Iulian MARES
570 aprobate
iuliuss_m@yahoo.ca
86.34.175.10
O NOUA VIZIUNE EST EUROPEANĂ

Posibil ca aces razboi, RUS-UKR, sa fi insemnat cantecul de lebada al ceea ce a ramas din URSS, respectiv cosmetizata Federatie rusă, incapabila sa-si valorifice corect si oportun mostenirea lasata de Dumnezeu, resursele naturale, in detrimentul expeditiilor feudale de cumințire si acapararea altor popoare si teritorii! Posibil sa fi deskis o cutie a Pandorei, iar Speranta rusa se numeste ramanerea in matca hegemonica a teritoriilor aparent independente din spatiului actual federal, ceea ce ma indoiesc…si nici nu vreau!
1-Fost ofițer/informații CIA: *„Moldova trebuie să se unească cu România, ca să nu aibă soarta Ucrainei. Cunoaștem ambițiile regionale ale lui Putin.
Republica Moldova este o țară cu risc extrem. Dacă războiul nu se termină printr-o înlăturare a lui Putin, acesta se poate ușor extinde. Cunoaștem ambițiile regionale ale lui Putin. Își dorea să consolideze controlul asupra estului Ucrainei, să pună mâna pe toată coasta ucraineană a Mării Negre și să preia controlul asupra Moldovei. Pentru că Moldova e o țintă. Putin vrea Moldova, are o puternică bază de operații în Transnistria. Putin ar putea folosi Transnistria ca să atace militar Moldova. Putin încearcă, prin serviciile sale de informații, să o elimine pe Maia Sandu. Lumea trebuie să conștientizeze că Republica Moldova este într-un mare risc. Rușii i-au spus deja președintei Maia Sandu că dacă Moldova se va uni cu România sau se va alătura NATO poate avea aceeași soartă ca Ucraina. Însă planul lui Putin legat de Moldova a fost amânat din cauza problemelor mari pe care le are privind războiul din Ucraina. Însă în mod cert planul pe termen lung al lui Putin include încercuirea Ucrainei. Și asta înseamnă clar că Putin vrea Moldova.
Cultural, etnic și lingvistic, sunt două popoare similare. O unire a Republicii Moldova cu România i-ar asigura o mare protecție. Iar dacă Moldova ar face parte din România ar fi automat membru NATO. Sunt însă îngrijorat dacă Republica Moldova ar încerca să se alăture NATO de una singură. Pentru că acest lucru ar fi foarte provocator pentru ruși și i-ar îndemna cumva la un atac asupra Moldovei. Și cred că cea mai bună soluție ar fi ca Moldova să se unească cu România. Și sper că unirea Moldovei cu România se va întâmpla.”

Cine ofera garantii ca nu se va intampla ca armata ”suveranista” a lui Putin sa ocupe R. Moldova?

https://unimedia.info/ro/news/ec5d5d571f07597c/fost-ofiter-cia-moldova-trebuie-sa-se-uneasca-cu-romania-ca-sa-nu-aiba-soarta-ucrainei-cunoastem-ambitiile-regionale-ale-lui-putin.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

2-Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, supraliciteaza, dovedind ca ei kiar au politica externa si planuri: ”Triunghi Ucraina, România, Polonia, propus de Morawiecki: Țările noastre au fost jucate de cei din Est şi din Vest.” putem lua in calcul si Tarile Baltice sau macar o parte”!
Astfel 2 obiective 3 obiective pot fi atinse de o clasa politica mult hulita care are posibilitatea ramanerii in istoria moderna: UNIREA CEA MARE SI INTRAREA IN UE SI NATO A R. MOLDOVA, PRIN ABSORBȚIE!
*ĂSTA DA SUVERANISM!
MAGISTRAL:
**”Triunghi Ucraina, România, Polonia
Domnul prim-ministru a pomenit Iniţiativa celor Trei Mări. Este o dimensiune foarte ambiţioasă şi vedem că odată cu agresiunea rusească în Ucraina, creşte rolul, rangul acestei regiuni în care noi trăim, în care creăm valori economice şi sociale. De aceea, cred, în mod aprofundat, că în acest triunghi dintre Ucraina, România şi Polonia se va putea în curând, sperăm să fie cât mai curând, după victoria Ucrainei şi atingerea păcii, să construim nişte planuri strategice semnificative pe viitor, planurile strategice care vor fi foarte ambiţioase din punct de vedere economic, investiţional şi de afaceri, dar şi ambiţioase din punct de vedere strategic, din punct de vedere al cooperării militare şi din punctul de vedere al creării unei noi comunităţi economice de peste 100 de milioane în regiunea Europei Centrale.
^Ani de zile, ţările noastre, o spun în mod foarte drept, au fost jucate de cei din Est şi din Vest.
^^Bineînţeles, nu se poate compara presiunea din Vest faţă de cea din Est, dar trebuie să ne dăm seama că primele decenii naive de transformare, de capitalism erau, în acelaşi timp, decenii în care am fost în mare parte folosiţi pentru scopurile proprii ale Europei vestice.”

Asta, in conditiile in care Hungaria este scoasa din triunghi, intrucat politica impuțită practicata de Viktor a facut ca vecinul nostru de la vest sa nu constituie nicio linie importanta din geometria triunghiului!
Eu cred ca acest triunghi, cu varful inainte (UKR-cu forta si experienta ei militara, capabila de a renaste din propria cenuse, cu un nou Planul Marshal, menit sa refaca nu numai UKR ci si sa intareasca flancul Sud-Est al NATO, pe limesul cu rușii, asemenea Zidului/Limesul lui Hadrian, Vallum Aelium, astfel incat sa ramana dincolo de zid ei, asemenea picților!

https://www.dcnews.ro/triunghi-ucraina-romania-polonia-propus-de-morawiecki-tarile-noastre-au-fost-jucate-de-cei-din-est-si-din-vest_910411.html

SAU DOAR ***O UNIFICARE POL-UKR?
^^^Precedentul perfect: unificarea Germaniei

https://www.stiripesurse.ro/unirea-poloniei-cu-ucraina-solutia-pentru-europa-de-est-dupa-razboi-interese-comune-nu-nostalgie-foreign-policy_2852765.html

*

NR – Nu cred că Putin are planuri cu Moldova. Cu Ucraina este greu să faci tovărășie!