Atac golănesc al fostului ministru Mircea Miclea la adresa lui Klaus Iohannis: „E un tâmpit! E un dobitoc! Vai de viaţa lui”

Mircea Miclea, fost ministru al Educației, a folosit cuvinte murdare, incalificabile, la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care l-a numit „tâmpit” și „dobitoc”. Limbaj potrivit doar cu televiziunea la care a proferat injuriile: România TV.

Reacția fostului ministru are legătură cu declarațiile recente ale lui Klaus Iohannis despre situația învățământului din România pe fondul pandemiei de Covid-19.

„Este clar că școala nu va începe ca de obicei, când lumea se aduna în curtea școlii. Școala trebuie totuși să înceapă, pentru că este inadmisibil să avem o generație pierdută”, a declarat pre;edintele României săptămâna trecută.

A fost suficient pentru ca Mircea Miclea să reacționeze reprobabil, cu un limbaj de mahala. Într-un interviu pentru România TV, el a spus: „E un tâmpit. E un dobitoc! Vai de viaţa lui! Nu e nicio generaţie pierdută. E de defetism de doi bani. O modalitate prin care te deresponsabilizezi şi spui că gata, e pierdută. Nu mai are rost să faci nimic? Cum adică? Nu poţi recupera câteva luni? E aberant! Nu există nicio generaţie pierdută! Totul se poate remedia pentru că e vorba de câteva luni”.

Mircea Miclea (56 de ani) a fost ministru al Educației timp de 11 luni, în Guvernul Tăriceanu, pe vremea Alianței D.A. (PNL-PDL): decembrie 2004 – noimbrie 2005.

Mircea Miclea este un personaj remarcabil în lumea științifică și universitară, dar are unele excese verbale inexplicabile. Acest atac la adresa lui Klaus Iohannis este cel mai grav derapaj al său de până acum.

*

Nota redacției – Nu este deloc un atac golănesc! Estetextul unui om care știe ce vorbește! Un profesionist! Ceea ce nu  este cazul „dobitocului”!