Moș Crăciune, Moș Crăciune!
Vezi articolul
3
3 comentarii
23.12.2017 la 17:37
Selectare comentariu

Surena
1.632 aprobate

Mihail,caine de circ este una dintre cele mai frumoase scrieri ale lui Jack London si a fost ecranizata,cu destul succes,de Sergiu Nicolaescu. Pentru cine a uitat,este vorba despre cel mai bun prieten al omului a carui dragoste neconditionata nu este rasplatita de om. In realitate nu toti cainii se comporta asa,mai sunt si potai. O astfel de potaie,un maidanez raios,un comunitar s-a pripasit si pe acest site,bucuros ca este bagat in seama de
d-ul prof.Coja. D-ul prof Coja a devenit un Basescu II lipsit de decenta . Basescu a avut decenta sa respecte moartea Regelui,d-ul prof.Coja a pornit un jihad demn de un membru marcant al statului islamic impotriva defunctului Rege. Brucan,Ana Pauker,Groza si Dej ar fi mandri de dvs. d-le prof.Coja.Pentru ca Regele are un cor impresionant al detractorilor, de la monarhisti, fosti legionari,fosti comunisti actuali neocomunisti ori comunisti adevarati,de la istorici de meserie la amatori, d-ul prof.Coja a crezut ca daca va deveni unul dintre cei mai vocali va ajunge in fruntea lor. Imaginea Regelui a fost terfelita, la inceput de comunisti,apoi de postdecembristi,de istorici care numai de adevar nu fost interesati,de amatori si chiar de familia regala cazuta pe mana unui fost securist nu mai era nevoie sa veniti si dvs. cu potai care maine o sa va muste. In aceste momente ma asteptam ca prof.Coja, vocal detractor al Regelui sa se comporte ca un crestin,ca un om care a trecut prin istorie,a facut si istorie prin Parlament si care e cel mai in masura azi, sa socoteasca cel mai bine ce decizii a luat corect si unde a gresit.
Vlahuta a spus ca ” soapta adevarului, simpla sfanta adevarului sopata …ce putini o aud” Prof.Coja si dvs. ati putea sa o auziti pentru ca, dupa cum spunea Vlahuta, este in toate inimile,dar dvs. nu o auziti, nu zgomotul pasilor (vorba lui Vlahuta) ci de URA. Va aduceti aminte d-le prof.Coja ce-i reprosa Codreanu lui Iorga? SUNTETI UN NECINSTIT SUFLETESTE PrOFESORE…UN INCORECT…TI-AI BATUT JOC
Dvs. de ce va bateti joc de Adevar? D-ul prof.Coja mare nationalist,mare patriot,dar FRICOS, dupa cum imi spunea, NU ESTE INTERESAT DE ADEVAR.
CE ESTE ADEVARUL ? CARE ESTE ADEVARUL?
VREI SA FII JUDECATOR PROF.COJA?
CU JUDECATA CU CARE JUDECI, VETI FI JUDECAT, SI CU MASURA CU CARE MASURATI,VI SE VA MASURA .
Va este FRICA? Martorilor dvs. le este FRICA, dar nu de Dumnezeu. De Dumnezeu nu va este frica!
Faptul ca dvs. tolerati abjectiile unui maidanez fata de o persoana decedata este dovada de fatarnicie, nu asa se comporta un credincios. Sa nu veniti sa-mi spuneti de libertatea de exprimare, nu este asa ca „Hai,Sictir! va uns la inima, va bucurat …ati fi spus-o si dvs,dar nu cadea bine la imagine…
Regele Mihai putea sa fie dusmanul dvs. de moarte,dar in momentul mortii,daca zici ca esti crestin,nu fatarnic, rostesti „Dumnezeu sa-l ierte!” si te opresti de la injurat si denigrat si ii opresti pe toti tembelii pentru ca este SITEUL DVS. SI SUNTETI SI MODERATOR.
D-le prof.Coja cand va puneti cu barosul pe simboluri, de ce dracu mai injuraji Revolutia Franceza? Sunteti un produs al Revolutiei bolsevice din Romania instaurata cu Republica si este normal sa veniti sa-l injurati pe Rege, dar cu simbolurile ce aveti? Daca comunistii au recunoscut ca Regele era un simbol, al unei lumi apuse,lume care nu mai corespundea cu vremurile democratice populare (ce-i aia uns de Biserica,ce-i aia sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului si lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu?). Mi-as fi dorit sa fiti un deputat in Adunarea Nationala atunci… ati fi pus in practica cuvintele lui Petofi Sandor …. Stiti de ce a fost exaltat Marx si Engels de Revolutia maghiara din 1848-1849 ?
” Sau încă nu știi să urăști cât zece
Nici azi, o, lume, numele de rege ?
Oh, să revărs dac-aș putea pe lume
Turbată ură, valuri negre-n spume,
Ce-mi umflă pieptul, uriașă mare –
Trimiteți regii la spânzurătoare !… ”
D-le prof.Coja dvs. sunteti un fost senator ilegitim,ca si Republica de dupa 1990,continuatoare a RSR care la randul ei a fost continuatoarea RPR instaurata de URSS. Constitutia din 1923 prevedea inclusiv dreptul poporului de a-si alege forma de guvernamant monarhie sau republica,dar prin referendum. Au facut referendum Groza,Ana Pauker,Dej,Brucan ? ATI FOST SENATOR… v-ati gandit ca POPORUL AVEA DREPTUL SA-SI ALEAGA FORMA DE GUVERNAMANT,AVEA DREPTUL LA REFERENDUM? NU!
Acum poporul poate sa faca cate referndumuri vrea,potrivit Constitutiei din 1923, moartea Regelui a dus la sfarsitul Casei Regale de Romania. Legea salica, reglementata de Constitutie, nu prevede ca o principesa sau un barbat provenit dintr-o principesa sa conduca Monarhia. Solutia potrivit Constitutiei este sa se caute un alt Rege in familie sau in europa. Regele a murit si nu a vrut sa reglementeze succesiunea, din acest motiv a lasat-o pe Margareta custode pentru ca stia,a spus-o,v-am pus si citatul ca in Romania nu se va schimba NIMIC.
D-le prof.Coja moartea Regelui va oferit prilejul cel mai mare DE A SCRIE CEVA MEMORABIL si nu oricum ci la adresa unei persoane pe care nu ati simpatizat-o niciodata. Aici se vede maretia unui om, daca Vadim ar fi trait va pot garanta ca el,cel mai mare detractor,pamfletar impotriva Regelui, ar fi gasit nu numai cuvintele potrivite,dar ar fi scris ceva remarcabil,nu ca poet,scriitor,ci ca un veritabil crestin. Dincolo de polemici, de confruntari de idei, raman oamenii,adevaratii oameni, nu trepadusii
Un singur om s-a ridicat,desi au fost multi,inclusiv dintre detractori,dintre iliscieni,inclusiv Ion Iliescu, si-a scris ceva memorabil. Daca in viitor,praful se va asterne pe cartile lui Dan Puric, vor disparea meditatiile lui cu public,un singur lucru am siguranta ca va ramane. Mesajul lui la moartea Regelui. Aici este diferenta intre crestini (cum poti sa spui ca moartea soldatilor sovietici, majoritatea tarani si muncitori,impinsi de la spate de pistolul cekistului nu ar fi o tragedie? nu soldatii de la ei vointa ocupa tari,ci politicienii,ce-i ce le dau ordine).
SE AUDE ACOLO SUS, PROF.COJA?
„Bășcălia este antrenamentul pentru blasfemie: vă dau un exemplu: Charlie Hebdo. Când folosești o gamă mare de cuvinte urâte, rănești suflete. Umorul e de tip creștin, el trezește. Nu râde de oricine și de orice”. Acest tip de umor, spune Dan Puric, al vulgarizarii, al mitocaniei, „distruge structura sufleteasca a poporului roman”.
„Regele este un produs fiziologic al istoriei, preşedintele este o cădere în afara istoriei, este un accident provocat de o ideologie. Regele este produsul rafinat al unei decantări istorice, preşedintele este copilul revoluţiei, adică al unei intervenţii brutale şi bruşte în natura lucrurilor. Regele are calitatea de a face transferul din spaţiul politic în cel spiritual al unei ţări. Regele asigură trecutul, identitatea prezentă şi speranţa de viitor ale unui popor. Preşedintele nu are trecut, el reprezintă victoria isterică şi efemeră a unui partid”
Felicitari d-le prof.Coja si mult succes in activitatea dvs. de promovare a „tinerelor talente bolsevice”
Statul acesta care promoveaza,vorba lui Puric, structura sufleteasca a poporului roman are in dvs. un sprijinitor neconditionat. Traiasca Respublica! Sa nu uitati sa trimiteti regii la spanzuratoare!
Comentariile au fost inchise! Asa se spune cand autorul nu iti mai da voie sa comentezi. Puteti comenta… doar ca sa va aflati in treaba,fiti convinsi ca nu mai are cine sa va citeasca si sa va raspunda. ramaneti cu Hai, Sictir! la cate repetii vreti sa-i dati

.
Nota redacției: În mod obișnuit ți-e teamă să faci un gest cu gândul la urmări, iar urmările pot fi de ordin personal sau de ordin general, public. M-am arătat dispus să vă cer sfatul tocmai pentru că este vorba de consecințe impersonale, privind publicul românesc. Nu v-aș fi cerut părerea într-o chestiune personală, aș fi fost
caraghioz!
Tot de interesul public se leagă și capacitatea de a ierta. Ierți și, eventual, oferi și celălalt obraz când este vorba de obrazul tău și atât! Dar când este vorba de obrazul „comunitar”, al Neamului, al Țării, pui mâna pe bici, după modelul cristic sau al Sfîntului Nicolae! Iert în numele meu, dacă despre mine este vorba în propoziție! Dar dacă este vorba de ai mei, de familie, de sat, de țară, a te abține de la reacția pedepsitoare poate fi și din cauză de lașitate! Te ascunzi după pretextul că ești creștin și ierți!
Iată, pe dvs vă iert pentru textul de mai sus! Dar nu pot să-l iert pe regele Mihai, pe Maniu și ceilalți năuci. (Apelez la acest eufemism – „năuci”, din înțelegere pentru scrânteala dvs întru regele Mihai! Tare mult mă miră!…)
Faceți greșeala elementară semnalată la debutul acestei dezbateri: considerați că a te pronunța împotriva păcatelor regelui Mihai este o dovadă de anti-monarhism. Repet: mă mir de dumneavoastră, nu vă recunosc!… Dar nu insist!

i.c.