Un război pe care Rusia îl va câștiga

De
News Solid
octombrie 18, 2022
Distribuie

sursă: tribuneindia.com

News Solid
Autor: MK Bhadrakumar

Europenii au fost jucați pe degete de către americani

Două atacuri teroriste masive au fost lansate în mod spectaculos și au făcut ca războiul din Ucraina să capete nuanțe teribile. Aceste două atacuri planificate cu atenție în succesiune rapidă – asupra conductelor de gaz Nord Stream și asupra Podului Crimeei – au fost destinate să dea o lovitură de knock-out Rusiei. Potrivit președintelui Vladimir Putin, oamenii „care doresc să rupă în cele din urmă legăturile dintre Rusia și UE și care nu fac nimic altceva decât să slăbească Europa” se află în spatele exploziilor Nord Stream. El a numit SUA, Ucraina și Polonia drept „beneficiari”.

India ar trebui să se aștepte la înfrângerea SUA și NATO, care finalizează tranziția către o ordine mondială multipolară.

Miercurea trecută, serviciul intern de informații al Rusiei, FSB, l-a identificat pe șeful serviciului militar de informații al Ucrainei, Kyylo Budanov, ca fiind creierul din spatele atacului din Crimeea. De asemenea, New York Times și Washington Post au arătat cu degetul spre Kiev, citând „surse”. În timp ce Nord Stream 1 a fost schilodit, una dintre ramificațiile Nord Stream 2 rămâne intactă. Putin a declarat săptămâna trecută că acea conductă ar putea fi restaurată, iar Rusia ar putea livra aproximativ 27 miliarde de metri cubi de gaze. „Mingea este în terenul Uniunii Europene, dacă doresc – să dăm drumul la robinet”, a spus el.

Dar se pare că ordinele de la Bruxelles sunt prioritare. Este un moment profund jenant pentru UE. Triumfalismul a dispărut pe măsură ce Europa este amenințată de ani de recesiune cauzată de explozia sancțiunilor împotriva Rusiei, unde SUA au insistat asupra reducerii legăturilor energetice cu Moscova. UE a devenit acum o piață captivă pentru petrolul mare și este lăsată să cumpere GNL de la SUA la prețul cerut, care este de șase până la șapte ori mai mare decât prețul intern din SUA. (Prețul contractat pentru aprovizionarea Rusiei pe termen lung pentru Germania era de aproximativ 280 dolari pe 1,000 de metri cubi, în comparație cu prețul de piață actual care se situase în jurul valorii de 2,000 dolari.)

Cu alte cuvinte, europenii au fost jucați pe degete de către americani. India ar trebui să ia lecții de la SUA, care manifestă un complex de superioritate și consideră că li se cuvine tot. Practic, administrația Biden a creat o criză energetică născocită al cărei scop real este profitarea de pe urma războiului.

Atacul de la Podul Crimeii din data de 8 octombrie este mult mai grav. Zelenski a trecut o linie roșie despre care Moscova l-a avertizat în mod repetat. Putin a dezvăluit că au existat, de asemenea, trei atacuri teroriste împotriva NPP Kursk. Rușii nu se vor mulțumi cu nimic mai puțin decât înlăturarea regimului Zelenski.

Represaliile Rusiei împotriva „infrastructurii critice” a Ucrainei, ceva de la care Moscova s-a abținut până acum, au implicații serioase. Începând cu 9 octombrie, Rusia a luat în vizor sistemul energetic și căile ferate ale Ucrainei. Expertul militar rus Vladislav Shurygin a declarat pentru Izvestia că, dacă acest tempo va fi menținut timp de o săptămână sau cam așa ceva, „va perturba întreaga logistică a armatei ucrainene – sistem de transport de personal, echipamente militare, muniție, mărfuri conexe, precum și funcționarea instalațiilor militare și de reparații”.

Americanii sunt ancorați într-o lume suprarealistă a propriului lor narativ imaginar conform căruia Rusia „a pierdut” războiul. Totuși, în lumea reală, Ivan Tertel, șeful KGB din Belarus, care are o viziune din interior asupra Moscovei, a declarat marți că, odată cu creșterea puterii trupelor rusești în zona de război – 3 trupe lakh care au fost mobilizate plus 70,000 de voluntari – și punerea în funcțiune a armelor avansate, „operațiunea militară va intra într-o fază cheie. Potrivit estimărilor noastre, un punct de cotitură va veni începând din noiembrie anul acesta și va ține până în februarie anul viitor”.

Factorii de decizie politică și strategii din Delhi ar trebui să mențnă o atenție sporită asupra calendarului. Concluzia este că Rusia caută o victorie totală și nu se va mulțumi cu nimic mai puțin decât un ”guvern prietenos” la Kiev. Politicienii occidentali, inclusiv Biden, înțeleg că nu există nimic care să-i oprească pe ruși acum. Rezervele de armament ale SUA se împuținează pe măsură ce Kievul tot cere mai mult.

Când a fost întrebat dacă se va întâlni cu Biden la G20 în Bali, Putin a declarat în mod ironic vineri: „El (Biden) ar trebui întrebat dacă este gata să organizeze astfel de negocieri cu mine sau nu. Ca să fiu sincer, nu văd nicio nevoie, în general. Deocamdată nu există o bază pentru negocieri”.

Cu toate acestea administrația Biden rămâne obsedată de epuizarea armatei ruse – chiar și cu costul distrugerii Ucrainei. Chiar și pentru ruși mai sunt multe de făcut pe câmpul de luptă: populațiile ruse oprimate din Odessa (care au suferit atrocități de nedescris din partea neo-naziștilor), Mykolaiv, Zaporizhya, Dnipropetrovsk, Kharkov așteaptă „eliberarea”. Este o problemă extrem de delicată pentru Rusia. Din nou, agenda generală a „demilitarizării” și „denazificării” Ucrainei trebuie să fie dusă la concluzia sa logică.

Când toate acestea se vor termina, Putin știe că Biden nici măcar nu va dori să-l întâlnească. Premierul ungar Viktor Orban a declarat săptămâna trecută: „Oricine crede cu seriozitate că războiul poate fi încheiat prin negocieri ruso-ucrainene trăiește într-o altă lume. Realitatea arată diferit. În realitate, astfel de probleme pot fi discutate doar între Washington și Moscova. Astăzi, Ucraina este capabilă să lupte doar pentru că primește asistență militară din partea Statelor Unite”.

„În același timp, nu îl văd pe președintele Biden ca pe persoana care ar fi într-adevăr potrivită pentru astfel de negocieri serioase. Președintele Biden a mers prea departe. Este suficient să ne amintim declarațiile sale adresate președintelui rus Putin”.

India ar trebui să se aștepte la înfrângerea SUA și NATO, care finalizează tranziția către o ordine mondială multipolară. Din păcate, elitele indiene nu au reușit încă să-și curețe „situația unipolară”. Europa, inclusiv Marea Britanie, este devastată și există o nemulțumire palpabilă față de „conducerea transatlantică” a SUA. Strategia indo-pacifică este iremediabil în derivă. Noi centre de putere sunt în curs de dezvoltare în împrejurimile extinse ale Indiei, după cum arată respingerea OPEC la Washington. Este nevoie de o ajustare profundă în calculul strategic indian.

sursă: tribuneindia.com