus şi Peneus şi, abătându-le prin mijlocul grajdurilor, a făcut ca tot gunoiul să fie dus de ape până seara. Când şi-a cerut plata cuvenită, Augias a refuzat să-şi țină făgăduiala.
Începând cu această muncă, Heracle urma să demonstreze nu numai că poate stăpâni aspectele duale, prin care mintea şi sufletul pot fi înlănţuite (şi eliberate totodată), dinamizate, controlate, ci şi forţele subtile ale naturii, adică elementele. Doar un înţelept (maestru) îşi poate permite să lucreze optim cu dualitatea, fie că este vorba de persoane, grupuri, sau diverse evoluţii.
Accesarea forţelor elementale nu ar fi fost o problemă pentru el, dar în acest caz trebuia să facă dovada că le poate controla, ceea ce presupunea înfruntarea elementalilor. Heracle trebuia să folosească forţele subtile animatoare a două râuri, şi astfel să „cureţe” respectivul ţinut de anumite blocaje energetice.
Când se încearcă redirecţionarea anumitor fluxuri energetice naturale, elementalii intră în scenă şi caută să refacă circuitul iniţial. Aceştia sunt un fel de globule albe pentru sistemul energetic al Geei şi atunci când sesizează interferenţe, intervin destul de energic. Elementalii sunt fiinţe superioare animalelor, dar inferioare omului. Totuşi, au o foarte puternică componentă în structura lor, şi anume, voinţa. Când se doreşte doar accesarea acestor energii, nu intervin, dar când se încearcă retrasarea unui circuit teluric sau elemental, atunci trebuiesc înfruntaţi. Elementalii nu vor renunţa decât în momentul când sesizează o voinţă mai puternică decât a lor. Aşadar, dacă cineva încearcă folosirea energiilor telurice şi elementale pentru anumite scopuri, dar nu dispune de o voinţă de diamant, alături de un curaj deosebit şi o minte limpede, va avea cu siguranţă mari probleme cu aceste fiinţe. Ele nu sunt nici rele nici bune, dar rolul lor este de a prezerva fluxurile energetice naturale.
Se cunosc patru tipuri principale de elementali:
– Gnomii – sunt elementalii pământului;
– Ondinele, nimfele, sirenele – sunt elementalii apei;
– Silfii, elfii – elementalii aerului;
– Salamandrele – elementalii focului;
Aceştia erau de foarte mare ajutor vechilor preotese (şi mai târziu magilor) în procesul de creştere şi dezvoltare a unei comunităţi. Chiar şi dacă se doreşte extinderea culturilor agricole (în detrimentul unei păduri de exemplu), dacă nu erau accesate (şi apoi controlate) puterile elementale, lucrurile puteau degenera. Din această cauză, în zilele noastre, anumite proiecte majore (de construcţii, de infrastructură, de urbanizare etc.) sunt însoţite de diverse probleme sau apar multe răniri, chiar decese. În fapt, este vorba de acţiunea elementalilor care, departe de a avea intenţii rele, caută să restabilească echilibrul energetic natural din zonă şi, din păcate, interferează cu sistemul energetic al unor oameni.{Este vorba de reglaje karmice ale oamenilor, care ca să-și ”plătească” greșelile trecutului, trec prin asemenea situații unde cele DOUĂ LEGI(LEGEA COMPENSAȚIEI și LEGEA CAUZEI ȘI EFECTULUI), se manifestă}*
Heracle nu numai că a putut să acceseze energiile subtile elementale, dar a reuşit să-şi impună voinţa asupra fiinţelor energetice protectoare, dându-le sarcina de a elimina „resturile” unei comunităţi de 3.000 de persoane. Foarte probabil ca acea comunitate să fi avut parte de degradare{ÎNCĂLCARE DE LEGITĂȚI} din toate punctele de vedere. Grajdurile murdare de peste 30 de ani, sugerează forme de blocaj energetic la nivel general, care împiedică dezvoltarea sănătoasă a unei comunităţi….”

http://remerra.blogspot.com/p/misterele-scolii-zamolxiene.html

*comentariile dintre acolade, îmi aparțin.

Pusei ici, astă ”muncâ” ca haducere amintâ la stoparea, după a șasea, de la publicare a ”muncilor” pe blogul individului și fără s-am posibilitatea verificării ADEVĂRULUI, a introdus și un disclaimer ”Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)
Adică, aste ”munci” n-au legătură cu articolul!!!!….Ha. ha, păi toate articolele de pe blogul lui și alte (peste) o sută, de bloguri, NU se ridică la valoarea măcar a ÎNȚELEGERII ”muncilor„ d-apăi la punerea lor ș-în practică. Infatuare !?! :(
Probabil i s-o fi atras….”atenția” de-i…antiromâni, că dacă ați ”vedea” drapelul ”ălora” aberația ”steaua cu șase colțuri” este de fapt reprezentarea procedurii(principiul) ”Mer-ka-ba”(două triunghiuri suprapuse, pervertită pe…dizarmonie/distrugere. :( . La fel și cu crucea ”îmbârligată”, svastica.
Poporul Român TREBUIE, să-și schimbe așezarea culorilor pe drapel !!!????!!!
https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fgdb.rferl.org%2F01000000-0aff-0242-63ac-08dbb3c8ae4a_w1200_r1.jpg&tbnid=N3dKUCAPe0cnbM&vet=12ahUKEwj9m8rN5bSDAxWwVaQEHTnRAyAQMygMegQIARBK..i&imgrefurl=https%3A%2F%2Fromania.europalibera.org%2Fa%2Fmeciul-kosovo-romania-scandalul-bannerului-kosovo-e-serbia-ce-spune-gogoasa%2F32591062.html&docid=Cckk4GCa5cGpcM&w=1200&h=675&q=ultrasii-stelei-rosii-belgrad-mesaj-dupa-incidentele-de-la-romania-kosovo-romanul-are-doar-trei-frati%2F&ved=2ahUKEwj9m8rN5bSDAxWwVaQEHTnRAyAQMygMegQIARBK
http://dantomozei.ro/2015/12/12/sa-nu-va-mai-fie-rusine-ca-sunteti-romani/
Motivația!?! D-o fi cerută, dar nu sper la așa ceva :(. Trist dar adevărat.

SUCCES, S-AM :)