„Ucraina poate se va rupe, oricum e un stat artificial, iar noi nu avem niciun motiv să nu fim prezenţi, să ne luăm ceea ce istoria ne îndreptăţeşte.”

2022-05-30T23:52:43+03:0030 mai 2022|Doctrină naţionalistă|

Lui Zelenschi i se cuvine toată „slava” şi „închinăciunea”

Papagal-gunoi Zelenski

Istoria fardată, contrafăcută, scrisă uneori cu pistolul la tîmplă, istorie pe care unii o regretă, alţii o slăvesc, va mai da mult de furcă omenirii! În părţile esenţiale, vorba lui Caragiale, Istoria lumii minte cu neruşinare!  Cum şi Zelenski minte pentru a  fabrica o istorie teatrală, în care el să fie eroul principal. Nu contează cît minte, contează cît poate să profite! Ucraina lui Zelenski, dintotdeauna instabilă politic şi mereu în criză economică, n-a fost niciodată prietena României. Cum să fie prietenă cu o ţară ale cărei teritorii le are sub ocupaţie? Unde s-a mai pomenit ca hoţul, în speţă Ucraina, să fie prieten cu păgubitul, România?

Teritoriile noastre româneşti se află în cămara Ucrainei, azi le vedem pe hartă, dar nu la noi, şi nu-s! URSS a dat cadou Ucrainei pămînturi româneşti, poloneze şi ungureşti. O fi România prost-administrată, dar e un stat cu o istorie solidă care o îndreptăţeşte să emită, să pună condiţii! Dar cu cine? Cu slugoii de la Bucureşti care se tîrăsc la picioarele SUA şi UE? Oare românii au înclinaţie spre tragism sau spre prostie?, cum afirma Ţuţea: „pentru un popor de idioţi am făcut 13 ani de puşcărie”. „Preacuvioasa” SUA a făcut din minciună un obicei şi războaie zeci. Din păcate şi în cazul Ucrainei SUA îşi joacă malefic şi rapid „cartea resurselor”.

Idioţii din palatele ţării noastre trebuie să priceapă că Ucraina nu ne este nici pe departe prieten şi vecin bun, căruia să-i dăm, în exces de imagine şi zel, ultima bucată de pîine de pe masa românilor şi ultimul bănuţ din buzunarul lor. Nu era cazul să alimentăm Ucraina cu armele morţii! Nici nu trebuie să înghiţim gogoşile lor, ale SUA şi UE, pe motiv că sîntem săritori! Mai întîi patria şi norodul, apoi, cauzele străine! Faptul că Ucraina are de suferit şi va mai avea, în toate sectoarele, este evident şi vina lui Zelenski. Lui Zelenski i se cuvine toată slava şi închinăciunea! El doreşte să atragă atenţia Europei şi a întregii lumi cu privire la importanţa sa, neimportantă pentru puterile lumii.

Eroismul lui Zelenski, fals şi de paradă, nu ajută cu nimic poporul ucrainean! El nu face decît să defileze cu poalele în cap pe traseele politice ale marilor puteri, precum „muierea” satului. Să ne amintim că Ucraina şi-a scos prima muşchii la Rusia, declarînd că va interzice navele militare ruseşti în portul Sevastopol. În ceea ce priveşte România, nu trebuie să uităm diferendul „Insula Şerpilor”, unde greşit am tratat cu Kievul, în loc să tratăm cu Rusia, pentru că lor le-au dat-o nefericiţii trădători români.  Acest război şi făcătura Unchiul Biden vor lăsa Rusia caldă, cu tolba plină şi o Europă rece, într-o criză fără seamăn.

Ucraina trebuia ajutată de români, dar condiţionat: returnarea sumelor uriaşe din construcţia combinatului Krivoi Rog, rezolvarea problemelor create de canalul Bâstroe, inaugurat de Kiev în 2007. Pentru că tot a venit vorba,  construcţia acestui canal, care face legătura între Dunăre şi Marea Neagră, început în anul 2004, a dat naştere unor furtunoase dezbateri la nivel european. România a cerut atunci Ucrainei să oprească proiectul, avînd în vedere că noua legătură de 10 kilometri dintre Dunăre şi mare trece prin mijlocul Deltei Dunării şi încalcă o serie de convenţii internaţionale din domeniul protecţiei mediului. În urma cererii României, Ucraina a fost sancţionată, dar a rămas tot pe poziţie încăpăţînatului care trage foloase.

Alte condiţii care trebuiau puse Ucrainei: renunţarea la asimilarea forţată a românilor din Transcarpatia, returnarea Bugeacului, nordului Bucovinei, ţinutul Herţa şi Insula Şerpilor. Dacă Ucraina ar fi fost cinstită în istorie ar fi meritat ajutorul nostru, iar eu, în calitate de cetăţean român, aş fi anulat statutul de trădător al ţării de care se „bucură” Emil Constantinescu şi de mare trădător în grad al lui Iohannis.

Nimic nu trebuie să ne facă să uităm de teritoriile româneşti, ţintuite pe harta neoficială a Ucrainei, pentru care găştile puterii româneşti de după 1989 nu au mişcat nimic, cum de altfel, nici pentru românii trăitori acolo, privaţi de cele mai elementare drepturi de către autorităţile ucrainene, în frunte cu acest Zelenski, a cărui înfăţişare se arată a unui recuperator bătăuş, decît a unui preşedinte de stat.  Zelenski trebuie să ştie că nu peste mult timp, în lume, va fi un alt nivel de puteri, cel căruia îi este rob acum i se va cînta acuşi prohodul. Alte interese şi stratificări vor fi la vîrful lumii, iar cei de teapa lui vor fi aruncaţi la tomberonul istoriei. Ucraina poate se va rupe, oricum e un stat artificial, iar noi nu avem niciun motiv să nu fim prezenţi, să ne luăm ceea ce istoria ne îndreptăţeşte. Ceea ce este al nostru. A nu se înţelege că mi-e drag de Rusia. Şi Rusia şi Ucraina sînt de temut. Numai că, Ucraina e mic copil pentru Rusia, dar huligan pentru România, la o adică…

2 Comments

  1. anonim 31 mai 2022 la 8:25 am - Raspunde

    Ce lozinci foloseau ucrainienii cand au anexat Bucovina de Nord, Herta si Buceacul ? Ce lozinci foloseau ucrainienii bolsevici cand au intrat in Tighina in 1919? Sunt in stare istoricii romani sa clarifice cand au aparut lozincile ,,Slava Ucraina” sau ,,Glorie pentru Ucraina””? Nu cumva media evreiasca promoveaza doua lozinci folosite de bolsevicii ucrainieni si evrei in 1919?
    Inainte de moarte tatal meu imi povestea cum armata sovietica a confiscat depozitele armatei germane din Constanta si imi aduc aminte si astazi de lozincile armatei sovietice utilizate dupa 23 august 1944 de armenii lui Vartan Arachelian:
    1- ..Totul pentru Uniunea Sovietica”
    2- ,,Stalin salvatorul patriei”
    3- ,,Toti burghezii in Siberia”
    Astazi toate aceste lozinci sunt reeditate si utilizate pentru Ucraina:
    ,,Totul pentru Uniunea Sovietica” a fost inlocuita cu ,,Totul pentru Ucraina” in care tot bugetul , armata si infrastructura Romaniei au fost pus la dispozitia Ucrainei fara nici macar un foc de arma. Ne-am trezit ocupati si subjugati economic Ucrainei intr-o tradare generala.
    2- ,,Stalin salvatorul patriei” a fost inlocuit cu ,,Zelenski salvatorul patriei” promovata de media evreiasca la nivel de lobotomie nationala .
    3- ,,Toti burghezii in Siberia” a fost reinventata . Astazi oricine se impotriveste agenturii sioniste sau ucrainiene e catalogat ca ,,putinist” si invitat sa ,,plece” in Siberia in media si in comentariile de pe forumurile mediei evreisti sau reziste .
    Astazi media a reinventat lozincile staliniste de la 23 august 1944 in alte forme si promovate pana la delir mediatic in care identitatea natiunii romane a fost stearsa . Consecintele se vad clar in Bucovina unde romanii vin zilnic in sicrie si asa ceva nu apare nici macar ca o stire in televiziunile sistemului.

  2. Iulian MARES 31 mai 2022 la 7:54 am - Raspunde

    Din pacate diafana faptura, angelica si inocenta nu poate sa priceapa ca rezistenta indarjita si faptele de arme ale militarilor din Ucraina vor intra in cartile de istorie, iar Ucraina ca stat, in granitele ei cat mai recunoscute international face un imens bine ROU! Tine ursii/orcii departe … cat mai departe posibil!
    In definitiv, orice analiza trebuie sa inceapa cu o intrebare primordiala:
    *Cine si pe cine a agresat?

    In subsidiar, faptura blonda, cu kip diafan, fereste-te de intrebarea:
    *Cum a fost in republicile separatiste din E si S-E Ucrainei in 2014, pe timpul ANEXARII CRIMEEI?
    De antrenament iti poti raspunde la intrebarea:
    *De unde aveau rusofonii tancuri, artilerie si instalatii KUB?

    ***Intr-o postura similara ai fi in stare sa pui pe tine vesta de lupta, casca pe cap, o arma in mana si sa renunti la Cromoplatin, asa cum multi sportivi de performanta, cantareti, artisti …etc au facut-o pentru tara lor, fie ea kiar si ”artificiala”?

    In defzinitiv ce este o tara?

    Țara reprezintă o parte din suprafața Terrei delimitată convențional prin hotare, care are un nume și, de obicei, un steag, o stemă, o monedă proprie și una sau mai multe limbi oficiale.Alte atribute mai importante ale unei țări sunt: statutul politic și economic, venitul pe cap de locuitor, suprafața, populația (număr, etnii), religiile, relieful, organizarea administrativ-teritorială.

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Țară

    Teritoriu locuit de un popor organizat din punct de vedere administrativ și politic într-un stat.
    Locul în care s-a născut sau trăiește cineva.

    https://dexonline.ro/definitie/țara

    Dar STATUL?

    Definirea statului
    Statul, o noțiune abstractă des utilizată în trecut, dar mai ales în contemporaneitate, a fost definit în diverse feluri de către o largă categorie de specialiști și nespecialiști. Statul este analizat de către mai multe discipline din cadrul științelor sociale, printre acestea numărându-se: științele politice, filozofia, sociologia, etc. O perspectivă de ansamblu asupra acestor definiri este oferită prin împărțirea acestora în definiții organizaționale și definiții funcționale.

    Definire organizațională
    Din punct de vedere organizațional, statul este privit ca o sumă de instituții de guvernare și are cinci caracteristici principale, enumerate mai jos[3]. Aceste caracteristici nu sunt prezente în toate statele, mai ales dacă avem în vedere diversele forme statale anterioare statelor moderne. Un alt aspect care trebuie menționat este că prin definirile organizaționale nu este urmărită aprecierea legitimității statului sau a instituțiilor care îl compun, precum nici opinia indivizilor despre o eventuală legitimitate a statului.

    Statul este un ansamblu de instituții distinct de restul societății, care creează sfere publice și sfere private.
    Din punct de vedere al autorității, statul este o putere supremă și suverană, precum și legislativă într-un anumit teritoriu. Pentru a-și putea exercita aceste forme de manifestare a puterii, statul are monopolul asupra forței.
    Statul își exercită puterea printr-un aparat birocratic.
    Statul ca entitate se distinge de funcționarii care ocupă anumite funcții la un moment dat în aparatul său birocratic și, din acest punct de vedere, statul are suveranitate și asupra acestora. Prin funcționari se înțelege orice demnitar, inclusiv președintele, prim-ministrul, miniștrii, etc.
    Statul are puterea de a impune și de a colecta taxe de la populație.
    Definire funcțională
    Definirea funcțională subliniază ideea că statul este o sumă de instituții care îndeplinesc un anumit scop sau obiectiv. Principala distincție dintre acestă definire și cea anterioară constă în faptul că statul poate fi identificat cu o instituție sau organizație care îndeplinește una din funcțiile statului. Un alt punct care deosebește definirea funcțională de cealaltă este aprecierea statului prin consecințele acțiunii sale, cea mai comună fiind stabilizarea socială în interiorul teritoriului controlat de acesta.

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Stat

    Instituție suprastructurală, instrument principal de organizare politică și administrativă prin intermediul căruia se exercită funcționalitatea sistemului social și sunt reglementate relațiile dintre oameni; teritoriul și populația asupra cărora își exercită autoritatea această organizație.

    https://dexonline.ro/definitie/stat

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top