JUDEX, comentariu la textul Nemernicii
Stimabile Nick, judeci simplist şi în lozinci. Viaţa e mult mai complexă. Noi ne-am eliberat de mult de pericolul iudaic, din momentul în care am găsit o patrie pentru aceşti dezmoşteniţi ai sorţii pe care noi îi numim iudei. A rămas în schimb de la ei ideea globalizării – o turmă şi-un păstor! – la care s-au înhămat ai noştri ca proştii, unde românul are numai de pierdut. Ideea globalizării înseamnă sclavie. Dacă în spatele acestei idei stă iudaismul mondial sau masoneria, asta e altă poveste.
Noi analizăm aici mijloacele prin care această idee a globalizării vrea să fie introdusă pe nesimţite în minţile oamenilor, fiind învăluită în cele mai sclipitoare şi ademenitoare ambalaje.
Prima dintre idei este aceea a minimalizării statului într-o societate, a bagatelizării rolului lui, prezentîndu-l lumii ca ceva desuet, de domeniul trecutului. Acum noi nu trebuie să ne mai interesăm de interesele noastre de grup, de neam, de apărarea vetrei noastre strămoşeşti. Asta trebuie să devină a tuturor, a fiecărui cetăţean „universal”, fără patrie, oriunde s-ar găsi pe glob, fiecare, CA INDIVID, in mod sectar să se intereseze de soarta lui, după puterile şi priceperea lui. Cine nu se adaptează acestei concepţii trebuie să piară, ca individ, ca neam, ca popor. Rezistă acestei competiţii DOAR CEL PUTERNIC! „Homo homini lupus!”. Iar pentru a duce la îndeplinire acest mod drăcesc de rezolvare a problemei, trebuie implementată ideea străveche: „divide et impera!”
A doua idee este a separării omului de societate, atomizîndu-l pentru a-l manevra aşa precum doreşte „marele maestru”. Individul nu mai trebuie să se asocieze pentru ca aspiraţia sa de succes să reuşească. El trebuie redus la un stadiu de fiinţă fără gîndire, o legumă. Numai atunci poţi să-l modelezi precum vrei, ca pe o bucată de plastilină. Individul trebuie să se împace cu gîndul că asta i-a fost soarta ca să fie sclav, şi gata! El nu trebuie să mai lupte.
Departe de mine gîndul că în socialism omul era manevrat de un sistem care nu-i pertmitea să gîndească. E o ideie perfidă, mincinoasă, vehiculată în scopul de a compromite pe adversar. Singurul impediment pe care i-l impunea acel regim AUTORITAR – într-adevăr, dar nu „totalitar”, cum din ignoranţă sau interes de grup îl numesc astăzi unii, era acela ca ideile ce se răspîndesc în societate să nu fie îndreptate asupra societăţii însăşi, s-o paralizeze, s-o desfiinţeze. Era o concepţie de viaţă, de supravieţuire a unei societăţi care se dorea UMANITARĂ. O societate care dorea să ofere fiecăruia o şansă de supravieţuire, gîndită ca o societate reglementată de reguli precise. Eu, ca inginer, care am practicat o viaţă cu pasiune această meserie, ştiu că totul se dorea atunci să se facă în societate în mod ştiinţific, raportîndu-te întotdeauna la legile descoperite de ştiinţă, iar nu haotic, la întîmplare – scapă cine poate! Progresul nu se poate introduce în societate doar prin competiţie, el mai trbuie şi monitorizat de oameni competenţi, avizaţi în materie. Dezvoltarea se făcea atunci DUPĂ NECESITĂŢI, nu aiurea! Nici un copac nu se tăia aiurea, nici un metru de pămînt nu trebuiua să se irosească aiurea. Că nu se reuşea atunci să se facă totul după dorinţă, după reguli ştiinţifice, e o altă poveste ce nu are nimic în comun cu sistemul imaginat să funcţioneze ireproşabil. Nu în sistem rezidau nereuşitele acelui sistem, ci în limitele de gîndire ale oamenilor şi ale societăţii. Faţă de perioada de început, postbelică, de rerconstrucţie a societăţii româneşti devastată de acel cataclism al disputelor imperiale, ultimele generaţii s-au depărtat concepţional mult de ce se dorea atunci a se realiza de către societatea românească. În penultimul deceniu al mileniului trecut, confruntîndu-se cu dificultăţile generate de conjunctura internaţională, mulţi dintre români nu mai gîndeau în mod social, umanitar, naţional, ci adoptase gîndirea sectară: eu să trăiesc bine, după mine, Potopul!
Mulţi îi numesc azi aiurea pe cei care au luat puterea după 1989 că ar fi fost „comunişti”. S-a dovedit ulterior că ei, deşi beizadele de comunişti cu vechime, nu gîndeau decît în termeni capitalişti, homo homini lupus! Ei erau şi sunt în continuare capitalişti pînă în măduva oaselor. Toţi aveau dorinţa viguroasă să se îmbogăţească peste noapte, să se laude că el este valoros şi s-a realizat în viaţă datorită calităţilor lui excepţionale. Aiurea! Nimic din toate acestea! Erau şi au rămas nişte oportunişti lamentabili care erau şi sunt în stare să-şi trădeze şi mama pentru a arăta că el e Gheorghe Dracul!
Meştere NIck, eu aici, pe saitul acesta a D-lui Prof. Ion Coja, nu mi-am găsit un job, un loc de muncă din care să obţin un cîştig. Discut, mă aflu şi eu în treabă, ca şi d-ta, de altfel. Că am dreptul să discut orice, să-l înjur pe oricine, să-l caricaturizez pe oricine spre a-l înjosi, nu înseamnă că am cîştigat mare lucru în societatea postdecembristă. Din contra, îmi pot atrage pe bună dreptate ura celor umiliţi de mine, de năsăbuinţa mea în cazul în care îi jignesc, insult sau caricaturizez aiurea şi mă pot trezi cu un glonte în cap din partea celui umilit. Au mai păţit-o şi alţii. Şi nu-i deplîng pe cei ce se cred mai presus de cei umiliţi. Respectul faţă de om şi de credinţa fiecăruia trebuie să prevaleze asupra oricăror porniri.
Mai zici d-ta căceva despre cei care îşi fac locuri de muncă. Problema e discutabilă, şi da, şi ba.
În primul rînd ca să-ţi faci un loc de muncă trebuie să nu lucrezi aiurea: „doi încarcă doi descarcă!” (acelaşi tip de material în acelaşi vagon, se subînţelege). Orice activitate umană poate fi făcută cu folos dacă dispui de anumite condiţii care nu au nimic de-a face una cu alta. Dacă nu dispui de spaţiu, finanţe, materiale, relaţii la anumite nivele, cunoştinţe tehnologice în meserie, nu poţi face nimic ORICÎT DE DEŞTEPT ŞI PRICEPUT ai putea să fii. Discuţia aceasta că individul a reuşit în viaţă pentru că e priceput şi întreprinzător este CU TOTUL AIUREA! În matematică, în desfăşurarea unui raţionament întotdeauna trebuie să ai în vedere dacă condiţia este suficientă, nu numai necesară. Altfel orice edificiu se năruie dacă toate condiţiile nu sunt îndeplinite.
” Noi ne-am eliberat de mult de pericolul iudaic, din momentul în care am găsit o patrie pentru aceşti dezmoşteniţi ai sorţii pe care noi îi numim iudei.”
Cea mai mare prostie sau dezinformare aparuta pe saitul domnului profesor Ion Coja !
Haver Iudex ,cu cine crezi ca stai de vorba ? Cu spalati la creier ? Jignesti inteligenta cititorilor !
…………………………………………………………………………………………………………….
„Prima dintre idei este aceea a minimalizării statului într-o societate, a bagatelizării rolului lui, prezentîndu-l lumii ca ceva desuet, de domeniul trecutului ”
Nu stiu de unde ai tras concluziile astea ? De la Victor Ponta ?
Eu vad ca statul ca administrator al intereselor corporatiilor sionisto-fasciste devine un instrument orwelian ,implementind legi draconice pentru inregimentarea si sclavizarea poporului .
…………………………………………………………………………………………………………
„Mai zici d-ta ceva despre cei care îşi fac [singuri] locuri de muncă. Problema e discutabilă, şi da, şi ba.”
De ce , ba ? Promovezi inactiunea si inhibitia in gindire ? De unde te inspiri dumneata ? Din ce lucrari de spalare a creierului evreiesti socialiste ?
Ti-e frica de indivizii care rationeaza si mai ales de cei care actioneaza ?
…………………………………………………………………………………………………………”Dacă nu dispui de spaţiu, finanţe, materiale, relaţii la anumite nivele, cunoştinţe tehnologice în meserie, nu poţi face nimic ORICÎT DE DEŞTEPT ŞI PRICEPUT ai putea să fii. Discuţia aceasta că individul a reuşit în viaţă pentru că e priceput şi întreprinzător este CU TOTUL AIUREA!”
Daca nu dispui ,ti-l faci disponibil ,banii ti-i creezi singur ,ce crezi ca lui Rothschild i-i da cineva ,……..trage o basina si face un miliard ,bingo ,bazat pe teroare si forta militara !
Nu toti romanii sint prosti mr .Iudex !
Desteptaciunea nativa cu care poporul roman este inzestrat cit si priceperea acumulata prin invatatura au ajutat intotdeauna .
Sa afirmi ca priceperea si spiritul intreprinzator nu sint suficiente si ca a te baza pe ele este „CU TOTUL AIUREA ” si ca nu ajuta idividul sa reuseasca in viata , te discrediteaza la nivel de ” propagandist al unei ideologii de prostire si mai tare al unei populatiei care ,speri dumneata ,este deja proasta ” ,nu e cazul pe saitul asta si nici nu stiu unde ai putea sa mai gasesti prosti sa nu rida la cele afirmate de limbajul dumitale de lemn .
America ,un etalon al intreprizatorilor , a fost construita tocmai de acesti indivizi destepti si priceputi .entuziasti ,energici ,cu viziuni clare si confidenti in ei insisi dar fara acea gena importanta care sa i-i ajute sa simnta apropierea subtila a jidovilor avizi de furt a muncii creative a acestor americani onesti si libertatea lor a fost subminata de indivizi perfizi si vicleni ca dumneata !
…………………………………………………………………………………………………………
In anul 1912 ,cu 18 zile inainte de scufundarea Titanicului ,pe cheiurile de la New York – Ellis Island , bunicul meu , ardeleanul Popa Mihai cobora cu o desaga in spate de pe vaporul SS Captain Grant venind de la Hamburg .
Propagandă capitalistă deșănțată!
Mai Ghita ,capitalismul este o forma naturala si normala de organizare social economica bazata pe proprietatea individuala si suverana a spatiului si liberul schimb de informatii , servicii si bunuri .
Bineinteles ca orice forma de manifestare umana poate fi dusa la extrem ,adica in „sant ” si abuz . Pai si crestinismul cu toata iubirea aproapelui predicata a dus la crime ,papa arogindu-si drept de divinitate cum numai imparatii romani aveau -pontifex maximus .
Daca esti comunist ,eu te inteleg ,dar sa sti ca un comunism de succes nu ai sa-l faci decit cu administratori capitalisti de geniu ,adica si buni afaceristi si buni administratori si oameni onesti ,
Cred ca capitalismul e bun pina se transforma in corporatism ,asta e cancerul care-l numesti capitalism desantat asa cum in Corea de nord este comunism desantat ….
Comunism total este tot corporatism ,de stat .
Deci un echilibru economic ar fi de dorit unde si intreprinzatorii capitalisti sa poata exista si cooperativele – kibutz sa se poata organiza ,cred ar fi loc pentru toti .
Principal este sa fie respectata libertatea de decizie a individului .Nimeni sa nu poata fi fortat intr-un contract abuziv ,impotriva vointei individului .
Constituția României(CONSTITUȚIA ROMANIEI: ARTICOLUL 23 – Libertatea individuală (1) Libertatea individuală și siguranța persoanei sunt inviolabile.
Daca aceasta nu se respecta atunci atunci e razboi ,pentru ca vezi dumneata , in gena omului Creatorul a pus dorinta de a fi liber . De ce crezi ca se zbat „astia ” sa spele populatia la creier sa accepte kontrolul si promisiunile desarte de genul ,nu va zbateti voi ,ca e „aiurea ” ,veniti la trocul comun ,care troc este de fapt sclavia si intregimentarea intr-unul din -ismuri oricare numai anarhism sa nu fie ,adica elitele parazite modifica forma de exploatere dar tot exploatare ramine !
Domnule Nickk, eu am impresia că d-ta crezi că ţi-ai găsit proşti pe care să-i îmbrobodeşti cum vrei d-ta. D-ta vrei să legi la ochi pe toată lumea şi umbli cu sofisme. Îmi răstălmăceşti articolul cum vrei d-tale, fără să aduci argumente solide care să-mi combată ideile expuse. Felul în care s-au îmbogăţit unii după ’89 încoace o ştie o lume şi o ştii şi d-ta dar nu vrei să o recunoşti. O spun economişti de vază din această ţară precum Ilie Şerbănescu sau C. Cojocaru. Numai d-ta o dai pe haida-dîrla cu aceeaşi lozincă cu care mulţi în ţara asta vor să ne aburească. Dacă vrei să faci o analiză serioasă asupra celor ce am spus, mai citeşte odată cu atenţie comentariul meu de mai înainte. Unde am zis eu că omul nu se îmbogăţeşte punîndu-şi mintea şi cunoştinţele manageriale în aplicare? Am zis aşa: CONDIŢIA ESTE NECESARĂ DAR NU SUFICIENTĂ! Mie nu-mi place minciuna şi nu iert pe nimeni care împinge deformarea unei idei la extrem. Pe mine nu mă poate păcăli nimeni cu idei dintr-acelea pe care le susţii d-ta.
Vorba lu’ Arghezi ,una vorbim si alta fumam ! Sa vedem ce zic si altii ,,daca ne baga cineva in seama ,daca nu ,
לְהִתְרָאוֹת !…la revedere !
Se pare că românii nu conștientizează faza mondială și faza națională a capitalismului, Exită o desincronizare a procesului devenirii sociale române cu devenirea socială internațională. La comandă capitalistă România în loc să urmeze procesul început în anii socialismului de concentrare și centralizare a capitalului și forțelor de producție a fărâmițat toate activitățile economice pentru a nu mai putea să fie organizate și conduse după principii științifice. Noi românii am asistat și unii dintre noi am participat la războiul pornit de lumea capitalistă împotriva națiunii române adică am asistat la o acțiune sinucigașă. Nici comuniștii nici legionarii nu au fost patrioți în perioada postpucistă.
Au avut loc în cadrul acestui război două procese inverse: în timp ce marii capitaliști au trecut la muncă la scară industrială concentrând capacitățile economice anemicii de români au dezvoltat capitalismul primitiv al micului buticar ce vindea piese furate din marile întreprinderi socialiste.
În mod normal noi românii trebuia să dezvoltăm la scară crescândă capacitățile din 1990 pentru că erau aproape la nivel mondial și în unele domeniu inginerii români erau chiar vârful de lance tehnologic.
Acum nu avem capacități economice, militare, cultura a dispărut, tineretul nostru este agramat și tembelizat prooccidental. Vai de noi!
Încă de acum se poate trage concluzia: am fost înșelați și distruși. Acum suntem gata de exterminare. Nu mai avem decît o singură scăpare: alianța cu un stat puternic ce ne poate apăra independența. Aceasta este mișcarea tactică necesară acum. Să nu fie prea târziu!
Domnule profesor, cred ca trebuie sa faceti un efort pentru a dezvolta, la un inalt nivel, academic chiar, ” prima dintre idei „, ” a doua dintre idei” si, de ce nu ?, a treia dintre idei: conjugarea stat- cetatean- om in timpul istoric cunoscut drept oranduire socialista.
Excelenta analiza lui Judex,doar ca,dupa ce am citit comentariile lui Nick,cred ca si el are dreptate.Felicitari celor doi comentatori dar si dlui Coja care face posibila o astfel de confruntare.