Întâlnire cu membri permanenți ai Consiliului de Securitate. Vladimir Putin a susținut, prin videoconferință, o întâlnire pe probleme de actualitate
Dan Florescu
10:02 (acum 52 de minute)
Subject: Redir.: Fwd: Întâlnire cu membri permanenți ai Consiliului de Securitate. Vladimir Putin a susținut, prin videoconferință, o întâlnire pe probleme de actualitate
Întâlnire cu membri permanenți ai Consiliului de Securitate. Vladimir Putin a susținut, prin videoconferință, o întâlnire pe probleme de actualitate cu membri permanenți ai Consiliului de Securitate.
21 iulie 2023 13:05 Kremlin, Moscova
Întâlnire cu membri permanenți ai Consiliului de Securitate (prin videoconferință).
La întâlnire au luat parte prim-ministrul Mihail Mișustin, președintele Consiliului Federației Valentina Matviyenko, președintele Dumei de Stat Vyacheslav Volodin, vicepreședintele Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev, șeful de cabinet al Biroului executiv prezidențial Anton Vaino, secretarul Consiliului de Securitate Nikolai Patrushev , Ministrul de Interne Vladimir Kolokoltsev, Ministrul de Externe Serghei Lavrov, Ministrul Apărării Serghei Șoigu, Directorul Serviciului Federal de Securitate Alexander Bortnikov și Directorul Serviciului de Informații Externe Serghei Naryshkin. ***
Președintele Rusiei Vladimir Putin:
Bună ziua, colegilor. Avem mai multe probleme pe agenda de astăzi; una dintre ele este dezvoltarea relațiilor cu prietenii noștri de pe continentul african. Rusia va găzdui în curând Summitul Rusia-Africa. O altă problemă se referă la un domeniu foarte important, utilizarea tehnologiei informației pentru asigurarea securității țării. Dar mai întâi de toate, aș dori să întreb dacă cineva are ceva relevant de discutat. Da, vă rog, domnule Naryshkin.
Directorul Serviciului de Informații Externe Serghei Naryshkin: Domnule președinte, colegi. Potrivit informațiilor furnizate serviciului de mai multe surse, oficialii de la Varșovia ajung treptat la înțelegerea că niciun fel de asistență occidentală pentru Kiev nu poate sprijini Ucraina în atingerea obiectivelor acestei asistențe.
Mai mult, încep să înțeleagă că Ucraina va fi învinsă, fiind doar o chestiune de timp. În acest sens, autoritățile poloneze devin din ce în ce mai dornice să țină sub control părțile de vest ale Ucrainei prin desfășurarea trupelor lor acolo.
Există planuri de a prezenta această măsură ca îndeplinirea obligațiilor aliate în cadrul inițiativei de securitate polono-lituano-ucrainene, așa-numitul Triunghi de la Lublin. Vedem că planurile cer și creșterea semnificativă a numărului de personal al brigăzii combinate lituano-poloneză-ucraineană, care operează sub auspiciile acestui așa-numit Triunghi Lublin.
Considerăm că este necesar să urmărim cu atenție aceste planuri periculoase ale autorităților poloneze.
Vladimir Putin:
Da. Ar trebui să detaliem ceea ce tocmai a spus dl Naryshkin. Această informație a apărut deja în mass-media europeană, în special, în franceză. Cred că ar fi potrivit în acest context să reamintim tuturor despre câteva lecții de istorie din secolul al XX-lea.
Este clar astăzi că stapanii occidentali ai regimului de la Kiev sunt cu siguranță dezamăgiți de rezultatele contraofensivei pe care actualele autorități ucrainene au anunțat-o în lunile precedente. Nu există rezultate, cel puțin deocamdată.
Resursele colosale care au fost pompate în regimul de la Kiev, aprovizionarea cu arme occidentale, cum ar fi tancuri, artilerie, vehicule blindate și rachete, precum și desfășurarea a mii de mercenari și consilieri străini, care au fost folosiți cel mai activ în încercările de a străbate în fața armatei noastre, nu ii ajută.
Între timp, comandanții operațiunii militare speciale acționează profesionist. Soldații, ofițerii și unitățile noștri își îndeplinesc datoria față de Patria Mamă cu curaj, statornic și eroic.
În același timp, întreaga lume vede că lăudatul echipament militar occidental, presupus invulnerabil, este în flăcări și este adesea chiar inferior unora dintre armele fabricate sovietic în ceea ce privește caracteristicile sale tactice și tehnice. Da, desigur, mai multe arme occidentale pot fi furnizate și aruncate în luptă. Acest lucru, desigur, ne provoacă unele daune și prelungește conflictul.
Dar, în primul rând, arsenalele NATO și stocurile de vechi arme sovietice din unele țări sunt deja în mare parte epuizate. Și în al doilea rând, Occidentul nu are capacități de producție pentru a umple rapid consumul de rezerve de echipamente și muniție. Sunt necesare resurse și timp suplimentare, mari.
Principalul lucru este că formațiunile Forțelor Armate ale Ucrainei au suferit pierderi uriașe în urma atacurilor autodistructive: zeci de mii de oameni. Și, în ciuda raidurilor constante și a valurilor neîncetate de mobilizare totală în orașele și satele ucrainene, este din ce în ce mai greu pentru actualul regim să trimită noi soldați pe front. Resursa de mobilizare a țării este epuizată. Oamenii din Ucraina pun mai des o întrebare legitimă: pentru ce mor rudele și prietenii lor, de dragul intereselor egoiste. Treptat, încet, dar claritatea vine.
Putem vedea cum se schimbă opinia publică și în Europa. Atât europenii, cât și elitele europene văd că sprijinul pentru Ucraina este, de fapt, o fundătură, o risipă goală, nesfârșită de bani și efort și, de fapt, servirea intereselor altcuiva, care sunt departe de a fi europene: interesele de peste mări. hegemon global, care beneficiază de slăbirea Europei.
Prelungirea nesfârșită a conflictului ucrainean îi este de asemenea benefică. Judecând după starea reală a lucrurilor, asta este exact ceea ce fac elitele guvernante din SUA de astăzi. Oricum, aceasta este logica pe care o urmează. Este în mare măsură îndoielnic dacă o astfel de politică este în conformitate cu adevăratele interese vitale ale poporului american; aceasta este o întrebare retorică și este la latitudinea lor să decidă.
Cu toate acestea, se fac eforturi masive pentru a aprinde focul războiului – inclusiv prin exploatarea ambițiilor anumitor lideri est-europeni, care și-au transformat de multă vreme ura față de Rusia și rusofobia în marfa lor cheie de export și într-un instrument al politicii lor interne.
Și acum vor să valorifice tragedia ucraineană. În acest sens, nu mă pot abține să comentez ceea ce tocmai s-a spus și despre rapoartele media care au apărut despre planurile de a înființa un fel de așa-numită unitate polono-lituano-ucraineană.
Nu este vorba despre un grup de mercenari – sunt o mulțime acolo și sunt distruși – ci despre o unitate militară regulată bine organizată, echipată, care să fie folosită pentru operațiuni în Ucraina, inclusiv pentru a asigura securitatea Ucrainei de Vest de astăzi. – de fapt, a numi lucrurilor pe adevăratul lor nume, pentru ocuparea ulterioară a acestor teritorii.
Perspectiva este clară: în cazul în care forțele poloneze intră, să zicem, la Lvov sau alte teritorii ucrainene, vor rămâne acolo și vor rămâne acolo definitiv. Și de fapt nu vom vedea nimic nou. Ca să vă reamintesc, după Primul Război Mondial, după înfrângerea Germaniei și a aliaților săi, unitățile poloneze au ocupat Lvov și teritoriile adiacente care făcuseră parte din Austro-Ungaria.
Cu acțiunile sale incitate de Occident, Polonia a profitat de tragedia Războiului Civil din Rusia și a anexat anumite provincii istorice rusești. Într-o situație dificilă, țara noastră a trebuit să semneze Tratatul de la Riga în 1921 și să recunoască anexarea teritoriilor sale.
Chiar mai devreme, în 1920, Polonia a capturat o parte a Lituaniei – regiunea Vilnius, un teritoriu care înconjoară actualul Vilnius. Așa că au susținut că au luptat împreună cu lituanienii împotriva așa-zisului imperialism rus, dar apoi au smuls imediat o bucată de pământ vecinului lor de îndată ce s-a prezentat ocazia.
După cum se știe, Polonia a luat parte și la împărțirea Cehoslovaciei în urma Acordului de la München cu Adolf Hitler din 1938, prin ocuparea integrală a Cieszyn Silezia. În anii 1920-1930, Țările de Graniță de Est ale Poloniei (Kresy) – un teritoriu care cuprinde actualele Ucraine de Vest, Belarusul de Vest și o parte a Lituaniei – au fost martorii unei politici dure de polonizare și asimilare a locuitorilor locali, cu eforturi de suprimare a culturii locale și a ortodoxiei.
De asemenea, aș dori să vă reamintesc la ce a dus politica agresivă a Poloniei. A dus la tragedia națională din 1939, când aliații occidentali ai Poloniei i-au aruncat-o lupului german, mașina militară germană.
Polonia și-a pierdut de fapt independența și statalitatea, care au fost restaurate doar datorită în mare măsură Uniunii Sovietice. De asemenea, datorită Uniunii Sovietice și datorită poziției lui Stalin, Polonia a dobândit un teritoriu substanțial în vest, teritoriu german.
Este un fapt că ținuturile de vest ale Poloniei sunt un dar de la Stalin. Prietenii noștri din Varșovia au uitat asta? Le vom reaminti. Astăzi vedem că regimul de la Kiev este gata să facă orice pentru a-și salva pielea perfidă și pentru a-și prelungi existența. Nu le pasă de poporul Ucrainei sau de suveranitatea ucraineană sau de interesele naționale.
Ei sunt gata să vândă orice, inclusiv oameni și pământ, la fel ca strămoșii lor ideologici conduși de Petlyura, care au semnat așa-numitele convenții secrete cu Polonia în 1920, în baza cărora au cedat Poloniei Galiția și Volinia de Vest în schimbul sprijinului militar.
Trădătorii ca ei sunt gata acum să deschidă poarta manipulatorilor lor străini și să vândă din nou Ucraina. Cât despre liderii polonezi, probabil că ei speră să formeze o coaliție sub umbrela NATO pentru a interveni direct în conflictul din Ucraina și pentru a mușca cât mai mult posibil, pentru a „recăpăta”, așa cum văd ei, teritoriile istorice, adică Ucraina de Vest modernă.
De asemenea, este cunoscut faptul că ei visează la pământul Belarus. În ceea ce privește politica regimului ucrainean, nu este treaba noastră. Dacă vor să renunțe sau să vândă ceva pentru a-și plăti șefii, așa cum fac de obicei trădătorii, asta este treaba lor. Nu ne vom amesteca.
Dar Belarus face parte din statul Uniunii, iar lansarea unei agresiuni împotriva Belarusului ar însemna lansarea unei agresiuni împotriva Federației Ruse. Vom răspunde la asta cu toate resursele disponibile.
Autoritățile poloneze, care își cultivă ambițiile revanșiste, ascund adevărul de poporul lor. Adevărul este că, pentru Occident, carnea de tun ucraineană nu mai este suficientă.
Acesta este motivul pentru care intenționează să folosească alte materiale de consum – polonezi, lituanieni și toți ceilalți de care nu le pasă. Vă pot spune că acesta este un joc extrem de periculos, iar autorii unor astfel de planuri ar trebui să se gândească la consecințe.
Domnule Naryshkin, sper că serviciul dumneavoastră, la fel ca și celelalte servicii speciale, va monitoriza îndeaproape evoluțiile. Să trecem la principalele probleme de pe agenda noastră.
Da, da, cei care au dat lovitura de stat in Niger ard steagurile FRA si protesteaza agresiv in fata ambasadei si in acelasi timp striga in cor: *Heil Putler/original – Vive Putin!
În 2021 avesesera loc alegeri fara incidente.
Ce sa le faci?
Vor si ei putina suveranitate bolsevica in bananier! Vor si ei ceva concerte sustinute de muzicienii wagneriști …