Cugetări pe malul Potomacului PDF Imprimare Email
Dwight Luchian Patton, S.U.A.
Duminică, 10 Februarie 2013 22:32
PotomacRomânia are cel mai stufos parlament al lumii

În multitudinea problemelor generate de infantila decizie luată de poporul american, în fatidica zi de Marţi, 6 noiembrie 2012, urmată de fastuoasa „încoronare” din 21 Ianuarie 2013, faptul că nu v-aţi mai încărcat memoria cu numele lui Francois Pierre Guillaume Guizot este explicabil şi, în ce mă priveşte, vă acord maximum de circumstanţe. Acest individ de o cerebralitate aparte, istoric, orator, eseist, om politic şi figură dominantă a politicii franceze, înaintea Revoluţiei de la 1848, fervent avocat al unei monarhii constituţionale, printre multe altele şi fost prim-ministru al Franţei, a recomandat celor care doresc votul poporului să-şi îmbunătăţească cunoşţintele – enrich yourselves, enrichissez vous – prin muncă epuizantă. O trecere sumară în revistă a parlamentarilor din ţara strămoşească dovedeşte că recomandarea acestui geniu cerebral a scăpat majorităţii celui mai stufos parlament al lumii, o ruşine a lumii civilizate la început de milieniu trei?!

Răspunzători în faţa popoarelor pentru dezastrul şi declinul economico-financiar creat

Celebra maxima a lui Guizot „not to be a republican at 20 is proof of want of heart; to be one at 30 is proof of want of head”, cu referire la socialism si liberalism a fost refolosită de multe figuri notabile ale eşichierului politic mondial, ca Otto Von Bismarck, Benjamin Disraeli, Georges Clemenceau, Winston Churchill, Theodore Roosevelt, Woodrow Wilson şi mulţi alţii.
Neanticipând că eşichierul politic va fi monopolizat de cei mai mari ignoranţi şi cei mai mari şarlatani ai umanităţii, Guizot, în Memoriile sale, a lăsat umanităţii următoarele: „Sarcina guvernării este atât de importantă încat ea cere de la cei care o poartă oarecare mareţie. Cu cât popoarele sunt mai libere, cu atât conducătorii lor trebuie să aibă un spirit liber şi o inimă mândră. E adevărat că ei, răspunzatori în faţa popoarelor, sunt datori să justifice necontenit felul în care, exercitându-şi puterea, uzează de libertatea lor”. Se aude pe malul Potomacului şi pe malul Dâmboviţei? Sunteţi răspunzători în faţa popoarelor pentru dezastrul şi declinul economico-financiar creat, datorită incapacităţii voastre.

În rest, după ce în urmă cu opt ani am primit invitaţia oficială de a participa la ceremonia de investitură a preşedintelui George W. Bush, anul acesta, neconsiderand evenimentul un „Prilej de Celebrare”, ci din contră, un prilej de Doliu Naţional, am căutat să stau cât mai departe de manifestările, mai mult specifice Coreei de Nord, Zimbabwe sau unor republici bananiere, situate pe undeva prin Marea Caraibelor.

În ultimele 16 luni, datoria SUA a crescut cu 2,1 trilioane de dolari

Ce naţiune stabilă, istoriceşte determinată, clădită pe principii care au constituit sursa de inspiraţie pentru multe popoare, care au accedat la o societate democratică, are „prilej de celebrare” când ocupantul Biroului Oval este considerat cel mai mare risipitor al resurselor financiare ale ţării. În aceasta „munca” a fost asistat permanent de Tim Geithner, Secretar-Ministru la Treasury Department, care, cu 13,6 trilioane de dolari cheltuieli, ocupă primul loc in istoria acestui departament. Pentru cei mai puţin familiarizaţi, Timothy, deşi are în subordine Internal Revenue Service, a fost delicvent la plata taxelor! Care naţiune echilibrată admite creşterea datoriei naţionale cu 50% şi realege în funcţia supremă a statului o persoana care a adaugat 12 trilioane la datoria naţională, de trei ori mai mult decât predecesorul său, George W. Bush, blamat pe nedrept de presa liberală, a adăugat în perioada mandatului de 8 ani?! Numai în ultimele 16 luni, datoria naţională a crescut cu 2,1 trilioane de dolari, motiv pentru care se doreşte ridicarea plafonului datoriei, care oricum depăşeşte valoarea Produsului Intern Brut (P.I.B.). B.H.O. este singurul preşedinte american, care, timp de 4 ani, a produs un deficit constant, cumulat, mai mare decât toţi preşedinţii din istoria Statelor Unite ale Americii. Pentru amatorii de statistici, datoria S.U.A. creşte cu 3 milioane de dolari pe minut! În conformitate cu datele furnizate de U.S. Census Bureau, venitul pe familie a scăzut cu 4.000 de dolari, de când B.H.O. a devenit preşedinte.

43% dintre imigranţii stabiliţi în America trăiesc din ajutoare sociale

Piaţa imobiliară s-a prăbuşit mai serios decât în perioada 1929-1933, cunoscută sub denumirea de Criza Generala a Capitalismului, iar şomajul a fost de peste 8% timp de 43 de luni consecutiv, mai multe luni decât în perioada Truman-Bush 43. Economistul John Williams ne spune că realitatea este total diferită, somajul fiind de peste 20%, iar rata angajării-employment rate este sub 59% de peste 39 de luni în şir, ceea ce înseamnă că numai 59% din populaţia capabilă de lucru este angajată. De când a preluat conducerea administraţiei – 21 iIanuarie 2009, 8,5 milioane de americani şi-au pierdut locul de muncă. De fapt, sunt aceleaşi locuri de muncă din anul 2000, populaţia însă a înregistrat o creştere de 30 de milioane; 53% din absolvenţii de colegiu sub 25 de ani nu au un loc de muncă, iar şomajul în rândul populaţiei afro-americane a rămas la 14%, deşi a fost ales de 99% dintre afro-americani; sub Barak Hussein Obama (B.H.O.) s-au adaugat 16 milioane de persoane la numărul celor care primesc bonuri de alimente-food stamps, în prezent numărul cifrandu-se la 47,7 milioane. În urma cu 40 de ani, unul din 50 de americani primea bonuri de alimente; în prezent rata este de 1 la 6,5. Deşi SUA sunt o naţiune de imigranţi, iar personal sunt un ardent sustinator al acestei politici, nu pot să-mi explic faptul ca 43% dintre imigranţii stabiliţi în America, în urma cu peste 20 de ani, trăiesc din ajutoare sociale. De fapt, date pe care presa liberală nu le dă publicităţii, peste 100 milioane de americani, unul din 3, primesc ajutoare sociale, cifra neincluzând persoanele aflate pe Social Security – Sistemul de Pensii american. În timp ce Medicare înregistreaza un deficit de 40 trilioane, 11 milioane de americani sunt pe disability.

57% din copiii Americii trăiesc în sărăcie

Greu de crezut, dar 57% din copiii Americii trăiesc în sărăcie sau în familii cu venituri modeste, iar pentru prima dată în istoria S.U.A., peste un milion de elevi din şcolile publice sunt homeless! Date furnizate de Mortgage Bankers Association ne arată că în anul 1980, în timpul administratiei democrate a lui Jimmy Carter, când rata dobânzii a ajuns la incredibilul nivel de 24%, s-au înregistrat 76.885 cazuri de imposibilitate de a plăti împrumuturile făcute pentru case; sub „înţeleapta” conducere actuală, numărul lor a ajuns la 3.107.247 – a se citi 3 milioane….

26 milioane de europeni sunt şomeri

Cu toata evidenţa nefuncţionării social-capitalismului de tip european, curenta administraţie doreşte aplicarea acestui sistem în economia americană. Să nu cunoască nimeni din actuala administraţie – lucru deloc surprinzător, pentru mine – că Europa se confruntă cu o rată a şomajului de 11.8%, 24.4 în rândul tinerilor, 26 milioane de europeni sunt şomeri, iar economia multor ţări europene este în pragul colapsului.

După familiarizarea cu aceste date, oricine mai crede că ziua de 21 Ianuarie 2013 a fost un prilej de celebrare, parafrazând pe generalul Douglas Mac Arthur, „Îi recomand un consult la cap”.

Sursa: Clipa, S.U.A.[1]