Lupu Corvin <corvinlupuro@yahoo.com>
To:Berechet Mariana,Constantin Cojocaru,Ion Coja,Catalin Constantin POPA,Ioan Rosca
Jul 5 at 10:34 AM

Stimată doamnă Berechet,

Nu mă supărați deloc, pentru că nu apăr cauza nimănui. Aș apăra cauza țării, dacă aș putea să fac mai mult decât să încerc să pregătesc studenții mei cât mai bine și să îmi spun niște păreri prin care să promovez adevărul, care să dea de gândit celor care vor să le asculte.

Nu cred că ați concluzionat cel mai corect în rândurile pe care le-ați formulat.

Lipsa banilor (mai ales pentru investiții) pe care  o invocați dumneavoastră nu vine din salarii mari și nici din pensii „nesimțite”, iar „rolul” opoziției și al „străzii” nu este cel de a promova adevărul în societatea românească. În aceste puncte sunteți sigur în eroare.

Lipsa banilor de la buget vine din uriașa evaziune fiscală a firmelor mari și mijlocii, ca și a foarte multor mici contribuabili. Cifrele care ni se dau oficial nu sunt complete. Practic, marile companii consideră că dacă plătesc impozite pe clădiri și pe salarii este suficient. Unele nu plătesc nici aceste sume integral. Puterea/influența acestor multinaționale și presiunea pe care o pun pe guvernele României este mare și guvernele de toate culorile „apleacă steagul” în fața lor. Sunt companii mari care nu au plătit nimic la stat! Este greu de crezut, dar adevărat. Unele companii mari au avut scutiri de taxe și impozite (grație totală) de 5 ani, cum ar fi firma „Nokia”, care a angajat 1000 de oameni la Jucu (jud. Cluj). pentru această deschidere de locuri de muncă li s-a dat teren gratuit, li s-au adus utilitățile (gaz, curent, canalizare, apă, drum asfaltat) pe respectivul teren. După cinci ani de profit maxim, multinaționala a plecat în căutarea de alți fraieri (aparent), în realitate corupți care să accepte asemenea condiții. Este doar un exemplu. Băncile își exportă de 20 de ani tot profitul, pe care, prin contractele de privatizare s-au obligat să-l reinvestească în România. Nici una n-a investit nimic. Iau împrumuturi cu dobânzi uriașe de la băncile „mamă” din Occident și scot profitul sub formă de dobânzi. Toate multinaționalele își exportă profitul și dacă fac vreo investiție în România, cer statului român facilități și grații de tot felul. 98% din asigurările din România sunt străine și 2% sunt românești. Și pe această linie de încasări se face un mare export de venituri realizate pe teritoriul României.

Vămile românești sunt „șvaițăr”. Se introduc în România mărfuri de miliarde de euro nefiscalizat. Nu vă mai spun despre jaful resurselor naturale, mai ales petrol și gaze, sau industria cimentului, sau extracția de metale neferoase, unde se raportează doar o parte din cât se extrage etc.

Dar și micii producători fac evaziune. Gândiți-vă doar la ceea ce vedeți și dumneavoastră, doamnă Mariana Berechet: toate piețele din toată România vând cantități uriașe de produse nefiscalizat! Un fin al meu, Viorel Comăniță (actualmente condamnat în primă instanță) a fost adjunct al șefului ANAF și șef al Autorității Naționale a Vămilor din România. El mi-a spus că se fiscalizează și se încasează doar 20%-25% din total. Același lucru l-a spus (în cadru informal) și fostul șef ANAF Gelu Diaconu.

Deci, stimată doamnă, bugetul nostru este un sfert din cât ar trebui să fie. Acolo este pierderea uriașă. Vă dați seama ce s-ar putea face cu toți banii cuveniți statului? Când îmi spuneți de lipsă bani de investiții datorită pensiilor speciale și salariilor, este o glumă pe care cei avizați nu o pot nici ingurgita și nici savura. Toate salariile de la buget sunt 10% (mult dintr-un buget fraudat tare). Da doamnă, pe hârtie sunt bani pentru toate proiectele, dar nu este suveranitate națională ca să-i punem la plată pe străinii care controlează 90% din capitalul din România (să nu-l numiți românesc, pentru că românesc este doar 10%) și care sunt mai tari decât guvernele. N-am pomenit nimic de sumele uriașe care se plătesc sub formă de biruri, sau de facturile de armament de trei ori mai scumpe decât valoarea armelor, diferențele fiind peșcheș etc.

Presa judeo-occidentală nu ne spune din astea. 3 televiziuni sunt cu patronat românesc, securist (a lui Seba Ghiță,  a lui Boby Păunescu și a lui Dan Voiculescu), restul sunt toate străine/evreiești și, desigur, TVR-ul statului. Ziarele la fel, sunt controlate de judeo-globaliști. Manipularea este colosală. Este greu pentru omul de rând, care nu are studii de specialitate sau informații adânci să înțeleagă ce se întâmplă…

Stimată doamnă Berechet,

Vă învârtiți în jurul cozii. Adevărurile sunt mult mai adânci. Ieșitul în stradă nu rezolvă nimic, ci face doar rău României. „Strada” este compusă din naivi de bună credință și din rău intenționați (cei care scot lumea în stradă ilegal și fac Jandarmeria să-i tolereze acolo). Scopul întreținerii luptei între români este foarte clar: menținerea României în stare de colonie, pentru a se putea înstrăina în continuare toate bogățiile țării. În alte țări „democratice” (toate regimurile politice din istorie s-au declarat democratice, fără excepție),  revoltele populare, manifestațiile neautorizate se reprimă în forță (bătăi, jeturi puternice de apă, sau ca la San Francisco, în 1991, când s-a deschis foc împotriva lor, 53 de persoane fiind ucise și multe sute de răniți, unii grav). La noi îi lasă în pace ptr. că și Jandarmeria noastră este legată prin fire nevăzute de SRI (cei care controlează „strada” cum vor ei). Și „stradiștii” noștri, după părerea mea, ar merita niște jeturi de apă. Exemplu: manifestant radical, gălăgios, cu tensiunea mare, demonstra împotriva legilor Justiției, dar nu cunoștea prevederile împotriva cărora protesta și nici nu citise proiectul. 90% dintre cei din piață nu știu nici Drept, nici prevederile concrete noi, dar protestează împotriva lor și mențin acest climat propice dominației coloniale asupra României.

Președintele antiromân și „puii” lăsați de gen. Coldea în SRI, ca și procurorii securiști și unii judecători sunt susținătorii regimului colonial din România. Ei sunt astăzi „trădătorii de serviciu”. Punctele „cheie” ale puterii din România au fost date unor minoritari etnici: președinte, director SRI, șefa DNA, director prim-adjunct al SIE (care a condus practic de 25 ani acest serviciu), director STS (care a falsificat toate alegerile din România)… Nu mai vorbesc de minoritarii aflați una-două trepte mai jos, tot în funcții „cheie”.

Stimată doamnă Berechet,

La vârsta mea, profesor universitar de istoria contemporană și recentă a relațiilor internaționale, nu mai pot primi lecții. Este mult prea târziu! Învăț într-una, pentru că toată viața înveți și cu cât te adâncești în știință, cu atât vezi că știi mai puțin! Cu toate acestea, privitor la cele discutate de noi, care sunt lucruri de suprafață, nu mai pot primi lecții din care să accept că ar fi ceva, cât de cât, pozitiv în clișeele pe care le proiectează „rezistenții”+opoziția+minoritarii și securiștii zilelor noastre care-i susțin pe aceștia.

Pentru că vă simpatizez și apreciez sufletul pe care l-ați pus, la timpul potrivit, pentru GpR (în care unii ne-am pus unele speranțe), am scris aceste rânduri cuprinzând idei incomplete, scrise foarte pe scurt.

Cu cele mai bune gânduri,

 

Corvin Lupu

 

On Wednesday, July 4, 2018, 8:54:34 PM GMT+3, Berechet Mariana <berechet_mariana@yahoo.com> wrote:
Stimati destinatari ai listei
Revin , cu scuze din nou, ca sa concluzionez la preocuparea ce am exprimat-o aici  :
Din „multele ” raspunsuri primte ( 4 la numar) la intrebarea mea sunt obligata sa trag concluiza ca NU exista in realitate , plusuri rezonabil „permanente” la bugetul de stat astfel incat sa se finanteze proiectele de care s-a tot facut vorbire in discursul d-nei Dancila.
Trebuie sa concluzionez, cu riscul ca am sa-l irit, poate,  pe d-nul pofesor Lupu Corvin, ca fluturarea perspectivei unor proiecte importante ce urmeaza a se derula, pentru ca „este crestere economica”, este de fapt si de fond o  minciuna necesara pentru a calma iritarea bancilor ( si a aburi populatia ca sa nu mai iasa in strada si a dezichilibra situatia politica) ) astfel incat costul imprumutului care se face si se va face sa nu mai creasca fapt ce ar duce tara in faliment. (Oamenii sunt mai atenti la cati  bani au in buzunar pentru cheltuieli zilnice si pentru vacante, decat sa constate ca traiesc pe datorie si nu din productie)
Sunt de acord ca este o lupta intre statul vizibil ( guvern , parlament…etc) si statul paralel ( SRI-ul si grupurile de interese ce vor sa influinteze deciziile parlamentului si ale populatiei in directia benefica lor) dar bugetul e buget, banii sunt bani ( circula , cumpara , finanteaza, investesc…realizeaza .) iar ei nu exista pentru acele proiecte trambitate de guvern. Ei , banii, cati se aduna la buget, vin doar de la noi cetatenii care platim taxe, sau firmele care inca mai functioneaza, si de la imprumuturile bancare,  si merg …doar…spre salarile si pensiile marite, speciale, …
Prea putin ramane ca sa se poata vorbi de investitii, caci trebuie sa accept, desi nu am cunostinte -ca ceva tot mai ramane pentru unele mici si neseminificative investitii -( ma si intreb care or fi alea )
Nu degeaba guvernul asta face tatonari pentru a atrage capital in vederea constituirii Fondului Suveran prin finantatori straini si nu prin bani proveniti de la producatori romani, care in fond e alta manarie, alta vanzare a interesului romanesc , ca pe vremea lui Roman sau Nastase.
Ce Dumenzeu facem ? Intrebarea e retorica !!
Sa auzim de bine
Ma.Be
On Sunday, July 1, 2018, 12:47:32 PM GMT+3, Berechet Mariana <berechet_mariana@yahoo.com> wrote:
Multumesc pentru raspunsuri.
Tocami ce am retinut de la un domn care apare mereu pe la tv-uri ((Ionescu…Valentin(?) , un tip cu ochelari , care nu e de la niciun partid si imi pare foarte bine prizat la tot ce misca si cum se misca in economie)) ca ” investitiile se fac de la buget”.
Bun, deci de la bugetul tarii , la care se colecteaza taxele , impozitele si valoarea celor ce se obtine in productie, se aduna ceva pentru investitii. Aici inteleg si se confirma ce a explicat d-ul Ringhilescu.
Dupa ratiunea mea :
1) daca colectarea sumelor din recuperari, este buna la un moment dat , ea poate fi si proasta-slaba la alt moment. Deci aici e fluctuatie , o nesiguranta care nu are cum sa sustina o invetitie majora a statului decat daca se merge pe principiul ” lasa ca vedem noi cum facem de scoatem mai mult lunile urmatoare, ca ceva tot o sa se iveasca, ca mereu se iveste ceva, sau mai umblam la taxe, mai inventam una alta..”
2)a auzit cineva de niste realizari in productie , in afara de industria IT ? Dar , acum ,si  in industira asta , e o miscare care nu da sperante prea mari  : e nevoie de aproximativ 30 de mii de programatori si web-isti care nu se prea gasesc , pentru ca se pleaca masiv in tari unde se plateste …si mai bine.  ( vechea problema…ca d’aia e libera circulatie) Doar o singura ramura a economiei sa sustina bugetul de stat ? Doar de aici sa vina cresterea pensiilor si salariilor bugetarilor ? Pai daca se platesc astea doua , ce ramane pentru investitii majore ( drumuri, spitale…etc) ?
3) De unde vine nevoia bancilor de a se imprumuta ? In primul rand BNR se imprumuta pe la alte banci pentru a sustine bugetul.
Ce sa inteleg eu de aici ? Ca bancile straine care operaza pe piata romaneasca „au aflat” de nevoia BNR si …speculeaza crescand dobanzile imprumuturilor ?
Daca e vorba de „cartite” care misuna in raurile informatice ( in domeniul bancar si al imprumuturilor) , eu as putea sa trag concluzia ca pentru contracararea efectului acestor informatii , guvernul „lanseaza, afiseaza, sustine .. siguranta” pe proiecte de investitii majore ??? Chiar asa ? Parca prea e ….cioaca. Asta e o inselatorie f grava, e ca un atentat la viata. Nu se poate !
Deci, de unde vine nevoia bancilor de a se imprumuta ? De ce BNR-ul are nevoie sa se imprumute. ? Sigur, mereu a fost aceasta nevoie, dar acum de ce e nevoie atat de stringent incat bancile imprumutatoare( ofertele)  apeculeaza cererea crescanda ?
4) Au crescut si cresc in continuare pensiile si salraiile. Cresc si preturile. = inflatie
Atunci de unde bani ptr investitii majore ?
M-am intors de unde am plecat : nu inteleg de unde vin bani ptr investitii , salarii si pensii. Concret.
Am inteles f bine schema explicata de d-ul Cojocaru. Asta e . Dar banii ( hartiile si monezile ) pe care ii scoti , ii numeri si ii platesti…. de unde vin daca nu se produc ?  ca nu pot veni doar de la colectare ( Ringhilescu ) !
Deci ?
Cu drag
Mariana Berechet
Pe vineri, 29 iunie 2018, 16:21:48 EEST, Constantin Cojocaru <cojocaruconstantin88@gmail.com> a scris:
Nu ştiu dacă o să mulţumească răspunsul, dar încerc să dau unul.
1. În mod normal, pensiile, ca şi celelalte venituri – salarii, profituri etc – cresc atunci când creşte PRODUCŢIA, PIB-ul.
2. Pensiile pot creşte şi prin tipărirea de bani. Cresc pensiile, dar cresc şi preţurile, apare inflaţia, şi, de regulă, în final, preţurile cresc mai repede şi mai mult, astfel că puterea de cumpărare a pensiilor, ca şi a salariilor, se reduce, crescând profiturile.
3. Investiţiile se fac din fondurile proprii ale agenţilor economici, din împrumuturi şi de la bugetul public. De la bugetul public se plătesc şi pensiile şi salariile bugetarilor. Când vor, guvernanţii pot da mai mulţi bani pentru pensii, reducând investiţiile. Şi invers.
4. ROBOR este dobânda la care se împrumută bâncile între ele şi care determina dobânda plătită de români la creditele luate de la aceste bănci. Băncile din România, peste 90% cu capital străin, au hotărât să se împrumute între ele cu dobâzi mai mari, astfel încât să crească dobânzile plătite de românii care au luat credite de la ele.

2018-06-28 22:30 GMT+03:00 Berechet Mariana <berechet_mariana@yahoo.com>:

Cu scuze in caz ca deranjez adresez o intrebare catre cei ce pot raspunde la ea, caci  ma tot bantuie :
imi poate explica cineva de unde vin banii care ajuta la cresterea pensiilor ?
care e schema concreta ?
de unde se fac investitii ? din ce fond ?
Tot aflu de la tv-uri ca ROBOR creste = inflatie. Deci moneda se devalorizeaza de la o si la alta.
Multumesc