» Catalin Tache » Trump vrea Portul Constanta!
Trump vrea Portul Constanta!
2017-02-02 · 18:49:59 | Autor: CĂTĂLIN TACHE
In aceste zile, cam toti agentii de influenta americani din Romania, fie ca sunt direct membri ai statiei CIA la Bucuresti sau doar ofiteri acoperiti care asigura „liantul” informativ cu oamenii de legatura ai structurilor romanesti au fost rechemati peste Ocean, pentru a fi prelucrati. Si, desi din partea acestora nu a „scapat” inca nicio frantura de mesaj, este clar ca acest „team building” intempestiv are legatura cu „resetarea” diplomatiei si a serviciilor secrete americane, dupa instalarea la Casa Alba a omului de afaceri Donald Trump. Pentru ca, inainte chiar de a fi presedintele Statelor Unite ale Americii, Trump ramane totusi un businessman. Iar asta poate avea o importanta covarsitoare pentru destinul tarii noastre.
donald Trump vrea Portul Constanta!
Preşedintele SUA vrea să oprească în România ofensiva economică chinezească după cumpărarea Portului Pireu de către Beijing
Pentru ca toate semnalele ajunse in sistem de la noua garda de la Washington, mai ales dupa „mazilirea” Victoriei Nuland, cea care atata amar de vreme a fost, de departe, „diriginta” care batea cu linia diplomatiei la palma structurile care deviau de la „visul democrat american” arata ca noua administratie se va implica in aceasta parte a Europei intr-un razboi pe viata si pe moarte. Dar unul strict economic, in care aspectele militare si „mofturile” exacerbatelor drepturi civile, vorba manifestantei Raluca Pruna, vor conta mult mai putin decat pana acum. Iar prima „tinta” aleasa la Washington pentru implementarea noii strategii diplomatice, una de pe care, daca isi joaca bine cartea, Romania poate avea cu adevarat avantaje nesperat de mari este Portul Constanta.
port constanta Trump vrea Portul Constanta!
Portul Constanta
Acolo unde administratia Trump vrea sa opreasca atacul economic al Chinei si, totodata, sa puna cu botul pe labe politica izolationista a Uniunii Europene in fata producatorilor americani.
„Siragul de Perle”
Semnalele diplomatice transmise de catre Trump arata ca, pe plan extern, una dintre prioritatile mandatului acestuia este stoparea ofensivei economice chinezesti, mai ales ca aceasta ar putea afecta „boom”-ul promis de noul presedinte. Iar Beijingul isi face tot mai simtita prezenta in Sudul Europei, mai ales dupa ce COSCO,compania de frunte a partidului comunist a achizitionat 51% din actiunile Piraeus Port Authority SA, preluand astfel controlul asupra portului Pireu.
piraeus port Trump vrea Portul Constanta!
Portul Pireu
Iar strategia rivalilor americanilor tocmai aceasta este, de a castiga piata europeana de desfacere a marfurilor „made in China” prin acapararea porturilor si transformarea lor in niste capete de pod ale comertului chinez in regiunile in care se afla acestea. Si dupa ce americanii au avertizat asupra acestei strategii denumite „Siragul de Perle”, chinezii au ripostat cu un nou proiect global, OBOR, sub sloganul „One Belt, One Road”. Iar acum, dupa ce cumpara port dupa port in Grecia si si-au exprimat intentia clara de a achizitiona si porturile bulgaresti, au ajuns la poarta Europei, vizand Portul Constanta.
Totul sau nimic
Se spune prin sistem ca radicalizarea luptei anticoruptie ar fi intervenit dupa ce niste importanti investitori americani care doreau sa deruleze afaceri in Portul Constanta ar fi fost dati pe spate de ”scorurile” care li s-au solicitat de catre cei care trebuiau sa le dea avizele. Iata insa ca acum Administratia Trump vrea sa relanseze aceste proiecte. Iar faptul ca un fost director al Exxon Mobil, Rex Tillerson, a ajuns eminenta cenusie de la Casa Alba, dupa instalarea sa ca sef al diplomatiei americane vorbeste deja de la sine despre planurile Washington-ului. Insa miza pentru noi este una de-a dreptul uriasa. Si nu doar pentru ca, astfel, Rotterdam-ul ar fi „bagat in corzi” si odata cu el economia olandeza si a mai multor tari din „nucleul dur” al Uniunii Europene. Dar si pentru ca, daca „yankeii” vin in Portul Constanta, atunci o fac doar pentru o miza pe masura, probabil parte a unui razboi energetic pe care, desi vorbeste si face glume la telefon cu Vladimir Putin, Trump il va purta cu Moscova ca un adevarat om de afaceri ce este. Deci, pentru noi este o situatie de totul sau nimic de a nu ne pierde capul si, in timp ce unii ragusesc prin piete si altii se zbat sa dea ceva banuti claselor sociale defavorizate, Romania are sansa sa joace la un cu totul alt nivel. Si pentru asta, dincolo de vanzoleala din clasa politica, important este doar ca anumiti oameni si unele structuri sa-si faca treaba cu maxim profesionism. Ceea ce, pana acum, au si dovedit…
A inceput curatenia
Si cum nimic nu este intamplator, in aceasta perioada in Portul Constanta se poarta un adevarat razboi al denunturilor reciproce intre diversele grupuri de influenta autohtone care acaparasera activitatea din Portul Constanta de atatia ani. Iar faptul ca au inceput sa se dea unii pe altii in gat nu ar face decat sa accelereze operatiunea de „curatenie generala” pe care unele autoritati mai mult sau mai putin la vedere de la Bucuresti s-ar fi obligat sa o asigure pentru pregatirea terenului pentru reprezentantii singurei tari cu care avem semnat un parteneriat strategic.
Cititi mai mult: http://www.national.ro/dezvaluiri/trump-vrea-portul-constanta-570058.html/#ixzz4lN1PfHUi
enational.ro
vindeți Chinei, dacă e de vîndut ceva!
nu lăsați masonii să ia mai mult decît au!
Grijania lui de GOLAN ! Pardon… Trump nu e tramp…deci nu golan, ci gulan ! Grijania lui de gulan!
Trump vrea pina una alta sa-i elimine pe rusi ca furnizori de hidrocarburi si sa devina principal exportator. In prima faza sanctiunile aplicate Rusiei afecteaza Nord Stream 2-ul (deci in speta pe germani si austrieci). In a doua faza intra pe piata central si est europeana ca furnizor, scopul primar si al vizitei fulger in Polonia, care a primit deja primul transport de gaz lichefiat luna asta. Mai departe om vedea.
noi nu vrem nimic? ca vad ca altii vor de toate pe aici: cupru, aur, petrol, porturi, apa, pamint… ciudata natie sintem!
Aici nu e vorba in primul rand de ce natie suntem (ma rog, conteaza si corupaciunea alesilor nostri) ci de ce optiuni avem si de ceea ce se intampla de cand s-a inventat istoria pe lumea asta. Ne place sau nu sa admitem, suntem prea mici ca sa putem fi neutri, sa nu ne bagam cu nicicare, sa-i tinem pe toti afara si sa visam la „sa ne lase toti in pace”. Ar fi bine asa au ba, nu stiu, dar nu se va intampla. Totdeauna marile puteri si-au marcat zona de influenta si asa va continua cat va fi omul pe pamant. Se prabusesc marile puteri, se ridica altele care vor face acelasi lucru. Realitatea e cum e, din pacate, nu cum incercam sa o visam. Deoparte nu putem sta, nici nu vom fi lasati, nici nu ne permitem sa fim fara aliat. Si daca s-ar fi acordat atentie armatei similara ca pina in ’89, efective de 3-4 ori mai mari, serviciu militar obligatoriu, update la zi cu dotarea… Si nici economic, in momentul de fata. Acuma tot ce am putut si putem cat de cat decide e cu care, cu americanul (si oarecare balanta intre el si UE) sau cu rusul, sub tutela unuia oricum intram. Eu zic ca mai bine cu primul.
Ar avea de exemplu careva curaj sa parieze pe un referendum in care rom^nii sa voteze iesirea din NATO? Nu cred, ca n-ar fi nici 5% sa voteze asa ceva (si 5% cred ca e foarte mult estimat).
Cum spuneam, nici cata independenta economica nu avem, avem in schimb vreo 5 milioane de rom^ni plecati la lucru pe dincolo, unii temporar, altii permanent, altii se mai intorc, stiu eu, dupa pensionare. Pentru ca in momentul de fata nu pot trai cum trebuie (cel putin cazul marii majoritati a lor) muncind in tara. De-aia ne-au si bagat in UE, nu ca binefacere. Exportam mana calificata de lucru, oameni cu studii etc. care in general si ar accepta in unele cazuri plata ceva mai mica decat localnicul, si fiind constienti de sansa de a avea un job in vest trag mai tare, fac mai putine nazuri, au mai putine pretentii etc. Am mai povestit cu alta ocazie, numai in Heidelberg, Darmstatdt si Heilbronn am vazut muncitori in constructii rom^ni cat sa faci o armata cu ei. E o situatie mai curand buna pentru rom^ni ca indivizi, decat pentru Rom^nia, ca nu mai raman asa multi care sa lucre in tara. Stai sa vezi cand om intra in Schengen (si probabil se va intampla), mai pleaca alti vreo 2-3 milioane.
Pe Macron, cu toate problemele Frantei asta l-o pocnit sa spuna la Bruxell si presei franceze, ca nu mai poate cu muncitorii rom^ni, polonezi, cehi, bulgari, care accepta de multe ori si lefuri mai mici si iau locurile de munca francezilor. Si ca sunt firme frantuzesti care pleaca in Polonia. El care se dadea asa pro-UE, pro-globalism, era cu „sa ne dam mana peste Europa si sa fim una” si zicea ca protectionisme gen Trump sau Le Pen sunt c^h. Si spunea ca ii intelege pe englezi ca au facut brexitul din acelasi motiv.
Sintem exact ceea ce dorim sa fim!