ȚEPEȘ VODĂ
0 aprobate
COTYS2998@gmail.com
81.196.163.208

VOIEVODUL LIMBII ROMÂNE, MIHAIL EMINESCU.
Deseori îl consider un alt Sfânt și Mare Viteaz al Națiunii noastre Române, precum Mihail Pătrașcu voievodul cel Viteaz. Săraci amandoi, deși amândoi mari voievozi… Mari, urieșești luptători pentru Credință, Neam și Țară, pentru recucerirea adevăratului nevăzut Bizanț, al celui din inimile noastre. Luptați, munciți în mucenicești cazne, urcând în cele din urmă dinaintea lui Hristos la Dreapta Sa Judecată, nu cu capetele smerit plecate, ci într-o totală smerită smerenie cu capetele în mâini întinse către Hristos! Eminescu și-a pierdut capul, dar nu aidoma Sfântului Voievod Mihail Pătrașcu cel Viteaz, ci puțin diferit: PRIN LAPIDARE!

Problema, „Ecuația Eminescu” a fost rezolvată pe-ncetul,cu migala specifică patoligicelor cazuri de la Socola. Mai întâi trebuia să iasă drept nebun în fața mulțimii. Există o vorbă urâtă la romani, dublată de un anume gest: „Lasă-l bă că-i… sisi… Lasă-l mă că-i sifilitic sărmanul!…” Efectele tratamentelor cu mercur erau, începuseră a fi cunoscute la acea vreme, iar unul dintre acestea era asemănător suficient de mult, încât pentru cei mulți dar mai puțin pregătiți se putea lesne confunda cu fazele terminale ale sifilisului: demența sifilitică, o anume formă de nebunie! Mulți dintre „marii specialiști” aflați în slujba urmașilor dr. Mengele, participanții zeloși la campania mondială de vaccinări obligatorii au găsit o redenumire: SIDROM DOWN! Sindrom specific celor supradozați cu mercur și compuși de aluminiu și cărora la autopsie-dacă le este permisă-se constată ca și la Mihail Eminescu, faptul că acolo în groapă, au poluat mediul cu mari cantități de… mercur!… Nu degeaba, „neatentul” medic ce-i facea autopsia craniului, ar fi lăsat pisica singură în laborator, pe aceeași masă cu… creierul formolizat al lui Eminescu. O fi poate doar o barfă ridicată la rang de legendă, dar… Și totuși, în urma rezistenței sale ieșite din comun la procesul de sifilisizare, monșerii și-au pierdut răbdarea. Atunci, undeva, la ceas de mare taină, Adunarea Bătrânilor ar fi hotărât: „LAPIDAȚI-L!”

Și pentru a nu da cumva naștere la suspiciuni, ori chiar atitudini la nivel național, pentru a se detașa net deasupra oricăror bănuieli, s-a apelat la un oarecine, internat cu puțină vreme înaintea crimei ce a săvârșit-o. Cu siguranță că altul ar fi trebuit să fie momentul, dar, probabil, înfuriat peste măsură la auzul fredonării cântecului „Deșteaptă-te Române” de către Eminescu, acolo, în grădina spitalului, fiara din acel fals nebun s-a dezlănțuit și cu o cărămidă învelită într-un ziar („Timpul?..) – în viziunea Sf. Spiridon aceasta fiind întruchiparea Sfintei Treimi ce stă la baza a tot și a toate- l-a lovit din rasputeri în tâmplă pe Eminescu. Unele surse spun că la scurtă vreme criminalul ar fi fost transportat la un sanatoriu de lux din Elveția, de unde a fost externat ceva mai târziu, beneficiind apoi de dotă pe viață, vilă mare și ogradă întinsă, din partea unui ilustru binefăcător… ANONIM! ĂSTA DA GHEȘEFT! ȘALOM ȘI N-AM CUVINTE!