Lista pe care mafia medicala n-ar vrea s-o stiti:
26 de alimente puternice care previn si vindeca partial sau total cancerul!
Vladimir Farsirotu
A mai circulat, că e Mafie sau nu, ramane la latitudinea noastra , dar nu pot face rau, ba dimpotriva chiar daca doar sa-ti ajuti un pic organismul.
Lista pe care mafia medicala n-ar vrea s-o stiti: 30 de alimente puternice care previn si
vindeca partial sau total cancerul!
Cancerul este maladia timpurilor moderne, ce implica dezvoltarea anormala a celulelor, cu potential de a invada sau a se raspandi in alte parti ale corpului. Medicina moderna trateaza cancerul printr-o combinatie de radioterapie, operatii si chemoterapie.
Insa, se stie ca industria cancerului este una extrem de avantajoasa pentru marile corporatii farmaceutice, valorand cateva sute de miliarde de dolari anual. De aceea, se naste intrebarea daca “Big Pharma” chiar isi doreste vindecarea totala a celor bolnavi de cancer, sau doar ameliorarea simptomelor, pentru a obtine cat mai mult profit?
Exista insa o multime de alimente care s-au dovedit a fi mai eficiente in combaterea si chiar
vindecarea cancerului decat tratamentul conventional al medicinii moderne. In acest articol, se va incerca o sinteza a acestor alimente anti-cancer:
1) Mamaliga. Mamaliga poate reduce riscul de a face cancer,asa cum releva un studiu realizat
de oamenii de stiinta americani. Și asta se datoreaza efectului anti-oxidant pe care il are porumbul, dar si a continutului mare de beta-cryptoxanthin.
2) Alimente ce contin vitamina C. Cercetatorii de la Universitatea din Stanford din Marea
Britanie au descoperit ca utilizarea vitaminei C a inhibat cresterea celulelor canceroase in laborator. Vitamina C a aratat, de asemenea, o potenta care a fost de 10 ori mai mare decat cea a medicamentului experimental 2-DG in acest proces, au spus cercetatorii.
Constatarile au fost publicate in revista “Oncotarget”.
Potrivit cercetatorilor, vitamina C “extermina” celulele canceroase prin blocarea unui proces numit glicoliza. Procesul este responsabil pentru metabolismul glucozei,iar inhibarea acestuia impiedica mitocondriile sa obtina energie esentiala pentru supravietuire.
Folosirea vitaminei C ca tratament adjuvant la chimioterapie poate prezenta o alternativa in declinul tumorii si in continuarea progresiei cancerului.
Cercetatoarea Dr. Gloria Bonuccelli a spus ca descoperirile sugereaza ca vitamina C este un
candidat promitator pentru tratamentul cancerului. “Ne-am uitat la modul in care vizeaza celulele canceroase o gama larga de substante naturale, dar, de departe, cele mai interesante sunt rezultatele cu vitamina C. Vitamina C este ieftina, naturala, netoxica si usor accesibila, astfel incat aceasta este o arma potentiala in lupta impotriva cancerului”.
3) Alimente cu pH alcalin. pH-ul nostru este masurat pe o scala de la 0 la 14, 0 fiind cel mai acid, iar 14 fiind cel mai alcalin. Pentru a transporta oxigen in tot corpul, sangele nostru are nevoie de a mentine un nivel de pH de aproximativ 7,35. Chiar daca corpurile noastre pot stoca multe rezerve alcaline, daca mancati alimente procesate si pline de chimicale, rezervele dvs. de substante alcaline s-au epuizat.
Dupa cum Keichi Morishita explica in cartea sa “Adevarul ascuns despre cancer”, atunci cand pH-ul sangelui devine prea acid, corpul va muta substantele acide din sange in celule, permitand sangelui sa revina la un nivel de pH de 7,35. Ca urmare, aceste celule vor deveni
prea acide si, in unele cazuri, ele mor. Celulele care supravietuiesc devin celule anormale, transformandu-se in celule „maligne“, care vor creste in mod continuu.
Principiul terapiei alcaline este foarte simplu: se incepe o dieta cu alimente alcaline, pentru a scade nivelul pH-ului acid din organism si astfel a combate cauza cancerului. Dar, dieta alcalina este optima pentru sanatatea dumneavoastra, chiar daca nu suferiti de cancer. In general, regula 80/20 se crede a fi ideala: 80% alimente alcaline si 20% alimente acide. Pentru a mentine pH-ul ideal, dieta trebuie sa fie formata din: verdeturi organice, ierburi si
condimente, radacinoase, ceapa, usturoi, praz si arpagic, brocoli, conopida, varza, fasole, linte, mazare, nuci, seminte, orez.
4) Bautura vitaminizanta cu sfecla, morcovi si catina. Fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat macesele si o cantitate de zece ori mai mare decat citricele. Pe langa o sursa bogata de vitamina A, morcovii ajuta la prevenirea cancerului, au efect anti-imbatranire, te ajuta sa ai o piele frumoasa si o vedere mai buna. Cat despre sfecla rosie, ce
mai putem spune? Aceasta este un veritabil medicament oferit de natura.
5) Ghimbirul. Cercetari recente au aratat ca, printre numeroase alte calitati de promovare a sanatatii, ghimbirul poate fi de pana la 10.000 de ori mai eficient in lupta impotriva canceru -lui decat chimioterapia.
Studiul din 2015, intitulat “6-Shogaol inhiba celulele canceroase (…)”, spune ca 6-shogaol, un constituent al radacinii de ghimbir, are puternice actiuni anti-canceroase asupra celulelor stem canceroase; acel studiu a mai constatat ca efectele anti-canceroase ale lui 6-shogaol sunt
non-toxice pentru celulele non-canceroase – o diferenta cruciala fata de tratamentele conven -tionale pentru cancer, care nu prezinta acest tip de citotoxicitate selectiva si, prin urmare, poate face mult rau pacientilor. Sursa acestui studiu poate fi citita integral pe site-ul journals.plos.org.
6) Turmericul (curcuma). Turmericul (sau curcuma /curcumina) a fost mult timp unul dintre cele mai pretuite condimente din Orient. Proprietatile terapeutice ale curcumei au fost cunoscute de milenii, numai ca recentele descoperiri ale condimentului portocaliu il face ca acesta sa fie, de asemenea, un aliat puternic in prevenirea si tratarea cancerului.
Iata ce scrie pe site-ul ”TheTruthAboutCancer.com”: “Ingredientul activ al turmericului este un compus numit curcumina. Studiile au aratat ca aceasta curcumina poate ajuta la prevenirea mai multor forme de cancer, inclusiv > cancer de san, de plaman, stomac, ficat sau colon. Datorita proprietatilor anti-inflamatorii si antioxidante, turmericul opreste dezvoltarea cance-rului, prin interferarea cu aspectele de semnalizare celulara ale> bolii cronice”. Proprietatile
aproape miraculoase ale curcuminei “ucid inteligent”, adica lucreaza pentru a inhiba creste -rea tumorilor si raspandirea cancerului la nivel celular. Curcumina are capacitatea dovedita de
laboratoare pentru a inhiba cancerul, printr-o enzima speciala (COX-2) care impiedica alimentarea cu sange a celulelor canceroase, care opresc metastazele (raspandirea cancerului
de-a lungul organelor corpului) si care previn regenerarea celulelor canceroase.
7) Morcovul. O femeie care a fost diagnosticata cu o boala extrem de grava –cancer de colon, în ultimul stadiu, maladia raspandindu-se si catre plamani, a scapat de aceasta maladie printr-un remediu simplu, dar foarte eficace: sucul de morcovi!Un singur compus – numit falcarinol – distruge celulele canceroase si apare in mod natural in morcovi, aceste banale legume pe care le ai mereu in bucatarie. Femeia, pe nume, Ann Cameron, s-a informat in acest sens si a reusit sa scape de aceasta boala crunta folosindu-se de morcovi, fara chimioterapie, radiatii sau alte modificari dietetice drastice.
8) Tămâia. Tamaia e cunoscuta de mult timp, inca din antichitate.Oamenii de stiinta au constatat ca tamaia poate lupta cu succes si impotriva cancerului. Cercetarea sugereaza ca ar putea fi mai puternica decat chimioterapia, deoarece nu distruge tesuturile sau celulele sana -toase, nu produce efecte secundare si este capabila de a distruge celulele canceroase rezisten -te la chimioterapie.
Astfel, cercetatorii de la Universitatea din Leicester au constatat ca rasina din care se obtine tamaia contine un compus chimic, acid acetil -11-ceto-beta-boswellic (AKBA), care are potentialul de a distruge celulele canceroase.
Cercetatorii spun ca AKBA poate fi foarte de mare succes in tratamentul cancerului de san,
de prostata, a cancerului ovarian si a cancerului de colon.
AKBA este foarte eficient in tratamentul cancerului ovarian, ultimul stadiu, care este extrem
de dificil de tratat.
“Dupa un an de studiere a compusului AKBA, fata de celulele de cancer ovarian in vitro, am fost in masura sa demonstram ca el este eficient in uciderea celulelor canceroase. Aceasta constatare are un potential enorm pentru a fi dezvoltat in viitor un alt tratament pentru cance -rul ovarian”, a declarat Kamla Al-Salmani, doctorand la Departamentul universitatii de Studii Oncologice si Medicina Moleculara.
9) Sfecla rosie. Sucul de sfecla, la fel ca si sfecla cruda, consumata in salate, sunt printre cele mai bune alimente pentru prevenirea bolii canceroase. Vitaminele (C, A, B1, B2), fibrele insolubile, flavonoidele continute de aceasta leguminoasa sunt tot atatea remedii antitumora -le, efectele lor benefice fiind resimtite mai ales atunci cand sunt administrate pe termen lung si din surse naturale. Cercetarile despre efectele extraordinare ale sfeclei rosii in cancer le datoram unui om de stiinta maghiar, Alexander Ferenczi, care, incepand din 1950 si pana in anii 80, a facut un numar impresionant de studii pe animale de experienta si pe pacienti umani, care au demonstrat ca sfecla rosie are efecte antitumorale puternice. Studiile sale, publicate in prestigioase reviste de specialitate, au demonstrat fara dubiu ca radacina de sfecla rosie are efecte antitumorale, mai ales administrata cruda sub forma de suc si in salate. In practica, administrarea sucului de sfecla a dat cele mai bune rezultate in combaterea canceru -lui pulmonar, gastric, hepatic. De asemenea, sucul si salata de sfecla rosie sunt utile in profilaxia formelor de cancer hormono-dependente, cum ar fi cel testicular, de prostata sau la san.
10) Uleiul de nuci de cocos. Un studiu publicat in revista “Cancer Research” de catre cerceta -torii de la Universitatea din Adelaide, au descoperit ca exista o componenta activa anti-cance -roasa in uleiul de cocos, acidul lauric.
Cercetatorii au descoperit ca aceasta componenta extermina complet mai mult de 90 la suta din celulele cancerului de colon, dupa doar doua zile de tratament. Prin urmare, studiul sustine ca acidul lauric pot induce moartea celulelor canceroase, atat in vitro cat si in vivo. Pentru acest studiu, cercetatorii au folosit celulele intestinale de sobolan, ca model pentru celulele epiteliale intestinale normale. Acidul lauric, cel care ucide cancerul de colon si face parte din uleiul de cocos, se gaseste in mod tipic si in laptele matern, de asemenea. Este un acid gras cu catena medie, ceea ce inseamna ca sustine sistemul imunitar si are o multime de proprietati antimicrobiene. Unii oameni considera ulei brut, organic, virgin din nuci de cocos ca fiind de mare ajutor la vindecarea cancerului si a altor boli, iar studiul de mai sus sprijina aceasta afirmatie.
11) Lamaile. Un nou studiu a demonstrat ca limonoizii si alti compusi naturali continuti in lamai si fructe incetinesc cresterea celulelor canceroase de san. Studiul a aratat importanta
citricelor in prevenirea cancerului de san. Un alt studiu a aratat ca lamaia este mult mai eficienta decat chimioterapia in tratarea cancerului; de fapt, efectul lamaiei e de 10.000 mai
puternic, si nu are efectele groaznice frecvent intalnite intr-un proces de chimioterapie.
In plus, compusii din lamaie – adriamicina – distrug doar celulele canceroase, nu si cele sanatoase.
S-a mai observat ca proprietatile anti-canceroase ale lamaiei pot fi activate prin congelare. Bazat pe cel putin 20 de teste de laborator din 1970, extractul de lamaie congelat poate distruge celulele maligne a 12 tipuri de cancer – san, plamani, prostata, pancreas etc. Ceea ce
trebuie sa faceti este sa preparati o lamaie congelata. Spalati-o si apoi congelati-o. Apoi, folositi-o la ce mancare doriti: salata, supa, cereale, inghetata etc. Va puteti imbunatati gustul si beneficiati si de proprietatile anti-canceroase ale acestui fruct!
12) Patrunjelul. Un studiu publicat in 2013 pe PubMed, un site al mNational Institute of Health a scos la iveala ca apigenina, o substanta care se gaseste in patrunjel, poate distruge 86% dintre celulele cancerului pulmonar. Apigenina este un compus care se gaseste si in
alte alimente precum telina, portocalele, ceapa. Insa, parunjelul este cea mai bogata sursa de apigenina, in special cel uscat. Un alt studiu publicat in China in 2005 a scos la iveala ca apigenina din patrunjel este eficienta in combaterea cresterii celulelor canceroase. Cercetarea a fost publicata in revista Molecular Pharmacology.
13) Bicarbonat de sodiu. Chiar si cele mai agresive tipuri de cancer care au metastaze au fost cel putin stopate, daca nu regresate, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.
Acum cativa ani, Centrul de Studiere a Cancerului din cadrul Universitatii din Arizona, prin
Dr. Mark Pagel, a primit o finantare de 2 milioane dolari de la Institutul National de Sanatate, pentru a studia eficacitatea tratamentului cancerului de san, prin folosirea bicarbonatului de
sodiu. Studiul a aratat ca administrarea bicarbonatului de sodiu pe cale orala face tumoarea mai alcalina, inhiband metastaza, fara a deranja pH-ul sangelui si a tesuturilor sanatoase. Pe baza acestor studii, plus faptul ca bicarbonatul de sodiu este sigur si bine tolerat, unii medici, cum ar fi Dr. Julian Whitaker, au adoptat protocoale de succes pentru tratamentul cancerului, ca parte a unui program general de sprijin nutritional si imunitar pentru pacientii care au aceasta boala. Protocolul Whitaker foloseste 12 g (2 lingurite rotunjite) de bicarbonat de sodiu amestecat in 2 cani de apa, impreuna cu un indulcitor. Este destul de sarat la degustare. Savurati acest amestec pe parcursul unei ore sau doua ore, repetand timp de trei ori pe zi. Cand se administreaza pe cale orala cu apa, in special cu apa cu continut ridicat de magneziu,
bicarbonatul de sodiu devine un medicament de prima linie pentru tratamentul cancerului,
dar si pentru alte boli renale, diabet sau gripa.
14) Uleiul de masline “extra virgin”. Uleiul de masline extra virgin are capacitatea de a distruge rapid celulele canceroase, lasand in acelasi timp celulele sanatoase intacte.
Oleocantalul, un compus fenolic din ulei de masline extra virgin, este “vinovat” pentru aceste proprietati anti-canceroase. Cercetatorii au descoperit ca cheia pentru intelegerea efectul oleocantalului asupra celulelor canceroase se afla in reactia sa cu lizozomii din celule. Lizozomii sunt unitati subcelulare in care celulele stocheaza deseuri. Oleocantalul rupe membranele care inconjoara lizozomii din celulele canceroase, cauzand moartea celulelor canceroase in 30 de minute-o ora, lasand nevatamate celulele necanceroase. Acest lucru sugereaza ca membranele lizozomale din celulele canceroase sunt mai slabe decat cele ale celulelor necanceroase. Aceste constatari privind efectele asupra celulelor canceroase ale
oleocantalului au implicatii mari cu privire la beneficiile pentru sanatate ale dietei meditera -neene, care este bogata in ulei de masline extra virgin. In timp ce intreaga dieta mediterane -ana are probabil multe beneficii, acest studiu arata in mod direct ca uleiul de masline joaca un rol deosebit de important.
Un ulei de masline “extra virgin” autentic este fabricat prin simpla apasare a fructului, fara rafinare, incalzire, extragere, utilizare a substantelor chimice sau alte procese asemanatoare. Este foarte important ca acest proces sa fie facut la rece si nu prin incalzire. E adevarat ca prin incalzire, se obtine on cantitate mai mare de ulei, dar uleiul isi pierde din calitatile sale.
15) Ridichii rosii. Ridichile rosii sunt foarte bune pentru sanatatea voastra si sunt bogate in vitamina C, care are un rol in producerea colagenului si in repararea corpului. De asemenea, ridichile sunt bogate in antioxidanti si compusi anti-cancerosi, asa ca includeti-le in dieta.
16) Canabisul. Potentialul terapeutic al canabisului pare a fi nelimitat, el nu doar ameliorand
durerile pentru bolnavii aflati in stadiul terminal. Christina Sanchez, biolog molecular la Universitatea Compultense din Madrid, Spania, a studiat activitatea moleculara a canabinoi -delor pentru mai mult de 10 ani, iar in acest timp ea si colegii ei au aflat ca tetrahidrocanabi-nolul sau THC, componenta primara din canabis, face ca celulele tumorale sa se “sinucida”, lasand in acelasi timp celulele sanatoase intacte.
“Celulele pot muri in moduri diferite, iar dupa tratamentul cu canabinoizi, ele mor in modul
curat, adica se sinucid”, a dezvaluit Sanchez. Unul dintre avantajele canabinoizilor este acesta
si anume faptul ca tinteste celulele tumorale. Ei nu au niciun efect toxic asupra celulelor normale, non-tumorale. Si acest lucru este un avantaj fata de chimioterapia standard, care vizeaza practic totul.
17) Coacazele negre. Intr-un studiu medical, publicat in 2013 se recunoaste superioritatea
coacazelor negre in tratamentul cancerului, comparativ cu radioterapia. In alte studii s-a ajuns la concluzia ca aceste coacaze negre sunt responsabile pentru moartea celulelor canceroase in cazul cancerului de san, iar acelasi resveratrol are abilitatea de a ucide o multime de celule canceroase letale.
18) Pelinița. Un studiu medical arata ca artemisinina, o substanta izolata din planta denumita
pelinita (Artemisia annua L.), poate ucide 98% din celulele canceroase in doar 16 ore. Amestecarea cu fier pare a fi cheia problemei, pentru ca artemisinina, utilizata doar singura, reduce celulele canceroase cu doar 28%. Asadar, cand pacientilor li s-a oferit un supliment de fier, artemisinina a devenit extrem de eficienta si capabila sa tinteasca celulele canceroase,
lasandu-le neatinse pe cele sanatoase.
Celulele canceroase acumuleaza fier, adica au mai mult fier decat alte tesuturi normale. Ce se
intampla in cazul artemisininei… atunci cand ea ajunge in trupul uman si exista un exces de fier in celule, se elibereaza doua molecule de oxigen, care formeaza radicali liberi ce sunt atat de puternici incat ucid celula. Dar asta nu se intampla in celulele obisnuite, ci doar in celulele care contin o multime de fier (cele canceroase). Astfel, avem un tratament care nu e deloc toxic.
19) Boabele de mustar. Semintele de mustar sunt surprinzator de bogate in fitonutrienti numite isotiocianate, care au fost studiate extensiv pentru beneficiile lor anti-canceroase. De exemplu, un studiu a constatat ca isotiocianatele pot inhiba mitoza si stimuleaza apoptoza (moartea celulelor) in celulele tumorale umane. Un alt studiu publicat in 2010 a descoperit faptul ca praful din seminte de mustar, care este bogat intr-un grup deosebit de benefic de isotiocianate, numit alil-isotiocianate (AITC), poate inhiba semnificativ dezvoltarea cancerului vezicii urinare.
Aceste rezultate impresionante sugereaza ca adaugarea unei cantitati mai mari de seminte
de mustar la dietele noastre poate preveni, si, eventual, chiar trata, dezvoltarea cancerului.
20) Suc de zmeura, ananas, avocado si ulei de cocos. Toate aceste fructe reduc riscul de cancer. Desigur, toate ingredientele trebuie sa fie organice ori de cate ori este posibil. Aşadar, aveti nevoie de: un ananas de marime medie; un sfert de kilogram de zmeura; un avocado de mărime medie; 4 linguri de ulei de nuca de cocos. Introduceti in bleneder mai intai ananasul. Apoi, adaugati fructul de avocado si uleiul de nuca de cocos. Dupa ce primele ingrediente sunt complet amestecate, adaugati zmeura si amestecati pana se omogenizeaza.
21) Rodia. Acest fruct, bogat in antioxidanti, a fost venerat ca un simbol al sanatatii, fertili-tatii si vietii vesnice. Daca nu sunteti familiarizati cu rodia, trebuie sa stiti ca acesta este un fruct de culoare rosie, cu un strat exterior dur, in care doar sucul si semintele din interior sunt comestibile. Rodia este o sursa importanta de nutrienti alimentari; astfel, ea contine niveluri ridicate de flavonoide si polifenoli, antioxidanti puternici care ofera protectie impotriva bolilor de inima si a cancerului.
22) Alimente bogate in magneziu. In „Politica preventiva a cancerului”, prof. Delbet a
demonstrat ca sporirea numarului de cancerosi este datorata, macar in parte, unei scaderi a
ratiei magneziene a omenirii. Magneziul este una din substantele de care organismul are nevoie (intre 250 si 350 mg pe zi). Carenta lui atrage numeroase tulburari. Gasim magneziu in grau, ovaz, orz, porumb, curmale, spanac, cartofi, sfecla rosie, polen si in numeroase alte vegetale si fructe.
23) Musetel. Diverse cercetari medicale efectuate au aratat ca musetelul are capacitatea de a
opri raspandirea celulelor canceroase. Oamenii de stiinta au identificat faptul ca apigenina, unul din principalele componente ale musetelului, poate inhiba raspandirea celulelor
cancerului de san. Apigenina, de fapt, ajuta la repararea defectelor din moleculele care transporta informatia genetica care, precum se stie, sunt responsabile pentru mai mult sau mai putin de 80% din toate cazurile de cancer. Cercetatorii au observat ca apigenina uneste cu aproximativ 160 de proteine din corpul uman.
Oamenii de stiinta cred, de asemenea, ca numeroasele tinte celulare ale apigeninei pot furniza o serie de alte beneficii necunoscute care nu au legatura cu lupta impotriva cancerului.
Un alt studiu, realizat de o echipa de cercetare japoneza, a reliefat faptul ca un alt component esential al musetelului are proprietati anti-canceroase. Este vorba de oxidul de bisabolol, care, in primele 24 de ore pot distruge celulele canceroase.
24) Ceaiul de papadie. Papadia avea o reputatie de vindecare inca din vechime, desi in zilele noastre ea a cam fost uitata. Frunzele de papadie sunt recunoscute pentru capacitatea lor de a
purifica sangele, ajutand la digestie si impiedicand formarea de pietre biliare. Dar, cercetari
recente arata ca papadia poate constitui o alternativa exceptionala pentru multe forme de
cancer.
Papadia contine vitamine si minerale extrem de importante, cum ar fi vitamina B6, tiamina,
riboflavina, vitamina C, fier, calciu, potasiu, acid folic, magneziu si mangan. Ele pot contri-bui cu pana la 535% din aportul zilnic recomandat de vitamina K, dar si cu peste 110% din aportul zilnic recomandat de vitamina A. Se crede ca unele dintre flavonoide sale, cum ar fi
zeaxantina si criptoxantina, au anumite proprietati de vindecare. Zeaxantina pare sa ofere protectie retinei atunci cand se confrunta cu razele ultraviolete ale soarelui, in timp ce criptoxantina poate apara organismul impotriva dezvoltarii celulelor canceroase pulmonare si cele din gura.
25) Struguri. In anii 1920, cura de struguri a fost popularizata de Johanna Brandt, o sud-africana de origine olandeza, care s-a tratat cu ajutorul ei de cancer al stomacului. Strugurii de culoare inchisa sunt cei mai bogati in resveratrol, o substanta cu actiune anti-tumorala puternica. Pentru cancer, cura dureaza 6 saptamani.Ratiunea acestui program este urmatoarea: celulele canceroase, avide dupa glucoza si alte substante nutritive pe care le „fura” de la celelalte celule din organism, sunt „infometate” in timpul postului nocturn cu apa; iar atunci cand, in cele din urma, primesc hrana, aceasta consta numai in sucul de struguri, care, desi este bogat in glucoza, contine si foarte multe substante cu efect anti-tumoral: acid elagic,
catechina, quercetina, resveratrol (in coaja), picnogenol si laetrille (vitamina B17 sau amigda-lina) – in samburi, pterostilben, licopen, luteina, seleniu, beta-caroten, acid cafeic si/sau ferulic si acid galic. Un adevarat arsenal „citostatic” si anti-tumoral!
26) Oțetul de mere. Otetul de mere este un antibiotic, anti-fungic si are proprietati antiseptice, care pot alcaliniza in mod natural corpul vostru, ajutand astfel la prevenirea sau combaterea cancerului in unele cazuri.
Lista nu numai ca nu poate aduce nici un reviriment consumatorului dar il poate baga si mai mult intr-un cataclism metabolic.
E.G. Vitamina C este intr-adevar ajutatoare in unele cazuri de cancer, cand este administrata in concentratii imense sub observatie medicala, se poate ajunge de la 10 ori la 20 de ori mai mult decat concentratia normala. Se procedeaza la fel, adesea si in medicina veterinara, de unde vine metoda, dar ca sa mancam alimente care sa ne furnizeze noua asemenea concentratii, nici daca am manca cu tona lamai, morcovi si castraveti etc. nu am putea atinge concentratia critica.
Lista este buna pentru Urzica, daca cine isi ia timpul sa faca in paralele observatiile de bun simt.
Instalarea unei boli este lenta. Asimilarea lenta a acestor substante nu poate fi denumita profilaxie?De ce sa te indopi .?