Ciobanul Bucur
3 aprobate

t.bucur@yahoo.com
88.138.232.8
„mulți tineri evrei se arată intrigați de această pasivitate cu care evreii, adică părinții sau bunicii lor, și-au acceptat supliciul și chiar moartea.”
Pornind de la acest fragment: intr-un film documentar in urma cu un an sau doi pe Viasat History despre soarta evreilor scapati cu viata din Holocaust se spunea ca pana la procesul lui Eichman (anii 60) in Israel nu s-a vorbit de Holocaust si de supravietuitorii lui; ca dimpotriva, era deranjanta amintirea faptului ca s-au lasat sacrificati fara rezistenta in lagarele de concentrare.
Si se mai arata viata grea a supravietuitorilor care traiau in Israel, nemultumirea lor ca statul nici azi ( in momentul in care se produsese filmul) nu le asigura un trai decent.
Asta m-a descumpanit oarecum: ca abia dupa procesul Eichman chestiunea Holocaustului a intrat in atentia Israelului si a lumii intregi.

 

 

Nota redacției – Subiectul se mai discută în Israel, tinerii se miră că bunicii lor au suportat holocaustul fără niciun gest de împotrivire. Într-o discuție pe acest subiect un evreu important mi-a spus că dacă prin cercetările mele dau peste vreun document care atestă rezistența evreilor și nesupunerea lor la regimul de detenție voi putea câștiga mulți bani cu acel document!

Subiectul este ocolit totuși în discuțiile publice din Israel. Adevărul despre holocaust este altul decât cel oficial. Găsiți ceva deosebit pe acest subiect în Protocoalele Kogaionului.