Un comentariu jenant. Tembel…

 

Am primit pe blog comentariul de mai jos adresat mie, „domnul” Ion Coja:

 

„De fapt întrebarea e dacă cunoașteți și lingviști sau istorici români nu numai evrei, așa ca să vă arătați naționalismul. De alogeni sînt sătul pînă peste gît, mai ales cînd ajung ca ”ungurii” (evrei unguri) la poziția de ministru al culturii în țara românilor. Ștefan și toți domnitorii noștri se răsucesc în morminte, iar dvs faceți reclamă la lingviști și istorici evrei care hotărăsc limba și istoria românilor. Aveți vreo obligație față de ei? De fapt sînteți foarte ciudat și vă comportați ciudat. Pe de o parte negați holocaustul, iar pe de altă parte îi lăudați pe evrei ca buni lingviști și istorici, dacă nu chiar ca cei mai buni, deoarece nu veniți niciodată cu români, sau dacă dați exemple de români îi luați peste picior cu sarcasm. Halal naționalism, n-am cei zice!”

 

Comentariul este din 25.04.2014, la textul Mesaj pentru Anonimul Basarabean.

 

În mod deosebit  mă interesează afirmația următoare, cu care mi se adresează autorul: „De fapt sînteți foarte ciudat și vă comportați ciudat. Pe de o parte negați holocaustul, iar pe de altă parte îi lăudați pe evrei ca buni lingviști și istorici, dacă nu chiar ca cei mai buni, deoarece nu veniți niciodată cu români, sau dacă dați exemple de români îi luați peste picior cu sarcasm.”

 

Până acum, pe blogul www.ioncoja.ro, au fost făcute 2370 de postări (texte) care au stârnit vizitatorilor 47.018 comentarii acceptate. Mai sunt 1325 de comentarii respinse pentru varii motive. Printre aceste motive nu a figurat tembelismul… Așa se face că cine dorește poate să facă comparația respectivă, dacă cumva are chef să mă contrazică atunci când eu afirm că textul(comentariul) de mai sus este cel mai tembel comentariu din câte s-au făcut până acum pe blog! Din aproape 50.000 de comentarii, acest comentariu este de un tembelism fără pereche! Mai mult decât rușinos! La început l-am trecut cu vederea ca să nu pun în circulație asemenea mizerie de raționament! Dar insul perseverează și trebuie ajutat. Mă mai gândesc însă că sunt eu păcătos de optimist: or mai fi și alții care gândesc la fel, drept care ar fi de interes mai larg, public chiar, să fac conoscut și comentariul meu. Iată-lăi!

 

1.Cine neagă holocaustul nu neagă implicit întreaga evreime, sub toate aspectele. Iar cine, ca mine, neagă holocaustul din România, din Transnistria, nu pune sub acuzație pe toți evreii din România și din toate timpurile.

Desigur, negând holocaustul din România, eu îi acuz implicit pe cei care ne-au adus pe nedrept această acuzație! Și-i acuz cu toată fermitatea. Numai că, dacă iau bine aminte, alături de „unii” evrei (din ce în ce mai puțini) care s-au dedat la această diversiune, au născocit-o și au pus-o în circulație internațională, trebuie să-i număr și pe românii (din ce în ce mai mulți!) care susțin această – după părerea mea, aberație sau minciună! Repet: holocaustul din România este o minciună sau o aberație! Este minciună din partea celor care cunosc că nu s-a petrecut așa ceva în Transnistria și aberație din partea celor, mai sărăcuți cu duhul, care chiar cred grozăviile scornite de „autorii” Holocaustului!… Autorii imaginarului Holocaust, ai pogromului de la Abator, Iași etc!

Evident, cei care mint n-o fac fără un gheșeft frumos și/ori alte câștiguri: de imagine, de urcuș mai rapid pe cursus honorum, burse, editări etc.

În rest, ce să am eu cu ceilalți evrei (și români!), care nu se pronunță în vreun fel asupra holocaustului?!

 

2. Îi laud – mă „acuză” individul, pe lingviștii și istoricii evrei… De ce n-aș face-o, dacă am motive?! Din păcate, nu am avut motive să-i laud pe toți evreii filologi! I-am lăudat pe trei dintre ei, lingviști și filologi care mi-au fost profesori!… Și mi-am recunoscut cu plăcere și emoționat – când a fost cazul, recunoștința ce le-o port!

Pe alți profesori evrei nu am avut de ce și nu i-am lăudat, ba i-am cam pus la colț, când a fost cazul… Convins că am dreptate!… Nu-i exclus să mă fi înșelat! De regulă însă, pe blogul meu, unde am avut a mă răfui cu tembelismul unor tracomani aflați în priză la orice oră din zi, m-am referit mai ales la lingviști ca Hasdeu, Densusianu (amândoi!), Pușcariu, Brâncuș… Or fi evrei?! Nu mi-am pus problema asta! Nu știu!

Dintre istoricii evrei, l-am pomenit de câteva ori pe Mihai Roller. Nu mai precizez în ce termeni! Alt istoric evreu sunt așa zișii istorici de la Institutul de istorie a PCR care după 1990 s-au reciclat și au devenit mari istorici ai Holocaustului. Niște impostori. Nu le mai dau numele. Poate că au copii, neisprviții…

În ce-i privește pe istoricii și lingviștii români „luați de mine peste picior cu sarcasm”, nu știu la cine se referă comentatorul de la anti-pozi! L-am „contrat” pe Iorgu Iordan, de exemplu! Sau pe Mihai Vinereanu. Dacă se are în vedere pe sine domnul cu comentariul cel mai tembel, îi mai spun o dată: de român, este român! Îi recunosc această calitate! Această demnitate! Dar nu este și istoric sau lingvist! Alta este profesia sa și întâmplător știu că a onorat-o! Mă bucur! Felicitări etc! Continuați-vă drumul cu același succes!!

 

Ion Coja