Atac golănesc al fostului ministru Mircea Miclea la adresa lui Klaus Iohannis: „E un tâmpit! E un dobitoc! Vai de viaţa lui”

Mircea Miclea, fost ministru al Educației, a folosit cuvinte murdare, incalificabile, la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care l-a numit „tâmpit” și „dobitoc”. Limbaj potrivit doar cu televiziunea la care a proferat injuriile: România TV.
Reacția fostului ministru are legătură cu declarațiile recente ale lui Klaus Iohannis despre situația învățământului din România pe fondul pandemiei de Covid-19.
„Este clar că școala nu va începe ca de obicei, când lumea se aduna în curtea școlii. Școala trebuie totuși să înceapă, pentru că este inadmisibil să avem o generație pierdută”, a declarat pre;edintele României săptămâna trecută.
A fost suficient pentru ca Mircea Miclea să reacționeze reprobabil, cu un limbaj de mahala. Într-un interviu pentru România TV, el a spus: „E un tâmpit. E un dobitoc! Vai de viaţa lui! Nu e nicio generaţie pierdută. E de defetism de doi bani. O modalitate prin care te deresponsabilizezi şi spui că gata, e pierdută. Nu mai are rost să faci nimic? Cum adică? Nu poţi recupera câteva luni? E aberant! Nu există nicio generaţie pierdută! Totul se poate remedia pentru că e vorba de câteva luni”.
Mircea Miclea (56 de ani) a fost ministru al Educației timp de 11 luni, în Guvernul Tăriceanu, pe vremea Alianței D.A. (PNL-PDL): decembrie 2004 – noimbrie 2005.
Mircea Miclea este un personaj remarcabil în lumea științifică și universitară, dar are unele excese verbale inexplicabile. Acest atac la adresa lui Klaus Iohannis este cel mai grav derapaj al său de până acum.
*
Nota redacției – Nu este deloc un atac golănesc! Estetextul unui om care știe ce vorbește! Un profesionist! Ceea ce nu este cazul „dobitocului”!
: … @[*Nota redacției – Nu este deloc un atac golănesc! Este textul unui om care știe ce vorbește! Un profesionist! Ceea ce nu este cazul „dobitocului”!*]
…
-*Gura pacatosului Adevar graieste*/”Proverb Roman’esc / Latin’esc -Ancestral”, …si, …vazand intreg’ul articol: …
…
M-ati facut iar sa rad „o gramada”.
…
– Cu stima.-„Mesia”.
In primul rand un profesor universitar al unei universitati de TOP cam stie ce vorbeste si poate cataloga asa pe orice diletant…..(personal cred ca in afara de dilentantismul emblematic in toate, este vorba si de o forma de autism, insa nefiind specialist….)
Nu ar fi pentru prima data cand Dulapul vorbeste pe gulerul camasii sau nu retine/intelege ceea ce a citit, conform spuselor sale!
Astfel a facut si gafa cu inceperea studiilor experimentale pe/cu elevi din Franta! De foarte mult timp personajul ma intereseaza putin spre deloc si vina nu este la mine!
Iata o pozitie de o demnitate ministeriala a dl. Miclea:
„Profesorul Mircea Miclea este membru al Partidului Democrat. La data de 29 decembrie 2004, a fost numit în funcția de Ministru al Educației și Cercetării în Guvernul Tăriceanu.
***El a demisionat la data de 11 octombrie 2005, acuzând subfinanțarea cronică a învățământului românesc, dar a rămas în funcție la cererea prim-ministrului încă 30 de zile, până la data de 10 noiembrie 2005, când i s-a găsit un înlocuitor în persoana prof. dr. ing. Mihail Hărdău.
El și-a justificat demisia prin faptul că Alianța „Dreptate și Adevăr” a promis în campania electorală din 2004 că va aloca educației 6% din PIB. În toate luările publice de poziție ale ministrului Mircea Miclea, el a declarat că educația trebuie să obțină minimum 5% din PIB, în condițiile în care media europeană în domeniul educației era de 5,22%, iar media țărilor care intraseră de curând în UE era 5,31%. El a subliniat că bugetul pentru învățământ pentru anul 2006 a rămas la nivelul anului anterior, chiar mai redus.
Mircea Miclea ceruse pentru anul 2006 un buget de 3,45 miliarde RON (34.500 de miliarde de lei vechi), dar a primit de la guvern doar 2 miliarde RON (20.000 de miliarde de lei vechi), sumă pe care a considerat-o nesatisfăcătoare. După propriile afirmații, el intenționa să investeasca 1,4 de miliarde de RON în calitatea învățământului superior, dar și în finalizarea lucrărilor pentru amenajarea spațiilor din universități și în dotarea bibliotecilor.***”
Cate exemple de acest gen mai putem da?