Codrin S
3 aprobate

csarbu@gmail.com
75.57.36.95

 

UCRAINA FARA GRANITE?
de Cezar Osiceanu

Asistam astăzi la o isterie media mai tare decât cea provocată si plătită bine decât cea de Covid. Subiectul ei teoretic este Ucraina practic este răsturnarea hegemonie americane cel putin in aceasta parte a Terrei Si acum haideți sa vedem la rece cum sta problema Ucrainei dpdv al granițelor ei.
Plecand nu chiar de la Adam si Eva ci doar de la moartea tătucului Stalin, Ucrainei i s-au facut următoarele cadouri de către înlocuitorul lui Stalin, Nikita Hrusciov – un ucrainian get beget:
1. Rămânerea in Ucraina a teritoriilor romanesti luate de URSS ca si compensație pentru “samavolnica ocupare de către Romania a Basarabiei “;
2. Peninsula Crimeea teritoriu neaoș rusesc – pentru cine a citit Movila Malahov si accesul la Gurile Dunării;
3. Regiunea carboniferă Donetsk si zona Harbin apropiată de fosta capitala a rușilor Kiev;
4. Ștergerea cu buretele a înfiorătoarelor crime de război si împotriva umanității dinainte de căderea Stalingradului făcute de ucrainieni împotriva evreilor, rușilor si romanilor din Ucraina, crime care le-au depășit in cruzime pana si pe cele ale nazistilor;
5. Nesolicitarea nici unei despăgubiri de război;
6. Începerea amplasării de focoase nucleare;
7. Dezvoltarea unei industrii puternice pe baza rezervelor minerale si de cărbune din zonele populate majoritar de etnici rusi si care au aparținut imperiului țaristă rus considerat scheletul juridic, legal, etnic, economic, social, militar, etc pe care s-a creat si dezvoltat ulterior URSS.

Capitularea Germaniei naziste semnate de amiralul Doenitz si aliați din păcate nu a fost urmată si de încheierea unui tratat de pace asa cum era normal si corect. De ce? Simplu pentru ca:
1. USA avea si are inca o lege care interzice plata drepturilor legale pentru folosirea brevetelor de Invenții către cetățenii si statele cu care nu are încheiate tratate de pace nu altceva ! Daca ținem cont ca doar pentru folosirea invenției romanului Ion Basgan USA ar avea astăzi de plata cel putin 30 de miliarde de USD ( OMV are de plata doar 9 miliarde de USD si de aceea vrea sa dea înapoi PETROM către statul roman) putem sa ne închipuim doar ce valoare astronomică ar fi de plata către Germania!!
2. Anglia era in plină degringolada postrazboi chestiune care avea sa o ducă aproape de prăbușirea economică totala. In plus imensul imperiu inca nu se stia cum urma sa fie rupt in bucăți deoarece părți din el trecuseră sub diverse alte jurisdicții, la eliberarea lor contribuiseră masiv americanii, Mișcările de independența începuseră sa apara etcDe aceea conservatorismul englez a fost complet de acord cu aceasta măsura.
3. URSS deși învingătoare si cu cel mai mare tribut de vieți omenești pe altarul războiului era conștientă ca măsura era mana cereasca pentru ea! Astfel sovieticii – puteau organiza si împarți teritoriile cucerite după cum doreau ei – câștigau timp pentru implementarea comunismului in zonele de influența atat de cinic împărțite la Ialta.
Malta insa a însemnat cacealmaua americană pentru sovietici pentru ca deși URSS a rămas nemodificata ca suprafața a pierdut fara sa tragă un foc de arma toată centura de protecție a carei arhitectura o construise din statele comuniste făcute lor cadou cu cinism de către anglo-americani la Malta.
Faptul ca Gorbaciov a trădat efectiv interesele URSS acționând in interesul americanilor este evident mai ales ca sovieticii au primit doar promisiuni verbale cu privire la neextinderea NATO in special in statele foste comuniste.

In anul 1989 la Budapesta sfătuit de către Doinea Cornea, Mihai degeneratul defunct rege al României, semna in condiții cel putin dubioase un act prin care era de acord cu solicitarea Ungariei de integrare in statul maghiar a Transilvaniei. Acest lucru a fost un argument in Declanșarea acțiunilor antistatale de la Târgul Mures. Sa nu uitam ca agențiile străine începând cu Reuters il prezentau pe sărmanul roman Mihai Cofariu ca fiind un etnic maghiar bătut înfiorător de către hoardele de romani ultranaționaliști !!

Agenția de știri Central News distribuie un material semnat de Alexandru Panin care in opinia autorului ar explica declarația lui Putin cu privire la teritoriile Ucrainei. Panin susține ca: In 07.04.2014 Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, ar fi făcut o declarație uluitoare, a cărei difuzare ar fi interzisă astăzi în presa ucraineană și pe internet. Acesta ar fi spus ca UCRAINA NU A SOLICITAT ÎNREGISTRAREA FRONTIERELOR DIN 1991, UCRAINA NU ȘI-A ÎNREGISTRAT CA SI STAT SUVERAN FRONTIERELE DIN 25.12.1991 IN CADRUL ONU !

Pe cale de consecință si in lipsa unor documente oficiale si publice se poate presupune că Rusia nu comite nici o încălcare în ceea ce privește Ucraina.

Tot Panin susține ca in conformitate cu tratatul CSI, teritoriul Ucrainei ar fi dpdv administrativ intern o formațiune administrativa interna a fostei URSS, iar Rusia este juridic recunoscuta ca fiind singura urmașa a URSS Prin urmare, Rusia nu poate fi învinuita de separatism și de schimbarea forțată a granițelor Ucrainei deoarece conform dreptului internațional, Ucraina pur și simplu nu poate avea granițe recunoscute oficial de nici una din țările cu care se învecinează ca urmare a neîndeplinirii condițiilor si procedurilor obligatorii in domeniu.

Teoretic Ucraina pentru a putea rezolva această problemă, ar trebui să finalizeze demarcarea frontierelor cu țările vecine și să obțină acordul țărilor vecine, inclusiv al Rusiei, cu privire la granița lor comună fiind strict necesara desemnarea unor comisii mixte care sa documenteze totul, sa stabilească exact zonele si punctele de trecere și să întocmească noi acorduri diplomatice cu toate țările vecine.

Si acum un mic remember citându-l pe Prof. Florin Constantiniu: “Pentru prima dată de la constituirea României Mari, un guvern român a cedat părți ale teritoriului național fără a fi amenințat cu agresiunea”, sa ne aducem aminte de tratatul de baza semnat de către Emil Constantinescu si Leonid Kucima !

Aceasta deoarece se împlinesc 25 de ani de la semnarea tratatului cu Ucraina de către președintele Emil Constantinescu, ministrul de externe Adrian Severin și președintele senatului Petre Roman si nimeni nu știe exact ce a stat în spatele deciziei de a se încheia acest tratat în anul 1997 (semnat la Kiev pe 3 mai de către miniștrii de externe și apoi pe 2 iunie la Neptun de către cei doi președinți Constantinescu și Kucima), tratat prin care s-a cedat pentru a doua oară, de data asta către Ucraina și pe timp de pace, nordul Bucovinei, Ținutul Herța, nordul Basarabiei, sudul Basarabiei (Bugeacul), nordul Deltei Dunării și insula Șerpilor.

Atunci in presa naționala evenimentul a fost promovat discret doar ca fiind una din cerintele obligatorii impuse României pentru acceptarea in NATO O dovadă a faptului că nu asta a fost condiția este aceea că România a fost acceptată în NATO abia după 7 (șapte!) ani de la ratificarea tratatului.
Un alt aspect interesant s-a petrecut la sfârșitul lunii ianuarie 1997 cand a avut loc reuniunea de la Davos, pe teme de politică externă ale țărilor europene participante. În cadrul acelei reuniuni, președintele Emil Constantinescu a avansat ideea unei disponibilități a României de a ceda de jure Ucrainei Teritoriile Ocupate, fără să aibă niciun mandat în acest sens, fără să consulte Parlamentul sau poporul român, fără să-și pună problema că un asemenea sacrificiu privește întregul neam românesc.
Despre aceste ”discuții” lansate atunci, haotica presa românească, nu s-a pronunțat deloc nici atunci si nici acum

Concluzii
Dacă într-adevăr Putin are dreptate- atunci este corecta revenirea la Rusia a acelor teritorii. Sancțiunile nu pot fi acordate si cele date pana acum ar trebui anulate de drept. Aici se pune corect întrebarea cine va plăti astea toate? – tratatul României cu Ucraina este lovit parțial de nulitate – Romania poate solicita ONU sa ii fie restituite teritoriile ocupate in forța de către URSS si neincluse in nici un tratat internațional.

Modul si formula vor fi o proba de foc pentru diplomația romană eterna perdanta a acestor cauze naționale (a se vedea refuzul unirii cu Moldova de după Revoluție, politica actuala in aceeași problema a unirii etc) – procesul câștigat de Romania prin care se acorda parțial zona de lângă Insula Șerpilor si Ucrainei restul este lovit de nulitate parțiala sau totala. – romanii din Ucraina daca vor urma exemplu rușilor de acolo si vor iniția o mișcare identica cu a lor atunci Romania ce va face:
a) va refuza unirea
b) va accepta unirea – Caz in care Romania va fi considerată precum Rusia stat invadator – cine va plăti totuși României investițiile de la Krivoi Rog?
Ucraina sau Rusia?
Si cand sau de cand ? Cât si cu ce?

La final atitudinea, acțiunile si discursul actorului devenit din întâmplare si Presedinte al Ucrainei la adresa comunității romanesti, a treia ca mărime din Ucraina, ne reamintesc si următoarele întrebări
– de ce comunitatea evreiasca nu a cerut despăgubirile pentru crimele produse in Ucraina in al doilea război mondial împotriva evreilor ?
– de ce Ucraina nu a recunoscut Holocaustul si contribuția ei la acesta?
– de comunitatea evreiasca nu a obținut aceleași drepturi si condiții precum in Romania in materia introducerii in scoli a manualelor despre Holocaust etc ?
– mai este sau nu Ucraina stat deținător de arme nucleare, membra in AIEA, etc ?

Cine ii va reautoriza aceste statute in cazul in care Rusia are dreptate in ceea ce privește granițele neînregistrate

LEGE nr.129 din 14 iulie 1997pentru ratificarea Tratatului cu privire la relatiile de buna vecinatate şi cooperare dintre Romania şi Ucraina, semnat la Constanta la 2 iunie 1997Parlamentul României adoptă prezenta lege.Articol unic. – Se ratifică Tratatul cu privire la relaţiile de bună vecinătate şi cooperare dintre România şi Ucraina, semnat la Constanţa la 2 iunie 1997.Această lege a fost adoptată de Camera Deputaţilor în şedinţa din 26 iunie 1997, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILORION DIACONESCUAceastă lege a fost adoptată de Senat în şedinţa din 7 iulie 1997, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României. PREŞEDINTELE SENATULUI PETRE ROMAN.7 iulie 1997: Ratificarea Tratatului cu Ucraina.