Robert F. Kennedy Jr. și Donald Trump: pumnul stânga-dreapta către fascismul corporatist
De Rodney Atkinson

Cercetare globală, 27 aprilie 2023
Freenations 26 aprilie 2023

Toate articolele Global Research pot fi citite în 51 de limbi prin activarea butonului Traducere site-ul web de sub numele autorului.

Pentru a primi Newsletter-ul zilnic al Global Research (articole selectate), faceți clic aici .

Faceți clic pe butonul de distribuire de mai sus pentru a trimite prin e-mail/redirecționare acest articol prietenilor și colegilor dvs. Urmărește-ne pe Instagram și Twitter și abonează-te la canalul nostru Telegram . Simțiți-vă liber să repostați și să distribuiți pe scară largă articolele Global Research.

***

Corporatismul, cu descendenții fascismului și nazismului, este susținut de totalitarii de stânga și de dreapta, iar oponenții săi libertari provin și ei din stânga și din dreapta. În „stânga”, atât „comuniștii” cât și „socialiștii bunăstării” se opun corporatismului, iar în „dreapta” întreprinderile democratice capitaliști și întreprinderile mici luptă cu corporatismul.

Irelevanța aproape totală a noțiunilor de „stânga” și „dreapta” am expus-o în cartea mea din 1988 The Emancipated Society , susținând în locul paradigmei „orizontale” stânga-dreapta axa „verticală” autoritar-libertariană.

Avem acum în SUA doi candidați la Președinție care traversează sistemul de partide corupt care – în toate țările așa-zise „democratice” occidentale – s-au combinat într-o conspirație corporativistă împotriva popoarelor lor, dându-le un vot, dar fără de ales.

Sistemul prezidențial al SUA oferă oamenilor o șansă mai mare de a vota pentru o schimbare filozofică completă – sau cel puțin de a contesta în mod deschis status quo- ul . Și, în sfârșit, avem atât de „stânga” tradițională (Partidul Democrat) cât și de „dreapta” tradițională (Partidul Republican) indivizi care amenință sistemul corporativist – Robert F. Kennedy Jr. și Donald Trump.

În recentul său discurs de lansare a candidaturii prezidențiale din Boston, Kennedy a criticat:

parteneriatele dintre corporații și guverne pentru a escroca și a ilumina publicul;
campania nesăbuită de aventurism militar pentru profit care a falimentat SUA, culminând acum cu fiasco-ul din Ucraina;
răspunsul greșit la Covid-19 și chinurile corporative care l-au indus;
corupția financiară care duce America în inflație și faliment.
El recunoaște axa corporativă de stat, care este din ce în ce mai incontestabilă din punct de vedere democratic și mass-media politizată, care reduce la tăcere disidența și alternativele în politică, știință, viața intelectuală și medicină.

Robert F. Kennedy, Jr. Candidat pentru președinte în 2024
La fel ca Donald Trump, care a fost interzis de pe Twitter, Kennedy a fost interzis de pe Youtube și Instagram. Trump a fost un „Lockdowner” reticent la COVID, iar Kennedy subliniază consecințele teribile pentru sănătate – blocajele au fost:

„un război împotriva copiilor americani”, citând un studiu de la Universitatea Brown care a descoperit că copiii mici au pierdut 22 de puncte IQ. „Copiii din toată țara și-au ratat reperele” din cauza blocajelor. „Care este răspunsul CDC? În urmă cu cinci luni, CDC și -a revizuit reperele, astfel încât acum un copil nu mai este de așteptat să meargă la 1 an… ei merge la 18 luni. Și un copil acum nu trebuie să aibă 50 de cuvinte în 24 de luni, sunt 30 de luni. Așa că, în loc să rezolve problema, încearcă să o acopere.”

Așa cum Donald Trump a fost victima unor înșelătorii de stat profunde și msm, cum ar fi dosarul Steele, minciuna rusă de interferență și minciuna „laptopul Hunter Biden a fost dezinformarea rusă” (după cum tocmai a recunoscut Mike Morell, fost director CIA), așa cum Kennedy este acuzat că este un „anti vaxxer” și vânzător ambulant de „dezinformare”.

Kennedy și-a amintit audienței sale de tratamentul tatălui său și al unchiului său de către Deep State, căruia amândoi au căutat să se opună și să-l aducă sub control democratic – și amândoi plătind cu viața. John F. Kennedy amenințase că „va sfărâma CIA în o mie de bucăți și le va împrăștia în cele patru vânturi”.

Ura unor republicani din establishment pentru Donald Trump, perturbatorul de „dreapta”, oglindește impopularitatea lui Kennedy în rândul „stângii”.

Cine a spus asta?

„Transferăm puterea de la Washington, DC și ți-o dăm înapoi, poporului american.”

„De prea mult timp, un grup mic din capitala națiunii noastre a cules roadele guvernării, în timp ce oamenii au suportat costurile.

„Washingtonul a înflorit – dar oamenii nu au participat la bogăția sa. Politicienii au prosperat – dar locurile de muncă au plecat, iar fabricile s-au închis. Instituția s-a protejat, dar nu și cetățenii țării noastre.

În timp ce ei au sărbătorit în capitala națiunii noastre, a fost puțin de sărbătorit pentru familiile care se luptă din toată țara noastră.”

Ei bine, aceste cuvinte ar fi putut fi spuse fie de Kennedy, fie de Trump, deoarece amândoi identifică statul corporativ centralizat, incontestabil, condus în beneficiul instituțiilor de stânga și de dreapta ca inamicul poporului într-o țară în care responsabilitatea democratică a lăsat locul corporativistului. fascism, atât în ​​afacerile interne, cât și în cele internaționale. Atât Trump, cât și Kennedy se opun intervențiilor străine nechibzuite și a costului lor enorm. Ambii ar fi făcători de pace.

De fapt, cuvintele de mai sus provin din discursul de inaugurare al președintelui Donald Trump.