Vasilică Militaru – Asociația Neamul Românesc
68 aprobate

militarupetruvoda@yahoo.com
86.124.120.37

 

Jos masca de naționalist, GEORGE SIMION!
Pseudonaționalistul George Simion îl acuză pe Vasilică Militaru – președintele Asociației Neamul Românesc – că „scrie cărți de istorie legionară”.
Vasilică Militaru a publicat pe nationalisti.ro articolul intitulat George Simion – o făcătură „soroșistă“ a progresistei reacționare Alina Mungiu Pippidi.
Invitat la emisiunea lui Victor Ciutacu „Punctul culminant“ de la România TV din 8 februarie 2022, în loc să explice legăturile sale din anii 2014-2019 cu anticreștina progresistă Alina Mungiu Pippidi, Simion a ales să-l atace în mod josnic pe Vasilică Militaru, autorul articolului.
În clipul video, de la minutul 31 impostorul George Simion, întrebat ce căuta la masă cu soroșiștii lui Pippidi, a răspuns acuzator: „Asociația Neamul Românesc e un site legionar și un domn Vasilică Militaru care face propagandă legionară. … Am spus că nu vreau să am antisemiți în partid. … El vinde o carte Credința Neamului Românesc – istorie legionară. Omul scrie istorie legionară.“. Acesta a recunoscut că s-a întâlnit de mai multe ori cu Alina Mungiu Pippidi, dar a ascuns faptul că a făcut parte din Alianța pentru o Românie Curată.(cf.https://www.facebook.com/RomaniaTV/videos/330523882330883).
În emisiunea Raport de zi de la postul tv Realitatea Plus, din 9 februarie 2022, copreședintele A.U.R. a insistat pe tema înfierării „proletaro comuniste“ a cărții Credința Neamului Românesc. Numai comuniștii se mai ocupau cu interzicerea cărților și arderea lor în piața publică!
„Sunt niște minciuni, că tot suntem noi acuzați că suntem legionari și fasciști, omul acela (cel care a lansat scenariul unei legături între G. Simion și Alina Mungiu Pippidi) este un om care scrie cărți despre legionari“ (cf. https://www.realitatea.net/stiri/actual/george-simion-la-realitatea-plus-asazisele-legaturi-cu-alina-mungiu-pippidi-si-george-soros-sunt-inventii_6203cdd4debe1c5b9c742b30).
Deputatul AUR prezintă ca o „crimă abominabilă“ scrierea unei cărți de istorie a perioadei interbelică ce cuprinde și istoria Mișcării Legionare din România.
Credința Neamului Românesc, Editura Vicovia, Bacău, 2010, autori Vasilică și Luminița Militaru, 371 pagini, prezintă pe lângă istoria României din perioada interbelică și o interpretare teologică a mișcării Legiunii. La redactarea amplei lucrări s-au utilizat 42 de cărți ca surse bibliografice.
Este regretabil faptul că George Simion amestecă chestiuni de drept și texte de lege și le interpretează după bunul său plac, făcând pe procurorul. El nu avea dreptul să prezinte ca o acuză scrierea unei cărți de istorie a românilor.
Îl anunț pe această cale pe acest incult al politicii românești că O.U.G. nr.31/2002, modificată și actualizată prevede, la art.4, alin. (3): „Nu constituie infracțiune fapta prevăzută la alin. (1), (2) sau (2^1), dacă este săvârșită în interesul artei sau științei, cercetării ori educației sau în scopul dezbaterii unei chestiuni de interes public”.

Pentru conformitate prezentăm o recenzie a cărții publicată de ziarul Ceahlăul: „Sub girul Editurii “Vicovia” din Bacău, soţii Luminiţa şi Vasilică Militaru, diplomaţi ingineri, publică o amplă lucrare documentară despre o perioadă foarte controversată din istoria poporului român şi ceea ce s-a numit Mişcarea Legionară în epocă. Autorii analizează, cu date oficiale şi informaţii de la sursă dar şi de la istoricii dintre cei mai autorizaţi, criza economică interbelică, cele două doctrine care au adus atât de mult rău omenirii, comunismul şi nazismul, apariţia legionarismului şi persecuţiile împotriva adepţilor acestei mişcări atât în perioada guvernelor Argeşanu şi Antonescu dar şi sub regimul comunist, crimele la care s-a ajuns, legăturile Mişcării cu Biserica etc. În demonstraţiile lor, autorii apelează la date istorice, de arhivă, la rezultatele unor cercetători şi istorici cunoscuţi pentru o dreaptă relatare a evenimentelor istorice din cea mai neagră perioadă istorică a României antebelice. Aflăm din această lucrare care au fost cele şapte cereri formulate de proaspătul parlamentar Corneliu Zelea Codreanu (parlamentar de Neamţ, în urma alegerilor parţiale din august 1931), în discursul său din Parlamentul României, cereri care (unele din ele) par a fi valabile şi astăzi, dacă nu ar fi atât de radicale: introducerea pedepsei cu moartea pentru manipulatorii frauduloşi ai banului public; revizuirea şi confiscarea averilor celor care şi-au furat ţara; tragerea la răspundere penală a tuturor oamenilor politici care au lucrat contra ţării şi împiedicarea acestora de a mai fac parte din consilii de administraţie; alungarea cetelor de exploatatori străini ale bogăţiilor ţării; declararea teritoriului ţării ca proprietatatea inalienabilă şi imprescritibilă a neamului românesc; trimiterea la muncă a tuturor agenţilor electorali. Aflăm, de asemenea, că parlamentarul de Neamţ a luat apărarea muncitorilor acuzaţi de relaţii cu Moscova bolşevică, în timpul grevelor din februarie 1933. Sunt evocate cu lux de amănunte avatarurile prin care a trecut Mişcarea legionară în diferitele ei etape şi personajele istorice importante care, vrând-nevrând, au avut tangenţe cu liderii ei, Carol al II-lea, I.G. Duca, Iorga, Eugen Cristescu, Armand Călinescu, Nae Ionescu, câţiva dintre aceşti oameni politici importanţi fiind răpuşi chiar de legionari. O carte interesantă, utilă pentru istorici dar şi pentru cititorii care vor să aibă acces la date şi informaţii istorice considerate o bună parte de timp tabu din motive mai mult sau mai puţin obiective. În definitiv, istoria trebuie cunoscută bine şi analizată obiectiv pentru a nu se mai repeta, în ceea ce a avut rău în ea.“ (cf. https://ziarulceahlaul.ro/credinta-neamului-romanesc/).

Aviz susținătorilor acestui fals naționalist care va ajunge în curând să se dezică și de proprii părinți pentru a accede la puterea mult râvnită. Zilele trecute s-a dezis de Călin Georgescu pe care luna trecută îl prezenta ca viitor prim ministru și președinte de onoare al A.U.R. Peste câte cadavre va mai călca acest om care se dezice pe rând și terfelește sistematic toate valorile naționale ale Neamului românesc? Tragic dar adevărat!
Vasilică Militaru, Președintele Asociației Neamul Românesc, ing. dipl. și licențiat în teologie ortodoxă

*

Nota redacției – George Simion a explicat mulțumitor fotografiile în care apare alături de persoane dubioase. Nu ați relatat corect cum s-a desfășurat emisiunea.