Adevăratul guvern din umbră… vine cu „soluția” (problemă+ reacție= soluție)

Rome Reports informează:

(17 Mai 2018)…
Vaticanul solicită o autoritate care să reglementeze piețele financiare pentru a preveni abuzurile BISERICA

Descărcați documentul

Vaticanul cere o autoritate imparțială pentru a reglementa piețele financiare, astfel încât să nu creeze o sărăcie mai mare.

Sfântul Scaun cere printr-un document oficial privind etica și piețele financiare, pregătit de două mari departamente ale Curiei: Congregația pentru Doctrina Credinței și Dicastra pentru Promovarea Dezvoltării Umane Integrale. El a fost aprobat personal de către papă și este intitulat „Probleme economice și financiare”.

Mons. LUIS LADARIA
Prefect, Congregație pentru Doctrina Credinței
„Nu a fost o însărcinare directă de către Papă, ci mai degrabă a crescut de la îngrijorare și de vorbire, trebuie să studiem această temă.” Papa a încurajat și susținut ideea, dar ideea de origine a venit de la a vorbi la oameni de zi cu zi. ”

CARD. PETER TURKSON
Prefect, Dicasternă Integrală Dezvoltare Umană
„Textul nu începe să se refere la Biblie, ci să facă apel la înțelepciunea populară și la diferitele popoare.Aceasta se adresează la ceea ce suntem, adresându-ne mai întâi sistemului nostru antropologic și apoi moralității.- FLASH 03:53 Documentul include o mare parte despre reglementare. Vorbește despre cum să introducem acest lucru în activitatea umană, după criză „.

Vaticanul îi cheamă pe cei care lucrează în domeniul finanțelor să joace echitabil și să nu se îmbogățească în detrimentul altora, să „răspândească bogăția și să elimine inegalitățile”.

Sfântul Scaun amintește că, deși operațiunile de speculație sau companiile offshore sunt viabile din punct de vedere juridic, ele prezintă probleme etice serioase.

Documentul propune ca o autoritate externă să prevină intrarea pe piață a produselor toxice și să emită sancțiuni pentru cei care nu se conformează.

Doi dintre cei mai importanți experți financiari ai Italiei au explicat implicațiile textului.

LORENZO CAPRIO
Universitatea Catolică a Inimii Sacre (Milano)
„Importanța reglementării este accentuată, mai ales că este deja făcută în practică și amintește de implicațiile acestui proces pentru binele comun”.

LEONARDO BECCHETTI
Universitatea din Roma Tor Vergata
„Din fericire, bogatia mondiala continua sa creasca si se estimeaza ca anul viitor va fi de 3,9% din PIB-ul mondial, dar exista o problema uriasa de distributie, pentru ca nu inseamna ca fiecare dintre noi să fie cu 3,9% mai bogat „.

Cardinalul Turkson speră că cei care o citesc nu numai că vor aprecia analiza crizei, ci pot găsi soluții realiste.

CARD. PETER TURKSON
Prefect, Dicastie Integrală Dezvoltare Umană
„Odată, în Deutsche Bundesbank, am prezentat un document similar care le-a plăcut analiza cauzelor morale și etice ale crizei, dar când am vorbit despre reglementare, nu le-a plăcut. Ei au spus că această zonă a activității umane nu poate fi reglementată. ”

Vaticanul a cerut, de asemenea, școlilor de afaceri să includă un curs de etică în programele lor de studiu, astfel încât elevii lor să nu renunțe la demnitatea persoanei umane sau a binelui comun.
https://www.romereports.com…