Discurs papal (I)

2019-05-31T19:53:41+03:0031 mai 2019|Doctrină naţionalistă, Textele altora|
Cuvintele emoționante rostite de Papa Francisc. Îndemnul Suveranului Pontif către români

Cuvintele emoționante rostite de Papa Francisc. Îndemnul Suveranului Pontif către români

Papa Francisc a ținut primul discurs la Palatul Cotroceni, alături de președintele Klaus Iohannis, Patriarhul Daniel și premierul Viorica Dăncilă

Papa Francisc i-a mulțumit pentru invitație președintelui Klaus Iohannis și premierului Viorica Dăncilă, menționând că este o bucurie să se afle ăn România.

„Adresez salutul meu cordial dlui președinte și dnei prim-ministru pentru invitația de a vizita România. Pe fratele meu Daniel țin să îl salut cu iubire frățească, aduc un salut tuturor credincioșilor Bisericii Ortodoxe și pe toți membrii Bisericii Catolice. Sunt bucuros să mă găsesc în frumoasa dvs țară, la 20 de ani de la vizita Papei Ioan. E un moment potrivit pentru a arunca o privire de ansamblu, la 30 de ani de când România s-a eliberat de sub regimul comunist”, a spus Papa Francisc, în debutul discursului.

România și-a angajat să-și cosntruiască un program democratic, prin pluralismul partidelor ce au drept scop recunoașterea libertității religioase. Este important să recunoaștem mulții pași pe care România i-a făcut. Vă încurajez să continuați munca de consolidare a structurilor și a instituțiilor necesare nu numai pentru a răspunde aspirațiilor legitime ale cetățenilor, dar și  pentru a stimula și a  crea condițiile ca poporul vostru să-și manisfeste pontențialul și ingeniozitatea de care este capabil.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top