Trei secole de jaf rusesc, continuat și după 1990

2022-03-31T11:40:03+03:0031 martie 2022|Doctrină naţionalistă|

2 Comments

  1. CD 1 aprilie 2022 la 12:41 am - Raspunde

    Daca s-ar cunoaste istoria Bucurestilor si ce a facut generalul pentru Bucuresti, nu s-ar mai mira nimeni de ce exista un bulevard Kiseleff.
    Domnul Mihai Miron a uita sa precizeze ca textul postat pe acest site este preluat 100% din Wikipedia in romana.
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C8%9Bie:Ocupa%C8%9Bia_sovietic%C4%83_a_Rom%C3%A2niei
    Asa cum se stie Wikipedia este editata in SUA si este ca si media americana o unealta de propaganda anti rusa.
    Daca ajungem sa apreciem istoria Romaniei prin prisma informatiilor din Wikipedia inseamna ca nu cunoastem deloc istoria tarii si admitem toate „legendele” inventate de altii.
    Pana si Karl Marx cand a scris despre romani si nu tocmai la modul elogios, fara a avea ocazia sa-i cunoasca direct, dar avut ca sursa de informatie aceleasi, mereu aceleasi rapoarte de cancelarie din ambasada Frantei in Romania.
    „Hugot către Laferronnays, 23 iunie 1828” apare ca sursa istorica in zeci si sute de articole sau monografii, niciunele demne de vre-o consideratie stiintifica, istorica sau literara.
    O sursa demna de incredere a aceleiasi perioade avuta in vedere in rapoartele de cancelerie este Istoria Romanilor de AD Xenopol. care nu a fost un filorus dar nici nu a cazut prada propagandei franceze care lucra impotriva Rusiei pentru a capata influenta in Tarile Romane.
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/13/Alexandru_D._Xenopol_-_Istoria_rom%C3%A2nilor_din_Dacia_Traian%C4%83._Volumul_11_-_Istoria_politic%C4%83_a_%C8%9A%C4%83rilor_Rom%C3%A2ne_de_la_1822-1848.pdf
    Xenopol, un reputat jurist, filozof, sociolog si istoric, este foarte apropiat de perioada respectiva si el a putut culege marturii directe de la oameni contemporani cu evenimentele si nu din rapoartele de cancelarie care erau deformate pentru ca presa sa dea tonul propagandei.
    Născut la Iași, la 23 martie 1847, unde a absolvit liceul, a continuat la Viena în 1870 pentru a studia dreptul și apoi la Berlin, unde a studiat filosofia. În 1868, a debutat la Convorbiri Literare cu o serie de studii despre tradițiile românești și despre instituțiile românești.
    La început, Xenopol a fost procuror la Iași, dar ulterior a decis să se dedice studiului istoriei. Din 1883 a fost profesor de istorie universală la Universitatea din Iași, unde a fost rector între 1898 și 1901. A fost ales membru al Academiei Române în 1893.
    În lucrarea sa din 1899, Les Principes fondamentaux de l’histoire („Principiile fundamentale ale istoriei”), opera sa cea mai cunoscută pe plan internațional, el a susținut că istoria este o adevărată știință care urmează legi și logici clar definite, prin care motivele proceselor istorice ar putea fi clar definite.
    Istoria românilor din Dacia-Traiană, în șase volume, finalizată între 1888 și 1893, afirmă cu tărie că românii sunt de origine predominant romană – poziție elaborată în continuare de istoricul Nicolae Iorga, unul dintre numeroșii elevi ai lui Xenopol.
    Xenopol a fost cunoscut ca antisemit și colaborator al lui A.C. Cuza. Deși a murit înainte de formarea Gărzii de Fier, el este considerat a fi una dintre sursele sale de inspirație – potrivit raportului final al Comisiei Internaționale pentru Holocaust din România.

    E greu sa iubesti o tara fara a’i cunoaste istoria, de aceea ca semn de respect, pretuire si iubire este bine sa ne aplecam pios asupra filelor Adevarate de istorie.
    Xenopol si Iorga au publicat o caruta de studii istorice de mare valoare, dar stau ne citite si ne studiate. Lectura textelor lui Xenopol este cuceritoare, parca il auzim pe Ion Creanga a lui Stefan Apetrei cum ne povesteste din minunatele file de istorie romana.
    Este o invitatie pentru cititori sa acceseze si sa se delecteze cu acesibila si placuta lectura a Istoriei Romanilor din Dacia Traiana
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/13/Alexandru_D._Xenopol_-_Istoria_rom%C3%A2nilor_din_Dacia_Traian%C4%83._Volumul_11_-_Istoria_politic%C4%83_a_%C8%9A%C4%83rilor_Rom%C3%A2ne_de_la_1822-1848.pdf

  2. Cristescu P. Radu 31 martie 2022 la 12:44 pm - Raspunde

    Pai cred ca si acum suntem sub ocupatie ruseasca, mascata totusi, chiar daca suntem in UE si NATO. De ce3 cred asta ? Pentru ca inca cel mai de seama bulevard de la noi, cel catre Arcul de Triumf, poarta numele guvernatorului rus Kiseleff, in perioada caruia s-au petrecut relele mai sus expuse, printre altele.
    Sa arunci statuia dr. Petru Groza, un patriot care a obtinut Ardealul pentru noi de la Stalin ingenunchind in fata acestuia si sa mentii denumirea guvernatorului militar Kiseleff la cel mai de seama bulevard, nu mi se pare cusher si nici corect politic. Poate doar pentru ca nebanuite sunt Caile Domnului

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top