Adrian GRIGORIU  –

 

comentariu de pe site

 

 

Ceausescu a facut totul foarte, foarte bine, mai putin un singur lucru si anume faptul ca nu si-a cunoscut dusmanul in esenta sa, in profunzimea necesara pentru a cunoaste si a lua masuri preventive fata de metodele lui de subminare si atac clandestin. Desigur, a luat o serie de masuri de aparare, dar este evident ca nu pe cele potrivite formei de atac la care am fost supusi.

Timp de peste 20 de ani, fara sa bage de seama, dusmanul i-a luat gradual capacitatea de conducere a statului pana nu a mai condus nimic. In acelasi timp a construit, tot fara ca el sa observe, o falsa prapastie, un fals conflict intre el si popor iar cand l-au lasat fara nici o aparare, i-au luat conducerea si l-au omorat ca sa nu organizeze nici o riposta de aparare a neamului. Faptul ca Securitatea i-ar fi fost loiala este o legenda contrazisa de fapte e se vede din soarta lui si a conducerii Securitatii: el a fost asasinat iar cei ce trebuiau sa il apere, au ajuns pe scurta cale sa se lafaie intr-o imensa bunastare materiala folosita strict in interes propriu.

Patriotii din generatiile ce il urmeaza vor face bine sa invete de la predecesori, inclusiv de la Ceausescu, tot ce au facut bine dar mai ales si ce nu au facut bine, si anume, sa se apere atat in general cat si cu absoluta prioritate sa isi protejeze conducatorii miscarilor in slujba neamului, cu precadere la momentul la care se trece la actiune concreta precum si sa utlizeze orice mijloace pentru ca neamul sa cunoasca adevarul despre istorie si realitatea prezenta pentru a sustine ce este in interesul sau.

Doamne-ajuta!