Nigel Farage: Români, aţi renunţat la independenţă şi v-aţi

vândut democraţia, intrând în UE! Ce ne aşteaptă în 2013?

Europarlamentarul Nigel Farage le dă un sfat românilor: Treziţi-vă şi faceţi ceva!

http://www.dailymotion.com/video/xvzq1q_nigel-farage-la-secvential-cu-adrian-ursu-romani-tocmai-ati-renuntat-la-indepedenta-si-democratie-in_news

“[…] Noi am intrat în clubul european acum 30-40 de ani… Decepţia noastră constă în faptul că noi am intrat în ceva care se referea la liberul comerţ, la cooperare şi la bună vecinătate. Lucrul acesta avea o logică. Dar la fel ca în cazul comunismului, care a fost ideea frumoasă din spatele federalizarii Europei [?!. n.n.], constatăm că drumul spre iad este pavat cu intenţii bune. Am devenit din ce în ce mai sceptic în anii 90. Dar momentul cheie pentru mine a fost în 2005. Exista o Constituţie Europeană creată de Valery Giscardd`Estaing, un fost preşedinte francez, şi a fost supusă la vot în Franţa, iar francezii au spus nu [traducerea din subtitrare este pe dos şi este eronată, n.n.]. Apoi a fost supusă la vot în Olanda şi oamenii au dat un vot copleşitor împotrivă. M-am gândit că asta e, integrarea politica în UE va înceta, pentru că electoratul şi-a spus cuvântul. Dar, în mod înfricoşător, aici, în acest Parlament, au decis să o “rebranduiască” sub numele de “Tratatul de la Lisabona“, dar să păstreze aceleaşi prevederi şi să o treacă fără a mai fi nevoie de referendumuri. Atunci mi-am dat seama că UE nu mai este un club de state suverane care să lucreze împreună, ci devenise, oarecum, o dictatură.

De atunci am fost un oponent virulent faţă de UE şi faţă de ideea că 500 de milioane de oameni ar trebui să fie guvernaţi de birocraţi nealeşi. Şi, sincer, cele mai rele previziuni ale mele s-au adeverit. Am văzut cum un prim-ministru italian a fost dat la o parte de “bătăuşii” de la Bruxelles, apoi am văzut un prim-ministru grec care a fost înlăturat de “bătăuşii” de la Bruxelles, şi am văzut şi cum în ţara dvs., care a organizat un referendum, invalidat de cei de la Bruxelles. Această idee de a lua toate ţările din Europa şi a le reuni într-un stat european cu o conducere birocrată este clar că nu va funcţiona!

[…] Cei care cred în proiectul UE sunt nişte idealişti. Este foarte bine de a fi idealist, dar ideea de a aboli nişte state, de a-i reuni pe toţi sub o nouă identitate europeană se poate face numai dacă vor şi oamenii. Dar nu există niciodovadă că cineva, în vreunul din statele membre, ar dori să abolească democraţia şi să transfere puterea Comisiei Europene şi celorlalte instituţii oficiale, de aici, de la Bruxelles. Există un avertisment al istoriei în Europa în acest sens, şi el se numeşte Iugoslavia. Pentru că, în anii 20, noi am luat mai multe state balcanice, le-am forţat să se reunească într-unul fără consimţământul popoarelor şi asta a dus la războaie civile cumplite în ultimii 20 de ani şi la moartea a zeci de mii de oameni. Şi acest proiect european este la fel de periculos. […]

Nu cred că Angela Merkel sau Germania modernă au ambiţia să domine Europa, dar cred că, din întâmplare, de când a început criza în 2008, de când a devenit clar că zona euro nu poate funcţiona fără un transfer masiv de capital de la ţările nord-europene către cele din sud şi, având în vedere incompetenţa liderilor de la Bruxelles, şi lipsa lor de carismă şi de aptitudini de conducere – şi aici mă refer la Dl. Barroso şi Dl. VanRompuy, care nu prea impun respect – şi cred că de aceea Dna Merkel a intrat în acţiune. Şi sincer, acum, cred că ea este cea care conduce Europa. Iar acum câteva săptămâni a fost la Atena, unde a fost primită de către oameni îmbrăcaţi în uniforma nazistă, cu zvastici şi salutând ca naziştii [în semn de protest, n.n.]. Este uimitor că un proiect care era menit a uni Europa a despărţit acum zona euro în partea de nord şi cea de sud. Şi acum sunt animozităţi între părţile de nord şi de sud.

– Şi cum credeţi că va fi viitorul, în această situaţie?

– Foarte rău! Voi, în România, puteţi fi fericiţi că nu faceţi parte din zona euro. Şi, pentru Dumnezeu, nici să nu intraţi în ea! Eu cred că în ţările sud-mediteraneene sunt reţete care a fost aplicate pentru nişte economii care sunt deja într-o spirală descendentă, ratele şomajului ajungând până la 60% la tineri. S-a dat impresia că e o democraţie şi s-a creat senzaţia că tu, ca şi elector, poţi să-ţi votezi viitorul, dar toate acestea au dispărut şi avem tot mai mulţi oameni care au ajuns la disperare. De aceea cred că riscul, de acum, este să vedem în sudul Europei nu doar demonstraţii, ci şi violenţe,  sincer, cred ca la un nivel pe care nici nu ni-l putem imagina… […]

Am fost în România la puţin timp după integrarea în UE şi nu am avut nicio îndoială că oamenilor nu li se spusese adevărul cu privire la ceea ce este Uniunea Europeană.Modul în care s-a reacţionat la referendumul din vara acestui an mă face să spun: ”Bun venit în clubul european, România! Tocmai ce ai renunţat la independenţă, ţi-ai vândut democraţia, iar oficialii şi oamenii tăi politici sunt acum extrem de bogaţi astfel încât nu le pasă deloc că dvs., oameni muncitori, decenţi, vreţi să trăiţi într-o democraţie, nu mai aveţi aşa ceva, fiind transferată (decizia) la nivel european, aşa că treziţi-vă şi faceţi ceva în această privinţă!” (…)

Ceea ce a făcut România acum 20 de ani a fost să iasă dintr-un sistem centralizat nedemocratic, comunismul, aţi avut câţiva ani în care v-aţi guvernat singuri, iar acum v-aţi alăturat într-o formă updatată, ceva mai modernă, a aceluiaşi vechi sistem comunist. România, ca toţi ceilaltţi, a devenit acum o provincie a acestei noi puteri europene, o provincie în care votul şi democraţia nu contează. (…)

Trebuie să fiţi mulţumiţi că, spre deosebire de alte ţări, ca Grecia, Spania şi Portugalia, nu sunteţi în zona euro, pentru că, în acest caz, nu doar că ar trebui să plătiţi înapoi sume uriaşe de bani (către FMI şi UE – n.n.), dar aţi fi şi blocaţi într-o monedă puternic supraevaluată. Ăsta e măcar un avantaj pe care-l aveţi. (…)

Mă tem că amploarea recesiunii din Europa e mai mare decât a crezut oricine şi nu va trece prea curând, criza din zona euro probabil va mai dura un deceniu. FMI şi alte instituţii creditoare ar trebui să regândeascatermenii de rambursare a datoriilor (statelor debitoare – n.n.). (…)

În ceea ce priveşte zona euro, odată ce ţările vor ieşi din ea, vor putea să-şi devalorizeze monedele şi să redevină competitive şi astfel am putea vedea nişte semne de revenire la ţările mediteraneene. Problema va fi haosul pe termen scurt provocat de destrămarea zonei euro. (…) Sincer să fiu, nu văd nici un motiv de optimism, cred că programele de austeritate vor continua, ”bătăuşii” de la Bruxelles vor avea grijă să se întâmple asta şi cred că ne aşteaptă pe toţi nişte ani foarte grei. (…)

Aceşti tipi (Van Rompuy, Barroso – n.n.) care au putere absolută asupra modului în care trăiesc 500 milioane de oameni, nu au fost aleşi, ci au fost numiţi, de prietenii lor, de clasele lor politice, deci nu au nici o legitimitate.

Toată această construcţie se va prăbuşi, căci nu poţi construi un stat fără sprijinul activ al oamenilor din Europa.

Noi am intrat în UE pornind de la premise false, crezând că va fi ceva diferit, iar acum sute de milioane din Europa spun că nu vrem aceasta Uniune aşa cum arată ea acum, vrem ceva diferit, mai bun, o Europă bazată pe comerţ, cooperare, nu una în care predăm controlul economiilor noastre şi guvernarea vieţii noastre.(…)

– În discuţiile europene legate de bugetul UE, preşedintele României spune că suntem prea mici pentru a mai cere bani, pe când premierul consideră că ar trebui să cerem mai mult. Care credeţi că are dreptate?

 Niciuna din poziţii nu e corectă. Dacă politicienii români cred că UE e un lucru bun, pentru că vă va da bani, atunci ei, de fapt, v-au vândut pe voi, au vândut independenţa şi libertatea voastră, doar pentru nişte cash care să ajungă pe termen scurt. (…) Discuţiile legate de bugetul european arată, de fapt, cât de divizată este Europa. Până la urmă, ţările mari conduc UE în acest moment, iar ţările mici au foarte puţine de spus... Unele continuă să primească nişte bani, altele nu, dar asta e Europa acum, condusă de marile ţări, de şefii cei mari şi de oameni pe care nu-i poţi vota. Discuţia despre a primi ceva mai mulţi bani pentru a fi mai bine pentru România e periferică.

Cum poate fi bine pentru România dacă primiţi ceva mai mulţi bani, când tocmai aţi ţinut un referen-dumnaţional pe care Bruxelles-ul l-a anulat? Cum poate fi aşa ceva acceptabil? Este mai bine, sincer, să fii mai sărac, dar liber. (…)

– Credeţi că anul viitor va fi mai rău decât cel prezent, în termeni economici?

– Cred că riscul unei crize bancare puternice este încă  foarte real. Nu ştiu dacă se va întâmpla în 2013, însă riscurile care planează asupra economiei europene sunt mai mari decât o potenţială creştere.

– Dacă aţi fi mesagerul celor 7,5 milioane de oameni care au votat la referendum, ce aţi transmite lui Barroso et co?

– Le-aş transmite ceea ce le-am mai spus deja până acum: sunteţi nişte oameni răi, nişte ”bătăuşi” care ignoră votul negativ din referendumurile din Franţa, Olanda, aţi ignorat cele două referendumuri din Irlanda, aţi înlăturat un premier grec, unul din Italia, iar acum ignoraţi voinţa poporului român. Dar ştiţi ceva? Nici măcar nu ar pleca urechea la aşa ceva, pentru că nici că le pasă, nici cât negru sub unghie!

sursa: antena3.ro