Robert F. Kennedy Jr. și Donald Trump: pumnul stânga-dreapta către fascismul corporatist
De Rodney Atkinson
Cercetare globală, 27 aprilie 2023
Freenations 26 aprilie 2023
Toate articolele Global Research pot fi citite în 51 de limbi prin activarea butonului Traducere site-ul web de sub numele autorului.
Pentru a primi Newsletter-ul zilnic al Global Research (articole selectate), faceți clic aici .
Faceți clic pe butonul de distribuire de mai sus pentru a trimite prin e-mail/redirecționare acest articol prietenilor și colegilor dvs. Urmărește-ne pe Instagram și Twitter și abonează-te la canalul nostru Telegram . Simțiți-vă liber să repostați și să distribuiți pe scară largă articolele Global Research.
***
Corporatismul, cu descendenții fascismului și nazismului, este susținut de totalitarii de stânga și de dreapta, iar oponenții săi libertari provin și ei din stânga și din dreapta. În „stânga”, atât „comuniștii” cât și „socialiștii bunăstării” se opun corporatismului, iar în „dreapta” întreprinderile democratice capitaliști și întreprinderile mici luptă cu corporatismul.
Irelevanța aproape totală a noțiunilor de „stânga” și „dreapta” am expus-o în cartea mea din 1988 The Emancipated Society , susținând în locul paradigmei „orizontale” stânga-dreapta axa „verticală” autoritar-libertariană.
Avem acum în SUA doi candidați la Președinție care traversează sistemul de partide corupt care – în toate țările așa-zise „democratice” occidentale – s-au combinat într-o conspirație corporativistă împotriva popoarelor lor, dându-le un vot, dar fără de ales.
Sistemul prezidențial al SUA oferă oamenilor o șansă mai mare de a vota pentru o schimbare filozofică completă – sau cel puțin de a contesta în mod deschis status quo- ul . Și, în sfârșit, avem atât de „stânga” tradițională (Partidul Democrat) cât și de „dreapta” tradițională (Partidul Republican) indivizi care amenință sistemul corporativist – Robert F. Kennedy Jr. și Donald Trump.
În recentul său discurs de lansare a candidaturii prezidențiale din Boston, Kennedy a criticat:
parteneriatele dintre corporații și guverne pentru a escroca și a ilumina publicul;
campania nesăbuită de aventurism militar pentru profit care a falimentat SUA, culminând acum cu fiasco-ul din Ucraina;
răspunsul greșit la Covid-19 și chinurile corporative care l-au indus;
corupția financiară care duce America în inflație și faliment.
El recunoaște axa corporativă de stat, care este din ce în ce mai incontestabilă din punct de vedere democratic și mass-media politizată, care reduce la tăcere disidența și alternativele în politică, știință, viața intelectuală și medicină.
Robert F. Kennedy, Jr. Candidat pentru președinte în 2024
La fel ca Donald Trump, care a fost interzis de pe Twitter, Kennedy a fost interzis de pe Youtube și Instagram. Trump a fost un „Lockdowner” reticent la COVID, iar Kennedy subliniază consecințele teribile pentru sănătate – blocajele au fost:
„un război împotriva copiilor americani”, citând un studiu de la Universitatea Brown care a descoperit că copiii mici au pierdut 22 de puncte IQ. „Copiii din toată țara și-au ratat reperele” din cauza blocajelor. „Care este răspunsul CDC? În urmă cu cinci luni, CDC și -a revizuit reperele, astfel încât acum un copil nu mai este de așteptat să meargă la 1 an… ei merge la 18 luni. Și un copil acum nu trebuie să aibă 50 de cuvinte în 24 de luni, sunt 30 de luni. Așa că, în loc să rezolve problema, încearcă să o acopere.”
Așa cum Donald Trump a fost victima unor înșelătorii de stat profunde și msm, cum ar fi dosarul Steele, minciuna rusă de interferență și minciuna „laptopul Hunter Biden a fost dezinformarea rusă” (după cum tocmai a recunoscut Mike Morell, fost director CIA), așa cum Kennedy este acuzat că este un „anti vaxxer” și vânzător ambulant de „dezinformare”.
Kennedy și-a amintit audienței sale de tratamentul tatălui său și al unchiului său de către Deep State, căruia amândoi au căutat să se opună și să-l aducă sub control democratic – și amândoi plătind cu viața. John F. Kennedy amenințase că „va sfărâma CIA în o mie de bucăți și le va împrăștia în cele patru vânturi”.
Ura unor republicani din establishment pentru Donald Trump, perturbatorul de „dreapta”, oglindește impopularitatea lui Kennedy în rândul „stângii”.
Cine a spus asta?
„Transferăm puterea de la Washington, DC și ți-o dăm înapoi, poporului american.”
„De prea mult timp, un grup mic din capitala națiunii noastre a cules roadele guvernării, în timp ce oamenii au suportat costurile.
„Washingtonul a înflorit – dar oamenii nu au participat la bogăția sa. Politicienii au prosperat – dar locurile de muncă au plecat, iar fabricile s-au închis. Instituția s-a protejat, dar nu și cetățenii țării noastre.
În timp ce ei au sărbătorit în capitala națiunii noastre, a fost puțin de sărbătorit pentru familiile care se luptă din toată țara noastră.”
Ei bine, aceste cuvinte ar fi putut fi spuse fie de Kennedy, fie de Trump, deoarece amândoi identifică statul corporativ centralizat, incontestabil, condus în beneficiul instituțiilor de stânga și de dreapta ca inamicul poporului într-o țară în care responsabilitatea democratică a lăsat locul corporativistului. fascism, atât în afacerile interne, cât și în cele internaționale. Atât Trump, cât și Kennedy se opun intervențiilor străine nechibzuite și a costului lor enorm. Ambii ar fi făcători de pace.
De fapt, cuvintele de mai sus provin din discursul de inaugurare al președintelui Donald Trump.
ECHITATE ȘI CURSA PENTRU MAI JOS
De Jack Miller – 28 aprilie 2023
În ultimii câțiva ani, strigătul de raliu al activiștilor „treziți” a devenit „Diversitate, echitate și incluziune” (deseori prescurtat în DEI). Există puține motive pentru a obiecta la astfel de principii la suprafață. La urma urmei, America a fost fondată pe principiul că toți oamenii sunt creați egali. Din păcate, sensul cuvintelor se poate schimba în timp.
Mai degrabă decât viziunea fondatorilor despre șanse egale pentru toți, utilizarea cuvântului „echitate” astăzi denotă rezultate egale pentru toți. Implementarea acestei „agende de echitate”, oricât de bine intenționată ar fi, va duce la consecințe teribile.
Unul dintre profeții care ne-a avertizat despre pericolele acestei înțelegeri a echității a fost marele romancier din secolul al XX-lea Kurt Vonnegut.
În nuvela sa din 1961, „Harrison Bergeron”, Vonnegut și-a imaginat o societate cu o echitate perfectă. „Nimeni nu a fost mai inteligent decât oricine altcineva”, spune naratorul. „Nimeni nu a fost mai puternic sau mai rapid decât oricine altcineva.”
După cum arată Vonnegut, o societate care caută să egaleze rezultatele pentru toți cetățenii nu este o utopie – este în schimb o groază de coșmar.
Singura modalitate de a garanta rezultate egale este de a handicapa pe toată lumea, astfel încât să performeze la cel mai scăzut nivel comun. În lumea terifiantă a lui „Harrison Bergeron”, de exemplu, guvernul le împovărează balerinii „cu greutăți și pungi”, astfel încât să nu se poată mișca mai frumos decât oricine altcineva.
Împingerea pentru „echitate” în societatea americană de astăzi seamănă cu distopia lui Vonnegut – dar nicăieri mai periculos decât în sistemul educațional.
La nivel universitar, birocrațiile DEI au crescut la dimensiuni absurde și domină o mare parte din viața campusului. Un raport al Heritage Foundation din 2021 a găsit 163 de angajați DEI la Universitatea din Michigan, 94 la Universitatea din Virginia și 94 la Ohio State, 86 la Universitatea California Berkeley, 83 la Virginia Tech și 80 la Stanford (unde decan asociat pentru DEI Tirien Steinbach a fost recent pus în concediu pentru că a provocat un protest indisciplinat prin confruntarea cu un judecător de circuit din SUA care încerca să susțină o prelegere în campus).
Într-un număr tot mai mare de școli 1-12 din toată țara, cum ar fi la Culver City High School din zona Los Angeles, clasele de onoare sunt eliminate pentru a nu „perpetua inegalitatea”. Susținătorii acestei idei spun că unii studenți pot obține în continuare o „etichetă” de onoare prin muncă suplimentară.
Dar, de cele mai multe ori, profesorii pur și simplu încetinesc instruirea pentru toată lumea. Elevilor le sunt predați din ce în ce mai mult la cel mai mic numitor comun, mai degrabă decât să fie provocați să facă tot posibilul. După cum a spus recent un student pentru Wall Street Journal, „Există unii oameni care încetinesc ritmul pentru că nu fac cu adevărat nimic și nu caută să încerce mai mult”.
Reglementările actuale ale DEI la nivel federal și de stat, oricât de bine intenționate ar fi aceste reglementări, promovează această abordare și handicapează sistemul nostru de învățământ. De exemplu, Planul 2022 al Agenției de Echitate al Departamentului Educației ajunge până la a conecta politicile DEI direct la finanțarea federală pentru școlile locale. În căutarea „asigurării echității”, ideologii distrug oportunitățile pentru studenții americani.
Visul american este că toți cetățenii vor avea șanse egale de a-și atinge obiectivele pe baza talentelor lor individuale și a muncii asidue. Declarația de independență nu garantează fericirea fiecărui cetățean – ea garantează doar căutarea fericirii.
Dar urmărirea ideii moderne de „echitate”, mai degrabă decât egalitatea adevărată, este pur și simplu o cursă spre mai jos.
America are mai mult succes decât aceste experimente eșuate pentru că ne agățăm de principiul egalității înțeles corect. Nu putem lăsa asta să scape.
Vestea bună este că mulți părinți se mobilizează împotriva exceselor de extremă stângă. La urne, la ședințele consiliului școlar și chiar și la masă, părinții stau în picioare și spun că este suficient. Ei nu vor să sacrifice excelența academică pentru mari experimente sociale. Ei vor ca copiii lor să devină educați și ambițioși, nu îndoctrinați și mulțumiți.
Majoritatea americanilor cred în egalitate. Vrem să ne asigurăm că toată lumea are, în cea mai mare măsură posibilă, un loc egal la linia de start. De acolo, fiecare individ are libertatea de a realiza ceea ce dorințele, capacitatea și munca lor grea fac posibil.
Atingerea acestui tip de egalitate este visul american, motorul care permite oamenilor din orice categorie de viață să-și realizeze visele. Echitatea, așa cum o predică activiștii, schimbă această moștenire americană cu abstracțiuni și fantezii. În schimb, americanii ar trebui să se țină tare de principiile politice care ne-au ghidat spre succes și prosperitate minunate timp de aproape 250 de ani.
Aviz:
Acest articol a fost publicat inițial de RealClearEducation și pus la dispoziție prin RealClearWire.
Sursa: https://www.realclearwire.com/articles/2023/04/28/equity_and_the_race_to_the_bottom_110853.html
Traducerea:CD