Preluăm mai jos unul dintre numeroasele texte care au comentat faptul că fiica lui Băsescu și-a „tras” o moșie de 300 ha, pentru care a plătit, de bine de rău, corect prețul cerut de vînzător! Texte care au considerat (sau nu) că e vorba, în fapt, de un abuz impardonabil!… O fi așa, n-o fi așa, nu știu și nici nu mă ostenesc să aflu. Ci constat un lucru care mă doare teribil: nemernicita noastră de mass media, inclusiv nemernicii de așa ziși formatori de opinie, care apar pe toate posturile tv pentru a comenta cu nesfârșite abateri de la logică și de la bunul simț orice eveniment real sau inventat de ei, nu s-au ostenit nici pe departe să acorde vreo atenție, cel puțin egală, faptului că țara este plină de străini care și-au „tras” moșii de mii și mii de hectare, iar după ce intră în vigoarea noile înlesniri acordate străinilor, suntem în pericol de a ne pierde efectiv Țara!…

Am obosit să scriu, de mai bine de 20 de ani, pe acest subiect! Sunt profund decepționat de inconștiența unor (așa ziși) activiști ai zonei de protest civic care până acum s-au pronunțat vehement pentru felurite cauze, corect identificate, dar care nu mai zic nimic despre primejdia de moarte națională pe care o ridică în fața noastră liberalizarea vînzării terenurilor agricole și neagricole!… Tac de parcă i-ar fi plătit cineva să tacă!

Am net sentimentul manipulării! Facem scandal patriotic pentru fel de fel de cauze, deseori serioase, grave, dar tăcem atunci când se pregătește lovitura fatală, cea îndelung pregătită, dinainte de 1900! Să nu se prindă cumva fraierii și să reacționeze normal! Să nu cumva să se trezească din somnul cel de moarte…

Protestăm împotriva desproprietăririi abuzive, ilegale, a unor țărani, mii de români, din Arad, din Vaslui, din Bistrița etc. Foarte bine! Dar nu avem de spus nimic despre faptul că s-a pus în funcțiune mecanismul legal, dar ilegitim, criminal, al desproprietăririi a milioane de români, care rămân fără țară, căci au cumpărat-o fel și fel de străini!

Suntem pe cale de a deveni, precum palestinienii, un popor fără țară! Căci am dat-o altora în proprieteate, cu acte în regulă, pe care nu vom avea unde să le contestăm! Nici la Haga, nici la Bruxelles! Căci ni se va răspune: V-ați vîndut țara de bună voie! Nu v-a silit nimeni s-o vindeți! Ce mai vreți acum?!

 

Mai mult de un sfert din pământul agricol a fost deja însușit, în fapt, de către străini, majoritatea din Orientul Apropiat!  Ca să nu dau o adresă mai exactă!… Și nimeni nu e deranjat în mass media anti-românească din România! Nimeni din clasa politică nu strică măcar o interpelare în Parlamentul anti-românesc și el! Totul este în ordine pentru ei!

Dar se găsesc patrioții care să sară în sus indignați că familia Președintelui a cumpărat o sfară de moșie de 300 de ha!… De ce n-ați cumpărat 300.000 de hectare, domnule președinte! Sau 3 milioane de hectare! Ar fi fost un gest patriotic pentru care v-aș fi strâns mâna! Ar fi fost o bucățică de Țară pe care am fi știut că încă n-au pus laba lor cea unsuroasă cei ce uneltesc de sute de ani la „biata noastră țărișoară”!

De ce tac toate ONG-urile cu vocație patriotică, de bine de rău dovedită deja?! De data asta ce anume le ia mințile și înțelegerea pentru nevoile Neamului, pentru pericolele care se cască amenințătoare în fața noastră?! Cum de nu le vedeți, oameni buni?!

Ion Coja

 

 

Latifundiarul Băsescu

Latifundiarul Băsescu

Foto: EPA

Preşedintele Băsescu este posesorul fericit al unui instinct politic care l-a ajutat să-şi învingă oponenţii politici, însă scandalul legat de „creditul CEC” sugerează că preşedintele şi-a sacrificat viitorul politic în schimbul a 300 de hectare de teren agricol.

În cazul creditului obţinut de Ioana Băsescu, o dispută despre existenţa sau lipsa unor preferinţe din partea CEC este lipsită de sens, deoarece faptele vorbesc de la sine. Banca a acceptat supraevaluarea gajului în condiţiile în care practica normală de management al riscului impune o subevaluare. Creditul a depăşit considerabil plafonul maxim al creditelor pentru persoane fizice. Întreg procesul de acordare a creditului a durat mai puţin de 11 zile, de la depunerea actelor şi până la transferul banilor, ceea ce este un record indiscutabil. Este clar că fiica preşedintelui a beneficiat de un tratament preferenţial din partea unei bănci de stat care este condusă de un preşedinte afiliat la PDL. În contextul realităţilor politichiei balcanice, tranzacţia făcută de Ioana Băsescu nu este ceva excepţional din punct de vedere financiar sau juridic, însă dă naştere unor dubii în privinţa capabilităţii lui Traian Băsescu de a mai fi un jucător serios în zona politică.

Preşedintele nu putea să nu-şi dea seama că această tranzacţie va fi exploatată la maxim de inamicii politici şi de presa afiliată PSD. Pentru Adrian Năstase, începutul sfârşitului a fost momentul în care el s-a transformat din prim-ministrul Năstase în „Năstase – patru case”. Preşedintele Băsescu riscă să devină un fel de „Traian – sute de hectare”. Până acum, locatarul de la Cotroceni a mizat pe strategia acumulării votului negativ, profitând de pe urma erorilor comise de guvernul USL însă acum acest efort colosal a fost zădărnicit de scandalul celor „300 de hectare”. Din atacator, Băsescu a devenit o ţintă a atacurilor. În bătăliile politice din România, contează doi factori: susţinerea externă şi focalizarea votului negativ. După ce a irosit o bună parte din suportul popular acumulat prin „lupta” împotriva preşedintelui, PSD reuşeşte acum să pună în joc încă o dată ideea bătăliei providenţiale împotriva lui Băsescu. De fapt, un şmen minuscul a creat o problemă strategică, ceea ce arată că Băsescu nu mai este capabil să gândească pe termen lung şi să-şi joace cărţile cu maximă eficienţă.

Dacă locatarul de la Cotroceni vrea să rămână în continuare politician şi nu horticultor, el va trebui să declanşeze urgent un scandal care să redirecţioneze atenţia publicului asupra problemelor din tabăra psd-istă. Este cert că laboratoarele băsesciene deja pregătesc contraatacul.