CELE MAI BUNE ZECE (10) VESTI ALE ANULUI 2018

Incepem anul 2019 pe un ton pozitiv. E usor sa trecem cu vederea vestile bune ori sa le uitam. De obicei, ce ne ramin in minte sunt vestiler rele. Dar 2018 a avut si vesti bune, atit in Romania cit si in afara. Le enuntam pe scurt cu nadejdea ca ele va vor incuraja, acum, la inceput de an.
 
I. Referendumul pentru familie in Romania
In pofida tuturor obstacolelor, referendumul pentru familie a avut loc in Romania in octombrie. Regretam ca cetatenii nu s-au prezentat la vot in procentul cerut de lege, dar mesajul celor 3,5 milioane de cetateni care au votat a fost clar, fara ambiguitati si a transmis intregii lumi, inclusiv clasei politice din Romania, mesajul care trebuia transmis: o tara membra in Uniunea Europeana cere, cu un vot de peste 90%, respectarea normativitatii casatoriei si familiei naturale in tara lor.
 
II. Referendumul pentru familie in Taiwan
In noiembrie, peste 70% din cetateniiTaiwanului care s-au prezentat la vot au respins legalizarea casatoriilor homosexuale in tara lor, cit si predarea ideologiei de gen in scoli. Activistii revolutiei sexuale scontau ca Taiwanul va deveni prima tara din lume care sa instituie casatoriile homosexuale. Au esuat.
 
III. Argentina respinge legalizarea avortului
Peste un milion de argentinieni au protestat, pe  parcursul mai multor luni, initiativa legislativa de legalizare a avortului in Argentina. Cu un vot covirsitor, Senatul Argentinei a respins legalizarea avortului in Argentina.
 
IV. Brazilia alege un presedinte crestin
A cincea tara ca populatie a lumii, si a patra democratie ca marime a lumii,  a ales, in octombrie, un Presedinte crestin, pe Jair Bolsonaro. Succesul crestinilor brazilieni s-a datorat in primul rind mobilizarii lor exemplare in sprijinul unui candidat crestin. Noul presedinte se pronunta impotriva avortului si a instituirii revolutiei sexuale in Brazilia. Ceea ce Brazilia a reusit in 2018, si crestinii Romaniei pot sa faca in 2019 alegind candidati crestini in alegerile care ne stau in fata in acest an.
 
V. Libertatea de constiinta castiga in Europa
Libertatea de constiinta in Europa a avut un an bun in 2018. Curtea Suprema a Marii Britanii a recunoscut dreptul unor cofetari crestini din Irlanda sa nu faca, din motive de libertate religioasa si de constiinta, torte pentru “casatorii homosexuale”. In Norvegia, Curtea Suprema a Norvegiei a recunoscut dreptul asistentelor medicale de a nu participa la proceduri de avort din convingeri religioase. Cazul a implicat o asistenta medicala poloneza catolica care a fost concediata de la locul de munca pentru ca a refuzat sa participe la interventii de avort.
 
VI. Libertatea religioasa castiga in Statele Unite
In iunie, Tribunalul Suprem al Statelor Unite a recunoscut dreptul unui cofetar crestin de a refuza sa faca torte pentru “casatorii homosexuale” din motive de convingeri religioase.
 
VII. Bulgaria respinge ideologia de gen
In toamna, Curtea Constitutionala a Bulgariei a declarat neconstitutionala si inaplicabila in Bulgaria Conventia de la Istanbul care inscrie ideologia de gen in Consiliul Europei.
 
VIII. Administratia Trump demoleaza revolutia sexuala in America
In Statele Unite, Administratia Trump a continuat sa demoleze revolutia sexuala si sa previna institutionalizarea ei. Administratia Obama a institutionalizat in forta revolutia sexuala in Statele Unite promovind agresiv casatoriile homosexuale. Amintim doua din masurile implementate de Administratia Trump. Administratia Trump nu permite “cuplurilor homosexuale” formate din diplomati straini sa obtina dreptul de rezidenta in Statele Unite, inclusiv diplomatii acreditati la ONU. Ministerul Educatiei din SUA refuza sa forteze scolile publice din Statele Unite sa predea ideologia de gen.
 
IX. Conservatorismul american e in ascensiune
Gratie nominalizarii lui Brett Kavannaugh in functia de judecator in Tribunalul Suprem al SUA, Curtea Suprema a Statelor Unite si-a pastrat majoritatea ideologica conservatoare. Ea continua sa fie pro-viata, pro-libertate religioasa, pro-libertate de exprimare si mai putin receptiva fata de drepturile “minoritatilor sexuale”. Deasemenea, Administratia Trump a nominalizat in functii judecatoresti zeci de judecatori federali tineri si conservatori. [Articol: https://www.theatlantic.com/ideas/archive/2018/07/how-conservatives-won-the-battle-over-the-courts/564533/]
 
X. Colapsul secularismului european
Anul 2018 a dovedit si mai pregnant ca secularismul european nu mai e viabil ci intr-o stare de colaps. Manifestatiile care au avut loc in toamna in Franta dovedesc acest lucru prin faptul ca ele sunt reactii impotriva aspectelor si consecintelor falimentare ale politicii seculariste franceze din ultimii 50 de ani. [Comentariu:https://www.facebook.com/notes/peter-costea/vestele-galbene-%C5%9Fi-viitorul-cre%C5%9Ftin-al-europei/1506362322800492/]
 
2019: UN AN GREU PENTRU ROMANIA?
La inceputul anului Romania a preluat, pentru prima data, Presedintia Consiliului Uniunii Europene. Vor fi sase (6) luni in care Romania va cauta sa promoveze politici valorice pro-europene, ceea ce inseamna anti-crestine si anti-valorice. Anticipam ca va fi o perioada dificila pentru Romania, si din aceasta perspectiva Romania are nevoie de rugaciunile noastre.
 
DACIAN CIOLOS LA EUROPARLAMENTARE? CATEGORIC NU!
Dl Ciolos si-a anuntat candidatura la europarlamentare. E multa ironie in intentia dinsului. Dl Ciolos ne-a stat in cale la referendum, a cerut cetatenilor sa boicoteze referendumul dar acum ne solicita sa ne prezentam la vot in mai si, culmea, sa-l votam! In opinia noastra dl Ciolos a comis crime serioase impotriva democratiei romane si a statului de drept. Actiunile dinsului dovedesc ca el nu poseda maturitatea necesara pentru a promova democratia si statul de drept in Romania. A cere cetatenilor sa nu-si exercite drepturile constitutionale, dar mai ales a lua in deridere initiativele cetatenesti de revizuire a constitutiei, sunt crime impotriva democratiei romane si a statului de drept care trebuie penalizate. Dl Ciolos si-a pierdut tractiunea politica in Romania si acum incearca o traiectorie diferita. Spunem nu!
 
JOIN US ON FACEBOOK / URMARITI-NE SI PE FACEBOOK!
Publicam comentariile noastre de joi si pe Facebook. Va rugam sa ne urmariti si sa deveniti prietenii nostri pe Facebook: https://ro-ro.facebook.com/Alianta.Familiilor/
 
ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI
Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: „Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. … Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului„. Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!
 
VRETI SA FITI INFORMATI?
Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.
 
VA RUGAM SA NE RESPECTATI MUNCA!
Suntem bucurosi vazind ca materialele care le publicam noi sunt preluate de alte publicatii online. Va rugam sa continuati sa o faceti. Va reamintim periodic sa identificati AFR ca sursa originala a materialelor. Din nefericire, luna trecuta am dat peste un incident care implica Romania Libera. In toamna am publicat doua (2) articole despre George Soros si implicatiile lui in Romania. Romania Libera a preluat unul din materialele noastre aproape cuvint cu cuvint fara, insa, a da credit Aliantei Familiilor din Romania. Regretam incidentul. [Articolul din Romania Libera: https://romanialibera.ro/investigatii/cum-a-fost-acaparata-romania-de-reteaua-lui-soros-765819]
 
FACETI-NE CUNOSCUTI!
Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.
 
ANUNTURI
Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.
Alianta Familiilor din Romania